En İyi 10 Açık Dünya Oyunu - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En İyi 10 Açık Dünya Oyunu

Bir oyunda içerisinde belirli bir yörüngede bulunarak ilerlemek her ne kadar oyun dünyasının ilk yıllarında alışık olduğumuz bir durum olsa da, açık dünya oyunları artık resmen liderlik tahtını almış durumda. Oyunculara daha çok özgürlük veren ve hâliyle oynama sürelerini de arttıran açık dünya unsurları artık birçok oyunda bulunuyor. Ekran başında uzun saatler geçireceğiniz ve her dakikasından keyif alacağınız en iyi 10 açık dünya oyununu bu listemizde sizler için sıraladık!

Açık dünya oyunları da dahil olmak üzere yüzlerce oyun eTail'de! Hemen şimdi en uygun fiyata PC Oyunları Satın Al!

The Witcher 3

The Witcher 3: Wild Hunt

“Yılın Oyunu Ödülü” dâhil 800’ün üzerinde ödülün sahibi, açık dünyasıyla Steam oyunları arasında “En İyi Ortam Ödülü”nü de cebine koyan The Witcher 3: Wild Hunt hakkında ne desek az kalır. 200 saate yakın oynanış süresiyle gerçek dünya nedir bizlere unutturan ve kendimizi Witcher sanmamıza neden olan Wild Hunt, birçok oyun listesinde hâlâ ilk sırayı kaptırmamayı başarıyor.

Fantastik Orta Çağ temalı oyunların belki de en iyisi olan The Witcher 3, günümüz açık dünya oyunlarının gidişatını belirleyen ve günümüz oyunlarına ilham veren en önemli yapımlardan biri. 

Çıkış yılı: 2015

Geliştirici: CD PROJEKT RED

Platform: PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox X ve S Serisi, Nintendo Switch, Microsoft Windows

The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Bethesda’yı Bethesda yapan ve şirketin popülerliğini borçlu olduğu video oyun serisi The Elder Scrolls, oyun dünyasının en iyi rol yapma ve açık dünya oyunlarına sahip. The Elder Scrolls IV: Oblivion ise serinin en çok beğenilen ve tanınan oyunlarından biri. Çıkışının üzerinden 15 seneden fazla geçmesine rağmen hâlâ oyun listelerinde kendine üst sıralarda yer bulan Oblivion, 180 saatin üzerindeki oynanış süresiyle oyuncuları fantastik bir Orta Çağ’a adeta hapsediyor.

Oyunda bulunan birbirinden komik NPC’leri ile de ünlü olan Oblivion, rol yapma bakımından da her oyuncunun kendi zevkine göre bir hikâye dalı bulabileceği oldukça zengin ve devasa bir oyun. Her ne kadar oyunda ana amaç dünyayı kurtarmak olsa da tüm dünyayı boş verip kendi kafanıza göre de takılabiliyorsunuz. Oblivion, açık dünya oyunları arasında bu serbestliği sunan nadir oyunlardan biri.

Çıkış yılı: 2007

Geliştirici: Bethesda Game Studios

Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim

Açık dünya oyunu denildiğinde The Witcher 3 ile beraber en çok karşılaştırılan ve akla gelen ilk açık dünya tabanlı oyunlardan biri The Elder Scrolls V: Skyrim. Çıktığı yıl 200’ün üzerinde Yılın Oyunu Ödülü alan Skyrim, birçoğumuzu açık dünya oyunları ile tanıştıran ve belki de bütün yaz tatilimizi evimizde geçirmemizi sağlayan yegane oyun.

