Steam Seviye Yükseltme Rehberi (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Steam Seviyesini Yükseltmek

Valve, 2013 yılında Steam’e oyun oynayarak kazanabileceğiniz ve sonrasında takas edebileceğiniz veya satabileceğiniz oyun kartlarını getirdi. Steam üzerinde seviye yani level atlamanın yolu ise bu kartlardan geçiyor. Bir oyun veya etkinliğin ortalama 7 olmak üzere belirli sayıda kartını elde ettiğiniz zaman bu kartlardan rozetler (badge) oluşturabiliyorsunuz.

Rozet oluşturduğunuz zaman Steam size her oyun rozeti için 100XP ve bunun yanında profil arka planı ve çeşitli oyunlarda indirimler veriyor. Başlarda bir sonraki seviyeye geçmek için 100 XP (tecrübe puanı) gerekiyor. Seviye yükseltmek için gereken miktar ise her 10 seviyede bir artıyor. Yani seviye 10’dan sonra seviye başına 200XP’ye, seviye 20’den sonra seviye başına 300XP’ye ihtiyacınız oluyor.

Steam seviyesini artırmak için Steam Kartlarına ihtiyacınız olacak. Steam kartları kazanabileceğiniz en iyi oyunlar iste eTail üzerinde mevcut! Hemen şimdi eTail'den PC Oyunları Satın Alabilir ve birbirinden güzel oyunlara ait kartları elde edebilirsiniz!

Seviye Seviyesi Nasıl Yükseltilir?

Steam'de ki profil seviyenizi artırmanızın çeşitli yolları vardır. Bunlardan bazıları;

  • Oyun satın almak: Steam üzerinde oyun satın almak size XP kazandırır. 
  • Rozet kazanmak: Steam üzerinde oyunlardan rozet kazanmak size XP kazandırır.
  • Rozet işlemek: Steam üzerinde rozet işlemek size XP kazandırır.
  • Rozet yükseltmek: Steam üzerinde rozet yükseltmek size XP kazandırır.

 

Valve, zaman zaman ücretsiz bir şekilde kartlar elde edebileceğiniz etkinlikler oluşturuyor. Bu etkinliklerde katılım göstererek XP kazanıp Steam seviyenizi arttırabilirsiniz.Topluluk rozetini yayın izleme, inceleme yapma ve bunun gibi temel Steam özelliklerini kullanarak elde edebilirsiniz.

Bu rozet tamamlanması durumunda sıradan bir oyun rozetinin 5 katı tecrübe puanı vererek eğer seviyeniz düşükse muhtemelen seviye atlamanızı sağlayacaktır. Ayrıca uzun vadede, profili açtığınız tarihten itibaren her yıl belli bir miktar XP kazanmanız da mümkün.

Steam Seviyesi Ne İşe Yarar?

Steam, hesaplar için maksimum arkadaş sayısını başlangıçta 250 ile sınırlıyor. Kazanılan her seviye için 5 arkadaş yuvası daha kazanabiliyorsunuz. Bu sayı maksimum 2000 arkadaşa kadar uzayabiliyor.

Kazandığınız her 10 seviyede bir vitrin yuvası açılır. Bunlar profilinizde benzersiz bir vitrin sergilemek (başarım, video, ekran görüntüsü vb.) için kullanılabilir (vitrin yuvası şu anda maksimum 20'ye kadar genişleyebilir, ancak gelecekte daha fazlası eklenebilir). 

Not: Puan Dükkânı üzerinden ilave bir vitrin satın almanız halinde aldığınız vitrin maksimum vitrin sayınızın üzerine eklenecektir.

Kimler Steam Topluluğu Profiline Seviye Atlatabilir?

Sınırlı kullanıcı olmayan herkes hesabındaki mevcut rozet ve oyunlara göre bir Steam seviyesi kazanabilir. Steam seviyenizi görmek için Steam Topluluğu profilinizi oluşturmalısınız. Sınırlı kullanıcıların ise seviye yükseltmesi mümkün değil ve seviyeleri her zaman 0 olarak kalacak.

Sınırlı kullanıcı nedir? : https://help.steampowered.com/tr/faqs/view/71D3-35C2-AD96-AA3A

 

En Yüksek Seviyeye Sahip Steam Kullanıcısı

İşte karşınızda en yüksek seviyeye sahip Steam kullanıcısı:

 

St4ck adlı kullanıcıya ait Steam profilinde bulunan oyunların toplam değeri yaklaşık 40.000 dolar seviyesinde. St4ck’in profilinin değerli olmasının sebebi ise sahip olduğu rozetleri. Kendisi şuan 6501 rozete ve 4616 oyuna sahip.

5000 seviyeli bu hesap, Steam tarihinin gelmiş geçmiş en yüksek seviyeye sahip hesabı olarak biliniyor. Aynı zamanda oldukça dolu bir envantere sahip olan Sta4ck, 23 tane de çizime sahip. 3 Nisan 2010 tarihinden bu yana Steam’e üye olan St4ck aynı zamanda Twitch platformunda yayın yapıyor ve düzenli olarak çekilişler de düzenliyor.

St4ck kullanıcısının Instagram adresine buraya tıklayarak, Twitch adresine ise buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Minecraft Karakter (Skin) Yapma Rehberi - En İyi Siteler 2023
Minecraft karakter yapma rehberimize web sitemizden ulaşarak skin yapma ile ilgili tüm bilgileri inceleyebilirsiniz....
En İyi 10 Açık Dünya Oyunu
En iyi 10 açık dünya oyunlarını sizler için derleyip sayfamız içerisinde sıraladık. Keyifli vakitler geçirebileceğiniz en iyi oyunları sizler için sır...