Birden Fazla Sonu Olan Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Alternatif Sonu Olan Oyunlar

Video oyunlarının genelde tek bir belirli sonu olur fakat özellikle de hikayeye önem veren oyunlarda farklı sonlar görebilmekteyiz. Bazen oyunun sonu oyun boyunca verdiğimiz kararlar ile otomatik olarak belirleniyor, bazen de hangi final sahnesini yaşayacağımızı belirleyen tek bir seçenek bizlere sunuluyor.

Bugün sizler için en iyi alternatif sonlu oyunlar listesini hazırladık. 

En iyi ve en uygun fiyatlarla Alternatif Sonlu Oyunlara ulaşmak için hemen eTail'den PC Oyunları Satın Al!

Heavy Rain 

god-of-war-figurine

Heavy Rain

₺ 520,03

Her biri büyük bir özenle işlenmiş 20’den fazla sona sahip olan Heavy Rain, oyuncuların tam anlamıyla kendilerine ait bir oyun sonu tercih etmesini sağlıyor. Karakter gelişimi ve hikaye sunumundaki başarısını tüm oyun sonlarında korumayı başaran ve farklı seçimlerle tekrar oynadığınızda bizlere görmeye değer sonlar yaşatan ve bu özellikleriyle tek başına birkaç oyuna bedel olan Heavy Rain, en ufak şeyiyle bile aklınızı başınızdan alabilecek kapasiteye sahiptir. Çoğu kişi için “efsane oyun” kavramının ta kendisidir. 

Quantic Dream tarafından 2010 yılında geliştirilen bu oyunda bir babayı kontrol ediyoruz ve oldukça acıklı bir hikayeye şahit oluyoruz. Bu oyunda bir seri katil bulunuyor ve kendisi yağmur suyunda çocukları boğmakla kafayı bozmuş bir kişilik. Bu katil, bizim karakterimizin çocuğunu kaçırıyor ve ardından hayattaki tek amacımız, ipuçlarını takip ederek çocuğumuzu bulmak oluyor.

Heavy Rain

The Stanley Parable

Birbirinden ilginç toplam 6 farklı sonla bitebilen, bizlere bambaşka deneyimler sunan ve oyundaki tercihlerimizin sonucunu hikayenin ilerleyişine başarıyla yansıtan sıra dışı yapım The Stanley Parable. 

Bitmek bilmeyen ve ilginç bir mizaca sahip “Narrator” modundaki adamla zamanımızı geçirdiğimiz bir video oyunu. 

The Stanley Parable

Until Dawn

Klasik Amerikan gençlik korku filmleri temasını oyun dünyasına aktaran Until Dawn, oyun boyunca bizi sürekli çeşitli kararlar vermeye zorluyor ve verdiğimiz kararların oyunun gidişatını değiştirmesiyle karşımıza sayamayacağımız kadar alternatif son gelebiliyor. 

Çıkması ile beraber popüler olan ve grafik gerçekçiliği konusunda sınırlarını gerçekten zorlayan bir korku oyunu. Atmosferi oldukça başarılıdır ve sizi germeyi, korkutmayı iyi bir şekilde halledebilen nadir oyunlardandır.

Until Dawn

Beyond Two Souls 

god-of-war-figurine

Beyond: Two Souls

₺ 520,03

Hikaye odaklı interaktif bir filmi andıran Beyond Two Souls, bu görünümünün hakkını oyun sonları konusunda da fazlasıyla veriyor. Oyunun tek bir çizgi üzerinden ilerlemeyen hikayesi kendi çizdiğiniz yolun içerisinde size toplam 20’den fazla farklı sonuç sunuyor. 

Quantic Dream tarafından geliştirilen ve 2013'te çıkmış olan bu oyun “alternatif sonlara” ayrı bir tat getirdi denilebilir. Grafik, konu ve ortamı ile tam bir şaheser.

