Elden Ring Başlangıç Rehberi - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Elden Ring Başlangıç Rehberi

Elden Ring Başlangıç Rehberi

Elden Ring oyununun haritası tamamen keşfe açıktır. Oyuncular bu haritada özgürce keşif yapabilir ve farklı yolları denerken kaybolabilirler. Haritanın içerisinde büyük ve küçük pek çok zindan bulunmaktadır. Haritanın alt katmanına inilebilir ve üst katmanına çıkılabilir. Bu katmanlarda da keşfedilmeyi bekleyen farklı dünyalar vardır. Oyuncular oyuna başlamadan önce keşif yapacakları karakterin sınıfını seçerler. Warrior, Enchanted Knight, Prophet, Champion ve Body Wolf diye isimlendirilen karakterlerden biri seçilir ve oyuna başlanır.

En iyi PC Oyunları Satın Almanın Tek Adresi eTail.com.tr!

Oyuna Giriş ve Elden ring Oynayış

Karakter seçim ekranından sonra karanlık bir ortam olan Fringefolk Hero’s mağarasında oyuna giriş yapılır. Karakter hareket ettirilerek haritada ilerlemesi sağlanır ve daha sonra oyuncuların önüne bir kapı çıkar. Bu kapıyı ittirerek açmak gerekir. Ardından yerde parlayan bir mezarlık görülür. Daha sonrasında ilerlemeye devam edilir ve ortaya taştan yuvarlak bir platform çıkar. Bu platformun üzerine çıkıldığı zaman oyuncuyu yukarıya doğru taşır ve oyunun açık dünyası bu noktada başlamış olur. Yukarıya ulaşıldığında kapı açılır ve Limgrave isimli bölgeye ulaşılır. Haritada özgürce dolaşarak kayıp lütufları bulmak amaçlanır. Limgrave’deki kayıp lütufun yanında bir adam bulunur ve bu adam ile iletişime geçilir. Haritayı keşif aşaması bu noktadan sonra başlar. Tree Sentinel isimli atlı ve altın zırhlı bir süvari oyuncuların karşısına çıkar ve onunla savaşmak zorundalardır.

Elden Ring Keşif

Keşife Odaklanın

Oyunun bu noktadan sonraki kısmı tamamen haritayı keşfetmeye odaklanmıştır. Oyuncuları yönlendiren herhangi bir şey bulunmamaktadır. Haritada farklı noktalarda kaydetme bölgeleri bulunur. Bu sayede her seferinde baştan başlamak yerine o noktadan başlanılabilir. Başlangıçta haritanın yalnızca bir kısmı görünür durumda olur. Oyuncular karakterleri ile bu bölgelere ilerleyerek keşfederler ve daha sonra buradaki taşları bularak o bölgeyi haritada görünür duruma geçirirler.

Melina İsimli Karakterle Tanışın

Melina kayıp lütüfları toplarken oyuncuların karşısına çıkar. Kendisi oyunculara bu yolculukta yardım etmek ister. Karaktere bir adet spektral at düdüğü verir ve bu düdük oyuncuların uzak mesafeleri seyahat etmesini sağlar. Torrent isimli birinin oyuncuyu seçtiğini ve oyuncunun rünlerini güce çevirebileceğini söyler. Melina sayesinde karakterin özellikleri rünler ile birlikte güçlendirilebilir. Attribute Points ismi verilen bu özellikler karakterin ileri zamanlarda kullanacağı eşyalar düşünülerek geliştirilmelidir. Melina’nın verdiği at düdüğü ile bir ıslık çalınır ve at ortaya çıkar. At üzerinde yerdeki eşyalar toplanabilir veya savaşılabilir.

Elden Ring Melina

Küçük ve Büyük Zindanları Keşfedin

Haritayı keşfederken oyuncuların karşısına farklı yapılarda zindanlar çıkar. Bu zindanların içerisinde çeşitli canavarlar bulunmaktadır. Güçsüz yaratıklar öldürüldüğü zaman farklı özelliklere sahip mini bosslar ile savaşılmalıdır. Mini bossları ve bossları yenmenin bazı püf noktaları bulunur. Bunlardan biri düşmanın saldırılarını kalkan ile bloklamaktır. Kalkana sahip olmayan sınıfların ise saldırılardan kaçması gerekir. Bosslar ile savaş sırasında fazla saldırı yapmak onları sersemletir. Sersemlemiş durumdaki düşmanlar normale göre oldukça daha fazla hasar alırlar.

Elden ring Karakter Seçimi

Elden ring oyunu içerisinde beş farklı karakter sınıfı bulunmaktadır. Bu sınıfların isimleri ve özellikleri aşağıda verilmiştir.

  • Büyülü Şövalye = Bu şövalye sınıfı büyüleri kontrol edebilir. Bu sayede oldukça güçlü bir sınıftır.

  • Peygamber = Kritik atarak en fazla hasarı veren büyüye sahip sınıftır. Ayrıca bu sınıfı kontrol etmek diğer sınıflara göre daha kolaydır.

  • Kanlı Kurt = Souls serisini beğenen oyuncular ve ağır silah kullanmayı sevenler için güzel bir sınıftır. Karakterin hareketleri diğerlerine göre biraz daha ağırdır.

  • Şampiyon = Bu sınıfın Ejderha Ateşi isimli bir büyüsü vardır. Bu büyü toplu düşman grupları ile karşılaşıldığı zaman oldukça etkilidir.

  • Savaşçı = Bu sınıfın kullanımı diğerlerine göre daha zordur. Savaş ve kalkan kullanır.

Elden Ring Stats

 

 

Oyuncular kendi karakterlerini güçlendirmek için bazı rünler elde ederler. Bu rünler sayesinde karakterin öznitelikleri geliştirilebilir. Öznitelikler aşağıda liste halinde verilmiştir. Bu öznitelikler karakter seçimlerine dikkat edilerek geliştirilir.

 

  • Canlılık = Vigor

  • Dayanıklılık = Endurance

  • El Becerisi = Dexterity

  • Zihin = Mind

  • Kuvvet = Strength

  • İnanç = Faith

  • Gizemlilik = Arcane

  • Zeka = Intelligence

En İyi Grafikli Oyunlar (2023)
2023 yılının başı itibariyle kaliteli grafiklere sahip çok sayıda oyun var. Sizler için en iyi grafikli oyunları listeledik!...
Elden Ring Taktikleri
Elden Ring oyununu oynamak isteyen ve oyun içerisinde neler yapacağını bilemeyen oyuncular için hazırladığımız detaylı bir rehber....