Dünyada En Çok Oynanan Oyunlar (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Dünyada En Çok Oynanan Oyunlar (2023)

Küçükten büyüğe oyunlar birçok kişiyi cezbetmekte. Dünya üzerinde boş zamanlarını değerlendirmek için oyunlara sarılan milyonlarca insanın olduğunu söyleyebiliriz. Dünya genelinde Online olarak yaklaşık 1 milyara yakın oyuncu bulunmaktadır. Offline olarak ise yine yaklaşık bir bu kadar daha söz konusudur.

Dünyada En Çok Oynanan Oyunlar 2023

Bu insanların tamamı diğer her konuda olduğu gibi, oyun konusunda da farklı kategorilere ilgi duyabiliyor. Bugün de “Dünyada En Çok Oynanan Oyunlar 2022” listesi ile karşınıza gelmiş bulunmaktayız. Keyifli okumalar dileriz!

Not: Liste karışık olarak sıralanmıştır.

League of Legends

Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan bir çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) türü strateji video oyunu olan League of Legends veya kısaca LoL, ilk kez 27 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürüldü. Çıktığı andan itibaren tüm dünya çapında popülerleşen bu oyun günümüz E-Spor’da en önde gelen oyunlardan birisi olarak baş sırayı çekiyor.

Taktik becerileri yüksek olanların oyunu olan bu oyunda, savaş alanında takım arkadaşlarınız ile birlikte hareket ettiğiniz anda düşmanların Kulesini yavaş yavaş yıkıp en sonda da düşmanın Ana Kulesini yıkıp savaşı kazanıyorsunuz.

Yapımcı: Riot Games

Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009

Tür: Çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA)
 


god-of-war-figurine

League of Legends 1675 Riot Points

₺ 250,00

₺ 237,53

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive ya da bilinen kısa adıyla CS:GO, Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrimiçi birinci şahıs nişancı oyunudur. Efsanevi Counter-Strike serisinin dördüncü oyunu olmakla beraber, belki de en çok oynanan Counter Strike oyunudur.

Oyun, Teröristler ve Anti-Teröristler adlı takım bulunur. Her iki taraf da birbirlerini yok etmeleriyle ve aynı zamanda ayrı hedefleri tamamlamakla görevlidir. Teröristler, oyun moduna bağlı olarak ya bombayı yerleştirmeli ya da rehineleri savunmalıdır; Anti Teröristler ise ya bombanın yerleştirilmesini önlemeli, bombayı etkisiz hale getirmeli ya da rehineleri kurtarmalıdır. Hepsi bu moda özgü farklı özelliklere sahip 9 oyun modu vardır. Oyun sürekli kendini güncellemeye devam etmektedir ve bu sayı değişkenlik gösterebilir.

Yapımcı: Valve, Hidden Path Entertainment

Çıkış Tarihi: 21 Ağustos 2012

Tür: Birinci şahıs nişancı (FPS)

Dota 2

Dota 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan oynaması ücretsiz bir MOBA oyunudur. Oyun, 2002'de çıkmış bir video oyunu olan Warcraft III: Reign of Chaos ve onun genişletme paketi olan The Frozen Throne haritası (modu) olan Defense of the Ancients'ın (DotA) bağımsız devam oyunudur.

Dota 2, 3 boyutlu (3D) grafik ortamına kurulmuş, eğik üst (izometrik) bakış açısına sahip bir MOBA oyunudur. Oyunda Radiant ve Dire isimli asimetrik bir haritada mücadele eden 5'er kişilik iki takım bulunur. Her oyuncu kendisine ait farklı yetenekleri ve oynayış tarzı olan 115 Kahramandan bir tanesini kontrol eder. Aynı zamanda oyun sürekli kendini güncellemeye devam ettiğinden bu sayı değişkenlik gösterebilir.

Yapımcı: Valve 

Çıkış Tarihi: 9 Temmuz 2013

Tür: Çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA)

Minecraft

Minecraft, İsveçli geliştirici Markus Alexej Persson tarafından geliştirilen, 2011 yılında Mojang Studios tarafından yayınlanan ve 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınan bir sandbox oyunudur. Oyun, oyuncuların bloklarla tasarımlar yapmasına olanak sağlar. 3 boyutlu voxel grafiklere sahiptir.