Beyond: Two Souls

The Witcher 3

İçerisine girip bir türlü çıkmak istemediğimiz The Witcher 3, birbirinden kaliteli oyun sonları ile oldukça iddialı ve bu iddiasını da tüm dünyaya kanıtlamış bir yapım. Oyuncuya sunduğu birkaç farklı sonu çeşitlendirerek alternatif sayısını bir hayli zenginleştiren The Witcher 3, çıktığı gibi efsane olmayı başarmış, grafikleri ve sınırsız sayılabilecek açık dünyasıyla kendine adeta aşık eden, her şeyinin yanı sıra hikayesiyle bile büyüleyebilen bir oyundur. 

The Witcher 3: Wild Hunt

Mass Effect 3

Oyunculara kendini tatmin etme imkanı tanımayan sonlarından dolayı Mass Effect 3 oyununu listemizin ilk 2 oyununa göre zayıf bulanlar olsa da, aslında oyunun sırf bu tercihinden dolayı alternatif sonlar konusunda bir adım önde duruyor. Mass Effect 3 bazen kaybetmeden kazanamayacağını göstererek gerçek hayatı yansıtan ve tüm uğraşlarına rağmen oyunculara ağır bedeller ödeten sonları ile listemizde yerini almayı başarıyor.

Mass Effect

Silent Hill 2

Oyun dünyasında benzerlerine az rastlanan semboller ve metaforlar ile dolu senaryosu ile hikaye anlatımında devrim niteliğinde bir yapım olan Silent Hill 2, her biri kesinlikle görmeye değer olan farklı sonlarıyla yine kalitesini konuşturmayı başarmıştır. Aynı zamanda verdiğiniz kararları size fark ettirmeden oyunun içinde kullanan efsane bir korku oyunu serisinin 2. oyunudur.

Silent Hill 2

Bioshock

god-of-war-figurine

Bioshock

₺ 695,83

Herşeyiyle mükemmel derecesine yakın olan Bioshock, alternatif sonları sevenlerin mutlaka göz atması gereken oyunlardan birisidir. Özellikle o meşhur “Good Ending” olarak adlandırılan unutulmaz sonu ile bizlere duygu dolu anlar yaşatarak kalbimize kazınan Bioshock, 2007'de çıkmış olmasına rağmen atmosfer bakımından harikalar yaratmış, kendini hayran hayran oynatabilen sayılı oyunlardandır. Her oyuncunun mutlaka deneyip oynaması gerekir.

Bioshock

The Walking Dead

Benzeri çoğu oyunun aksine yaptığınız seçimlerin oyunun gidişatına ve sonuna gerçekten etki ettiği The Walking Dead, bu konuda oyuncuya bıraktığı özgürlük ve çeşitlilik dışında insanı derinden etkileyen sonlarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor.

Oynarken çizgi romanın içindeymiş gibi hissettiren oyun, çok güçlü atmosferi ve sizi olduk olmadık yerde rahatlıkla gerebilen tarzıyla listemize girmeyi başarmış bulunmakta.

The Walking Dead

Deus Ex

Derin hikaye kurgusuyla biz oyunculara başarılı bir distopya sunan ve toplumu avucunun içine alanlar hakkında çok şey söyleyen Deus Ex, bize 3 farklı alternatif son sunuyor. Birbirinden taban taban ve zıt olan ve hem karakteriniz hem de dünya üzerinde büyük değişikliklere sebebiyet veren bu sonlar, oyuncuya gerçekten de kendi görüşleri ve tercihleri doğrultusunda şekillendirdiği hikayeyi yine arzu ettiği şekilde bitirme imkanı tanıyor.

Deus EX

  

En İyi 10 Açık Dünya Oyunu
En iyi 10 açık dünya oyunlarını sizler için derleyip sayfamız içerisinde sıraladık. Keyifli vakitler geçirebileceğiniz en iyi oyunları sizler için sır...
En Popüler Oyun Modları (2023)
Sizler için en iyi oyun modlarını listeledik. Bu modlar sayesinde oyunlarınız daha da eğlenceli hale gelecek....