Elden Ring - En Zor Bosslar Rehberi (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Elden Ring’deki En Zor Bosslar

Elden Ring, bir video oyununda karşılaşabileceğiniz en acımasız boss dövüşlerinden bazılarına sahip. Elden Ring dünyasının ölüm ve hüsranla dolu olduğu bir sır değil. Yolunuza sıkça çıkacak tüm kırmızı işaretleri görmek kolaydır. Genellikle, burada ve orada birkaç tane görürsünüz. Ama Arada Kalmış Topraklar’da onlarla dolu olan alanlar var. Buna rağmen, birçok silah oyunculara ve hatta çoğu savaşı kolaylaştırmaya yardımcı olacak bazı aşırı güçlü Ruh Külleri'ne yardımcı olabilir. Ancak, o zaman bile, Elden Ring'de size eziyet edecek birkaç boss savaşı var.


god-of-war-figurine

PC Oyunları

Mohgwyn's Palace'da kaç kez çiftçilik yaptığınızın veya kaç tane Efsanevi Tılsım kuşandığınızın bir önemi yok. Lands Between'de karşılaşmanız gereken en zor 5 boss burada. Aşağıdaki bosslar her zaman yenmek için zorlayıcı olacaktır.

Not: Listede herhangi bir sıralama bulunmamaktadır.

 

Elden Ring Malenia

Malenia

Kutsal Kar Tarlası’na erişmek için madalyonları bulmanız gerekiyor. O zaman Ordina Liturgical Town'a gitmeniz ve bulmacayı çözmeniz gerekiyor. Bu yapıldıktan sonra, Cleanrot Şövalyeleri ve Putrid Avatarları ile dolu bir alan olan Haligtree'ye gidebilirsiniz. Orada bulunan köklere ulaştıktan sonra Miquella'nın Kılıcı unvanına sahip Malenia ile karşılaşacaksınız. Malenia savaşını inanılmaz derecede zorlaştıran 2 şey var.

Yeni başlayanlar için, her hasar verdiğinde iyileşebilir. Biraz hasar depolamak için Spirit Ash kullanmayı planlıyorsanız, işe yaramayabilir. İkincisi ise çok çeşitli telaşlı hamleleri var ve art arda kombo vuruşlarla saldırısı artıyor. Onu ikinci aşamasına getirirseniz, sizi kolayca tek atış yapabilen bir Scarlet Rot çiçeğiyle patlatır. Onun telaşlı saldırılarının sadece arttığından bahsetmeye gerek yok sanırım.

Ama onu yenmeyi başarırsanız, tüm Elden Ring'deki en iyi Katanalardan birine sahip olacaksınız.

 

Elden Ring Elden Beast

Elden Beast

Oyuncular, Golden Order'ın Radagon'un ayrıştırılmış bir versiyonuyla etkileşime girerek dövüşe başlayacaklar. Elden Beast öncelikle Marika'nın Çekici ile saldıracak ve vurduğu çekicin içine düşerseniz, günlerinizi sayılı düşünün. Sizi yere indirecek ve genellikle sağlık çubuğunuz üçüncü vuruşta tamamen tükenecektir. 

Ayrıca kutsal hasar veren birkaç çarpma saldırısı var, bu yüzden bunlara çok dikkat edin. 

Sağlığı tükendiğinde, Elden Beast'e dönüşecek.

Elden Beast'in yaptığı her saldırı, tamamen yakalanırsanız sağlık çubuğunuzu tamamen tüketebilir. Üzerinize yağacak bir altın ışın fırtınası var. Ayrıca birkaç altın dalga saldırısına sahip olan bu boss’a çok yaklaşırsanız, patlayıcı bir AOE saldırısına sahiptir. Ek olarak oldukça hareketli olduğundan ve bölgede hızla hareket eder.

İnanılmaz derecede zorlu bir mücadele, bu yüzden yeterince sağlık şişesi aldığınızdan emin olun.