Minecraft çıktığı günden bu yana her yıl üstüne yeni özellikler ekleyerek gitti ve güncellikten yana bir şey kaybetmedi. Bina yapabilir, farklı şeyler ve nesneler inşa edebilirsiniz. Hiç bir kısıtlama yoktur, istediğiniz şekilde oyunda takılabilirsiniz. Ayrıca oyun içerisinde birçok farklı mod bulunur. Seyirci modu, macera modu ve survival modu vs...

Yapımcı: Mojang, Xbox Game Studios, Telltale Games, 4J Studios, Other Ocean Interactive, Double Eleven

Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2011

Tür:  Sandbox
 


god-of-war-figurine

Minecraft Minecoin Pack 1720 Coins

₺ 348,90

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V, Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayımlanan 2013 tarihli açık dünya tabanlı aksiyon-macera tarzı bir video oyunudur.

GTA efsanesi, dünyada en çok oynanan oyunlar 2022 listemizde yer alan ve belki de çıktığı tarihten itibaren en büyük yükselişi yakalayan içeriktir. Popülerlikte 1 numarada hangi oyun var sorusuna rahatlıkla GTA 5 yanıtı verilebilir. 2013 yılında yayınlanan bu oyun günümüzde ilk 10’da yer almayı başaran bir oyun içeriğidir. PC, Playstation, Xbox gibi pek çok mecra üzerinde oynanan bu oyun, savaşı ve aksiyonu zirveye taşıyabilecektir.

Yapımcı: Rockstar Games, Rockstar North

Çıkış Tarihi: 17 Eylül 2013

Tür: Üçüncü Şahıs Nişancı (TPS), Birinci Şahıs Nişancı (FPS), Aksiyon-Macera, Açık Dünya 

Player Unknown’s Battlegrounds 

PUBG: Battlegrounds veya direkt bilinen adıyla PUBG, Bluehole tarafından geliştirilen ve yayımlanan çok oyunculu bir video oyunudur.

Oyunda 100'e yakın oyuncu rotası belirlenmiş bir uçağın içinde oyuna başlarlar. İstedikleri zaman uçaktan atlarlar ve paraşütleriyle haritanın herhangi bir konumuna inerler.

PUBG, 100'e yakın oyuncunun birbirlerini öldürerek hayatta kalmaya çalıştıkları bir ölüm maçı oyunudur. Oyuncular oyuna tek başına, 2 ya da 4 kişilik takımlar hâlinde veya 4 kişilik takımlara karşı tek başına girebilir. Tek başına grup hâlinde girmeyi tercih eden oyuncular rastgele farklı oyuncularla takım olarak eşleştirilir. Her durumda oyuncular oyunu kazanmak için ölmeden en sona kalan oyuncu ya da takım olmaya çalışırlar. Takımdaki tüm oyuncular ölmeden takım dağılmaz.

Yapımcı: Krafton, PUBG Corporation

Çıkış Tarihi: 30 Temmuz 2016

Tür: Battle Royale
 


god-of-war-figurine

PUBG Mobile 600 + 60 UC

₺ 322,66

Fortnite

Fortnite, Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilen ve Epic Games tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan bir nişancı oyunudur.

Oyun, 4 kişiye kadar eşli oynanışa sahip bir görev yapma oyunudur. Oyun, aynı oyun motoruna sahip Save the World, Fortnite Battle Royale ve Kreatif adında üç oyun modunu içerir. Her ne kadar oyun içi mekanikleri birbirinden tamamen farklı olsa da Fortnite, PUBG ile birbirlerine çok benzetilmektedir. 

Yapımcı: Epic Games, People Can Fly

Çıkış Tarihi: 21 Temmuz 2017

Tür: Battle Royale
 


god-of-war-figurine

Fortnite 10 USD - 1000 V-Bucks

₺ 339,25

Valorant

Valorant, Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan oynaması ücretsiz bir çok oyunculu taktiksel birinci şahıs nişancı(FPS) video oyunudur.

Valorant her oyun farklı bir ajan seçebildiğimiz bir FPS oyunudur. 5’e 5 takımlar “Spike” adı verilen bombayı patlatmaya/imha etmeye veya düşmanlarını öldürmeye çalışır. Her ajanın kendine özgü yetenekleri vardır. Her yarıda 12 tur oynanır ve düşmandan önce 13 tura ulaşan takım maçı kazanır. Saldıranlar tarafı Spike’ı yerleştirmek için hücum eder, Savunucular ise düşmanı durdurmak veya Spike’ı imha etmekle görevlidir. Dünya devi CS:GO ile birbirlerine çok benzetilen bu 2 oyunun kıyaslamaları uzun yıllar daha devam edecek gibi dursa da, objektif bir bakış açısıyla her 2 oyunu da oynayıp tadını çıkarmanız tavsiyemizdir!

