Elden Ring Taktikleri - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Elden Ring Taktikleri

Elden Ring Taktikleri

   Elden Ring oyununun yapımcı şirketinin ismi FromSoftware’dir. Bu oyunu yayınlayan şirketin ismi ise Bandai Namco Entertainment’tır. Elden Ring’in 25 Şubat 2022 tarihinde piyasaya girmesi beklenmektedir. Bu oyun Microsoft Windows, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformları için uygundur. Türü aksiyon rol yapma olarak geçer, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilir. Elder Ring, 2021 yılında gerçekleştirilen Golden Joystick Awards 2021 etkinliğinde En Çok İstenen Oyun ödülünü kazanmayı başarmıştır. Oyun üçüncü şahıs bakış açısından oynanır, savaş ve keşif konularına odaklanır. Oyuncular başlangıçta doğrusal bir hikayede ilerler fakat daha sonra açık dünyada istedikleri gibi hareket edebilirler. Harita altı farklı ana alandan oluşur ve ilerleyen zamanlarda bir merkez sayesinde alanlar birbirlerine bağlanır. Görevler ve keşif ile birlikte oyunun hikayesinde ilerleme kaydedilmeye çalışılır. 2021 Ekim zamanlarında oyunun çıkış tarihi 25 Şubat 2022’ye ertelenmiştir. Elden Ring oyunuyla ilgili bazı taktikler aşağıda başlıklar halinde verilmiştir.

Elden Ring gibi oyunlar ve indirimli fiyatlar için ilk ve tek tercih eTail.com.tr! Hemen en uygun teklfilerle Dijital Oyun Kodları Satın Al!

 

Sınıfınızı Akıllıca Seçin

   Demo oyunu tamamlanana kadar yalnızca kapalı network testindeki belirli sınıflara sahip büyüler kullanılabilir. Bu nedenle oyuna başlamadan önce hangi sınıfın seçileceğini planlamak oldukça önemlidir. Büyülü şövalye sınıfı büyüleri kullanabilen bir sınıftır. Bu nedenle büyücü oynamak isteyen oyuncuların bu sınıfı seçmeleri gerekir. Prophet sınıfı da büyüleri kullanabilen bir sınıftır ve büyüleri oldukça güçlüdür. Body Wolf sınıfı güç tabanlı oluşturulmuş bir sınıftır, bu karakter ağır zırh giyebildiği için savunması da oldukça fazladır. Warrior sınıfının oyun tarzına alışılması zordur. Saldırıları bloklamak için bir kalkanı olmadığı için dikkatli oynanması gereken bir sınıftır. Sınıf seçimini doğru yapmak ileride daha rahat bir şekilde oyuna adapte olunabilmesini sağlar.

Elden Ring Mekanlar

Elleh Kilisesi’ne Gidin

   Elleh kilisesi, aradaki topraklara adım atıldığı zaman dümdüz ileride konumlandırılmıştır. Bu oyuna yeni başlayan kişilerin ilk varış noktası olmalıdır. Elleh Kilisesi’nin içerisinde bir tüccar bulunur ve bu tüccar sayesinde farklı silahlar denenebilir. 

 

Bir Deri Kalkan Satın Alın

   Elleh kilisesinde bulunan tüccar çeşitli silahların dışında deri kalkan da satmaktadır. Bu deri kalkanın 95 fiziksel hasar azaltma özelliği bulunur ve kapalı network testindeki alınabilecek en iyilerdendir. 

 

Bir Meşale Satın Alın

   Elden Ring oyununda oldukça fazla karanlık bölgeler bulunur ve bazılarında ilerlemek mümkün değildir. Elleh kilisesinden bir adet meşale satın alınması bu alanlardaki gizemli şeylerin gözden kaçmasını engeller. Meşale yalnızca 200 rüne satın alınabilir bu da oyun için oldukça az bir miktardır.

Elden Ring Ruh Çağırma

Yalnız Kurt Küllerini Satın Alın

   Elleh kilisesinden satın alınması gereken bir başka eşyanın ismi yalnız kurt külleridir. Bu eşya yeni ruh çağırma parşömenidir ve zor zamanlarda oldukça etkilidir. Kullanıldığı zaman ortaya üç adet kurt çıkar ve kurtlar düşmanlara saldırır.

 

Karakter Geliştirmelerinizi Planlayın

   Daha güçlü ve farklı silahları kullanabilmek için belirli özelliklerin geliştirilmesi gerekir. Her silahın istediği özellikler farklıdır. Silahların üzerine tıklandığı zaman güç veya beceri özelliklerinin rankları yazar. Bu kısımda beceri özelliğinin yanında ‘’S’’ yazıyorsa beceri özelliklerini geliştiren kişiler bu silah ile birlikte daha güçlü olurlar. Aynı mantık güç özelliğini geliştirenler için de geçerlidir. Dex geliştiren oyuncuların dex silahlarını, strenght geliştirenlerin ise strenght silahlarını kullanmaları daha doğru olur. Yetenek kullanarak savaşan sınıflarda ise magic özelliğini geliştirmek iyi bir seçimdir.

 

Bütün Toprak Parçalarını Keşfedin

   Haritada özgürce dolaşırken etrafı keşfetmeye oldukça fazla önem verilmelidir. Çünkü ancak bu sayede fazla sayıda gizli eşya elde edilebilir. Etraftan toplanan eşyalar gelişim konusunda oyunculara yardımcı olur.

 

Saldırıları Iskalatın Veya Engelleyin

   Düşmanlarla savaşmak bazı durumlarda zor olabilir. Oyuncular canı azaldığı zaman ve hasar almak istemediklerinde saldırılardan kaçarlar. Bazı sınıflar ise kalkana sahiptir ve bu sayede saldırıları tanklayabilirler. Bu ıskalatma ve engelleme eylemleri oyun içerisinde daha hızlı bir şekilde ilerlemeyi sağlar.

Elden Ring Boss

Boss Savaşları

   Haritada belirli bölgelerde zindan tarzında yapılar bulunur. Bu yerlerde başlangıçta daha kolay düşmanlar vardır ve en sonuna gelindiğinde ortaya Boss çıkar. Boss’lar güçlü canavarlardır ve öldürmek hiç kolay değildir. Onları öldürebilmek için sersemletip saldırmak her zaman daha fazla hasar vermeyi sağlar. Boss karaktere vurduğu zaman onu yere düşürebilir ve yerdeyken de vurmaya devam eder. Bu nedenle oyuncular az sayıda hasar alarak ve sersemletmeye çalışarak Boss’lar ile savaşırlar.

 

Elden Ring Başlangıç Rehberi
Elden Ring'e başlamak için detaylı bir rehber gereklidir çoğu zaman. Burada sizler için hazırladığımız Elden Ring Başlangıç rehberine göz atabilirsini...
En İyi Kullanılmamış Valorant Nickleri (Komik, Havalı, Anime) - 2023
Valorant oynarken kullanabileceğin birbirinden güzel nickleri derledik!...