 

Elden Ring Maliketh

Maliketh

Kara Kılıç Maliketh, Leyndell'i tamamen yakmadan önce karşılaşacağınız son bosstur. Oyunu son aşamalara kadar ilerletmeniz gerekiyor ve ne yazık ki bu savaşı atlamanın bir yolu bulunmuyor. İsteyeceğiniz gibi değil, Maliketh'in savaşı Elden Ring'deki en etkileyici dövüşlerden birisi. En zorlarından biri olmasına rağmen, aynı zamanda en ödüllendiricilerinden biridir.

Maliketh'in hamle setini öğrenmek ve Kara Kılıcından başarılı bir şekilde kaçmaksa büyük bir başarıdır. Oyuncular, basit bir hareket setine sahip olan Beastman Clergy ile savaşa başlarlar. Maliketh sizi acele ettirecek, Canavar Pençesini üzerinizde kullanacak ve enkaz fırlatacaktır. Canavar Pençesi ile her yöne saldırabilir, bu yüzden dikkatli olmanız gerekir.

Sağlık çubuğunu tükettiğinizde Maliketh kendini gösterecektir. Maliketh'in hamle seti hızlı, çeşitlidir ve doğru şekilde kaçmazsanız sizi yok eder.

 

Elden Ring Godfrey

Godfrey

İlk Elden Lordumuz Godfrey. Oyun boyunca kalelerde bolca kraliyetle savaşıyorsunuz. Omen King Morgott, kendisini Leyndell'in şu anki efendisi ilan ediyor. Bu yüzden Ashen Capital, Leyndell'deki İlk Elden Lord Godfrey ile tanıştığınızda çok fazla sürpriz olmamalı.

Bu, hikayeyi ilerletmek isteyenler için zorunlu bir boss savaşıolacaktır. Godfrey, dev altın baltasını kullanarak ilk aşamasına başlar, kaçmak acıdır. Ama en güçlü yeteneği, ayağı olacak.

Duruşu çok fazla hasar verir ve hatta sizi şaşırtabilir. Godfrey tekrar tekrar duraksar ve bu anlarda karşı koyamadığınız veya iyileştiremediğiniz için bu sinir bozucu olabilir.

İkinci aşaması, göğüs göğüse dövüş için zırhını feda ettiğini görecek. Hızı artacak ve sizi yere serecek yeni bir dizi hamleye sahip olacak. Sizi doğrudan taş zemine sürükleyecek tek seferlik bir hareket de buna dahil.

İlk Elden Lordumuz olan Godfrey de gerçekten zorlayıcı bir boss olacaktır.

 

Elden Ring Alecto

Alecto

Kara Bıçak Elebaşı Alecto. Ayrıca bu listede tamamen isteğe bağlı savaşılabilecek olan iki bosstan biri.

Onu, Ayışığı Sunağının yakınında, Elebaşı'nın Evergoal'ında bulacaksınız. Bu bölgeyi bulmak için Ranni'nin macerasını Astel, Naturalborn of the Void boss savaşını geçerek ilerlemeniz gerekecek.

Alecto acımasızdır. Karakterinize kanamaya neden olan birden fazla hızlı hareketle sizi durmadan takip eder. Birkaç kez vurun ve kansız durum etkisi koşunuzu çabucak bitirecektir. Ayrıca her yöne birden fazla siyah bıçak gönderen bir etki alanı saldırısına sahiptir. Hatta siyah bıçağıyla bir sonlandırıcı teslim etmeniz için sizi sıkıştırabilir.

Mesafenizi korumanızı gerektirecek yoğun bir boss savaşıdır. Neyse ki onu yenmek, Elden Ring'deki en iyi Spirit Ashes'den biri olan Black Knife Tiche'yi düşürür.

Gülü seven, dikenine katlanır.

En Çok Oynanan Ücretsiz Oyunlar (2023)
Oyun uzmanlığımızı iyi bir şekilde kullandık ve bugünkü listemizde sizler için en iyi ücretsiz 10 oyuna yer verdik. ...
Elden Ring Hikayesi ve Lore’u
Elden Ring oynayan ya da oynamaya zaman bulamayan kişiler ise oyunun hikayesini ve arka planda yatan dünyayı merak ediyor. Biz de sizler için bu Elden...