Oblivion’da olduğu gibi fantastik devasa bir açık dünyayı evlerimize getiren Skyrim’de de istediğiniz yolu seçip oyununuzu ona göre şekillendirebiliyorsunuz. İster uçsuz bucaksız arazilerde yürüyüp ejdarhaları avlayın, ister hırsızlar çetesine katılıp çetede yükselmeye çalışın ve isterseniz de boş boş dolaşıp canınız ne isterse onu yapın, Skyrim’de tüm seçenekler tamamen size kalmış durumda. Ortalama 220 saatin üzerindeki oynanış süresiyle karşımıza çıkan Skyrim, rahatlıkla 500 saat geçirebileceğiniz ve sıkılmayacağınız bir oyun.

Çıkış yılı: 2011

Geliştirici: Bethesda Game Studios

Platform: Xbox One, Xbox X ve S Serisi, Xbox 360, PlayStation 3/4/5, Nintendo Switch, Microsoft Windows

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metal Gear Solid serisinin son oyunu olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, hem gizliliğin, hem silahların hem de açık dünyanın bir arada olduğu yapımları seven oyuncuların vazgeçilmezlerinden biri oluyor. Serinin ilk açık dünya oyunu olan The Phantom Pain, 2014’te piyasaya sürülen Metal Gear Solid V: Ground Zeroes oyununun devamı niteliğinde karşımıza çıkıyor.

Afganistan topraklarında geçen The Phantom Pain oyununda ünlü Venom Snake ile gizliliğin ön planda olduğu maceralara atılıyoruz. Oldukça fazla etkileşime izin veren açık dünyada at, araba, motosiklet ve hatta tank gibi birçok aracı kullanabiliyoruz.

Çıkış yılı: 2015

Geliştirici: Konami Digital Entertainment

Platform: PlayStation 3/4, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows

Fallout 4

Fallout 4

Bildiğimiz post apokaliptik dünya fakat bambaşka bir hikâye ve 150 saati geçen oynanış süresiyle Fallout 4, oyun dünyasının en uzun süren açık dünya oyunlarından biri. Açık dünya oyunları devlerinden olan Bethesda’nın elinden çıkan Fallout 4, oyunculara Nick Valentine ile birlikte kıyamet sonrası Boston şehrinde keşfedilecek yüzlerce gizem sunuyor.

Oynayış stilinin, alınan kararların ve yapılan şeylerin oyuna etkisinin çok olduğu Fallout 4’te oyun, oyunculara belirli bir yol sunmuyor. Bu sayede Fallout 4’te oyuncular, olayların kendi istedikleri şekilde şekillenmesini sağlayabiliyorlar. Oyuncuları özgür bırakmak, bir açık dünya oyununun en önemli unsurudur ve Fallout 4 bu işi gerçekte çok iyi başarmış gibi görünüyor.

Çıkış yılı: 2015

Geliştirici: Bethesda Game Studios

Platform: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Konu açık dünya ve rol yapma oyunu olduğunda kimse gerçekten Rockstar Games ile yarışamıyor. Red Dead Redemption serisine bir geri dönüş olan ve ilk oyunda bahsedilen olayların kökenine inen RDR 2’de aksiyon, macera ve görevler asla bitmiyor. Bu oyunda, keyifle çok uzun saatler boyunca vahşi batıda at sürüp, silah patlatabilirsiniz.

Tıpkı GTA V’te olduğu gibi çevrimiçi versiyonu Red Dead Online ile yoluna devam eden RDR 2, oynanış süresi 130 saati geçen tek kişilik hikaye modundan sonra çevrimiçi modu ile de oyunculara gerçek dünyayı unutturuyor.

Çıkış yılı: 2019

Geliştirici: Rockstar Games

Platform: PlayStation 4, Xbox One, Stadia, Microsoft Windows

Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Efsanevi Dragon Age serisinin üçüncü ana oyunu olan Dragon Age: Inquisition, çıktığı yıl olan 2014’te, rol yapma dalında Yılın Oyunu Ödülü dâhil birçok ödüle sahip olmuş bir oyun. Yüzlerce görevin ve bu görevlerde size eşlik dostlarınızın olduğu oyunda, tamamen keşfetmeye açık Thedas isimli açık dünyada çok uzun süre vakit geçirebiliyorsunuz.