Yapımcı: Riot Games

Çıkış Tarihi: 2 Haziran 2020

Tür: Birinci şahıs nişancı (FPS), Aksiyon oyun
 


god-of-war-figurine

Valorant 600 VP VPoints

₺ 130,00

₺ 123,57

Rocket League

Rocket League, Psyonix tarafından geliştirilen ve yayınlanan, arabalarla oynanan bir futbol oyunudur. 

En çok oynanan oyunlar listelerinden görmeye alışık olduğumuz Rocket League. Arabalarla futbol oynamaktan ibaret olan bu oyun, özellikle erkek oyuncuların fazlasıyla ilgisini çekebiliyor. 1 ya da maksimum 4 kişi tarafından oynanan ve dünyada en çok oynanan oyunlar 2022 listemizde yerini alan Rocket League oyununa mutlaka şans vermelisiniz!

Yapımcı: Psyonix

Çıkış Tarihi: 7 Temmuz 2015

Tür: Spor

Apex Legends

Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts. tarafından yayınlanan, ücretsiz bir Battle Royale oyunudur. Titanfall ile aynı evrende geçmektedir.

İlk piyasaya çıktığı anda PUBG ve Fortnite benzeri dendi, haberlerde sosyal medyada gündemi meşgul etti, forum sayfalarında tartışıldı, ama kendine has özellikleri ile şimdiden en çok oynanan online oyunlar listesine girdi. Takım arkadaşların ile diğer takım düşmanlara karşı adada savaşıyorsunuz. Kaynakları ve silahları kurtarmaya çalışıyorsunuz. Daha fazla oyuncusu bulunan oyunu kazanıyor. Oyun şimdiden en iyi süper kahramanlı video oyunları arasında yerini aldı.

Yapımcı: Respawn Entertainment, Panic Button Games

Çıkış Tarihi: 4 Şubat 2019

Tür: Battle Royale, Birinci şahıs nişancı (FPS)

god-of-war-figurine

Apex Legends - 2150 Apex Coins (PC Global)

₺ 678,27

En çok oynanan Online oyunlar (2023)

Günümüzde çevrimiçi oyunların çoğu, PC, mobil cihazlar veya konsollarda oynanmaktadır. En popüler çevrimiçi oyunlar arasında birçok mağazadan veya platformdan elde edilebilen şu oyunlar bulunmaktadır:

  • Fortnite
  • League of Legends
  • PlayerUnknown's Battlegrounds
  • Counter-Strike: Global Offensive
  • Dota 2
  • World of Warcraft
  • Minecraft
  • Apex Legends
  • Overwatch
  • Rainbow Six Siege
  • Call of Duty: Mobile
  • Stardew Valley
  • Grand Theft Auto Online

Bunlara ek olarak, çevrimiçi oyun topluluklarının en çok oynanan oyunları arasında, Runescape, Path of Exile, Final Fantasy XIV, World of Tanks, Rocket League, Black Desert Online ve Warframe de yer almaktadır. 


En çok oynanan oyun

Birçok insanın aklına gelen en popüler sorulardan bir tanesi en çok oynanan oyunun hangisi olduğudur. Bu konuyla ilgili kesin bir cevap yok. Platforma ve kullanıcıların seçimlerine göre değişiklik gösterebilen en çok oynanan oyunlar arasında şu oyunlar bulunuyor:

  • Grand Theft Auto 5
  • Minecraft
  • Mario Kart 8 Deluxe
  • Call of Duty: Modern Warfare
  • Red Dead Redemption 2
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Super Smash Bros. Ultimate
  • FIFA 20
  • God of War
  • Overwatch

Ayrıca, hızlı bir şekilde popülerlik kazanan oyunlar arasında, Among Us, League of Legends, Roblox, Fortnite ve Animal Crossing: New Horizons da yer almaktadır.

Stellaris: Overlord ve Stellaris Taktikleri
Bu yazı ile Stellaris: Overlord'a ait her şeyi bilecek ve Stellaris taktikleri ile oyununuzu geliştireceksiniz....
En Çok Oynanan Ücretsiz Oyunlar (2023)
Oyun uzmanlığımızı iyi bir şekilde kullandık ve bugünkü listemizde sizler için en iyi ücretsiz 10 oyuna yer verdik. ...