Oldukça fazla sayıda olan görevlerin yanı sıra Dragon Age: Inquisition’da; keşfedilebilecek düşman bölgeleri, bilinmeyen yaratıklarla dolu mağaralar ve gizli mekânlar bulunuyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Inquisition’ın oynanış süresi 120 saati geçebiliyor.

Çıkış yılı: 2014

Geliştirici: BioWare

Platform: PlayStation 3/4, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows

Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey, Origins’e göre daha büyük haritasıyla ve gerçekten ardı arkası kesilmeyen görevleriyle bizleri karşılıyor. Bu sefer Antik Yunanistan’a yolculuk ettiğimiz bu oyunda, gözümüzü alamayacağımız grafikler, mekânlar ve atmosfer ile karşılaşıyoruz.

Yeni savaş sisteminin de denendiği ve gerçekten büyük savaşlara girebildiğimiz Odyssey’in açık dünyası ve yüzlerce görevi ile oyuncuları memnun eden oyunun en çok eleştirilen tarafı ise seviye sistemi olmuştu. Gizlilik ve suikast tabanlı bir oyunda düşmanlarınızı sırf sizden birkaç seviye üstün diye öldürememeniz biraz sinir bozucu bir durum.

Çıkış yılı: 2018

Geliştirici: Ubisoft Quebec, Ubisoft Montreal

Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Stadia, Microsoft Windows

Watch Dogs 2

Watch Dogs 2

Modern zamanlarda geçen açık dünya oyunlarına farklı bir soluk getiren Watch Dogs 2, GTA V gibi amansız bir rakibinin bulunduğu oyun dünyasında adından söz ettirmeyi başarıyor. Modern zamanlarda geçen hikâyesini ve açık dünyasını “hack” teması ile birleştiren Watch Dogs 2, teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıp hack yoluyla hemen hemen istediğimiz her şeyi yapabildiğimiz bir oyun olarak biz oyuncuların karşısına çıkıyor.

Çıkış yılı: 2016

Geliştirici: Ubisoft 

Platform: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Stadia

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Listemizi açık dünya tabanlı oyunların atası ile kapatıyoruz. Grand Theft Auto V, kısaca GTA 5.

Modern zamanlarda geçen devasa bir şehir düşünün, yapabileceğiniz tonlarca görev, düzinelerce etkinlik ve sürebileceğiniz onlarca araç ile bu şehir GTA V oyununda tamamen size ait. Açık dünya konusunda her zaman bir devrim niteliğinde olan GTA serisinin son şaheseri olan GTA V, bitmeyen içeriği ile başında 100 saati aşkın zaman geçirebileceğiniz bir oyun sunuyor.

Gerçekçi atmosferi ve olayları ile oyuncuları içine çekmeyi başaran GTA V, olağanüstü veya fantastik bir olay olmadan da oyuncuların dikkatini 100 saati bulan sürelerin de üzerinde tutmayı başarıyor. Çıktığı tarihten bu yana, ki 2013 yılından bu yana yani 9 yıllık bir süreden bahsediyoruz, oyuncuların devamlı severek sıkılmadan oynadığı bir oyun olmayı başarmıştır. Grand Theft Auto Online kısmıyla da eğlencenin devam ettiği GTA V; saatler bir kenara, oyuncuların yıllarını geçirdiği bir efsanevi bir oyun.

Çıkış yılı: 2013

Geliştirici: Rockstar North 

Platform: PlayStation 3/4/5, Xbox X ve S Serisi, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows

 
Steam Seviye Yükseltme Rehberi (2023)
Steam seviye yükseltmesinin nasıl yapılacağı ve koşulları hakkında tüm bilgileri sizler için derledik....
Birden Fazla Sonu Olan Oyunlar (2023)
Sizler için en iyi alternatif sonlu oyunlara dair güzel bir liste hazırladık....