Days Gone Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Days Gone Nedir?

Days Gone oyunu aksiyon- macera türünde bir hayatta kalma oyunudur ve aynı zamanda bir korku oyunu olarak da bilinir. Bu oyun Bend Studio tarafından geliştirilmiştir ve Sony Interactive Entertainment şirketi tarafından yayınlanmıştır. Days Gone oyunu Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. PlayStation 4 ve Microsoft Windows platformları için uygun tek kişilik bir oyundur. Days Gone oyununda oyuncular açık bir dünyada üçüncü şahıs bakış açısı ile oynarlar. Ateşli silahlar ve yakın dövüş silahları kullanılır. Metacritic’e göre Days Gone oyununun Playstation 4 için ortalama ve bilgisayar sürümü için genel olarak olumlu yorumlar aldığı söylenir. Eleştirmenler oyun ve dünya tasarımının güzel umutlar vaat ettiğini fakat oyunun az gelişmiş hissettirdiğini söylerler. Bu karışık eleştirilere rağmen Days Gone oyunu piyasaya çıktığı hafta Birleşik Krallık’ta fiziksel olarak en çok satan oyun oldu. Kuzey Amerika’da ise Mortal Kombat 11 oyununun ardından Nisan ayı içerisinde en çok satış yapan ikinci oyun oldu. 2019 yılında Titanium Awards ödüllerinde en iyi İspanyol performans ödülünü aldı. Ayrıca 2019 yılında Golden Joystick Awards ödüllerinde yılın Playstation oyunu ve en iyi hikaye anlatımı ödüllerini aldı. Game Informer Days Gone oyununa 10 üzerinden 7,8 puan verdi ve oyunun iyi bir oyun temeline sahip olduğunu söyledi.

Days Gone Yapımcısı Kimdir?

Days Gone oyununun yapımcısı Bend Studio şirketidir. Bu şirket Amerika merkezli bir video oyun geliştirme şirketidir ve 1992 yılında kurulmuştur. Bend Studio 2000 yılından itibaren Sony Interactive Entertainment şirketi için birinci taraf geliştirici olarak görülür. Bu şirketi bulan kişilerin isimleri Marc Blank ve Micheal Berlyn’dir. 2019 yılı itibarı ile bu şirkette 130’dan fazla çalışan bulunmaktadır. Bend Studio şirketinin yapmış olduğu diğer ürünlerin isimleri Bubsy 3D ve Syphon Filter’dır.

Days Gone Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Days Gone oyununun çalışmaları 2015 yılının başlarında Dead don’t Ride çalışma ismi altında başlamıştır. Daha sonra oyun Sony tarafından 2016 E3 oyun panelinde duyuruldu. Teknik direktör Christopher Reese tarafından oyunun Unreal Engine 4 oyun motorunu kullanacağı ve çok güçlü bir hikayeye sahip olacağı söylendi. Oyunun 22 Şubat 2019’da piyasaya çıkarılması beklenmekteydi fakat bazı geliştirmeler nedeniyle oyunun çıkış tarihi 26 Nisan 2019 olarak değiştirildi. Days Gone oyunu PlayStation 4 platformu için 26 Nisan 2019 tarihinde ve Microsoft Windows için 18 Mayıs 2021 tarihinde piyasaya çıktı.

Days Gone

Days Gone Ücretli Midir?

Days Gone oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam CD Key’ini internetteki farklı sitelerden ve eTail sitesi üzerinden satın almak mümkündür. Bazı indirimler yakalandığı zaman oyun daha ucuz fiyatlara alınabilir.

Days Gone Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Days Gone kıyamet sonrası bir dünyada geçen ve zombi içeren bir aksiyon oyunudur. Bu nedenle oyuna belirli bir yaş sınırlaması getirilmiştir. Bu oyunu 18 yaşındakiler ve daha büyük olan kişiler oynayabilir.

Days Gone Nasıl İndirilir?

Steam uygulamasından hesaba giriş yapılır ve daha sonra sol üstte bulunan ‘’Mağaza’’ kısmına girilir. Burada bulunan arama bölümüne ‘’Days Gone’’ yazılır ve açılan sayfadan oyun satın alınır. Satın alınan oyun Steam kütüphanesine eklenir. Bu oyun steam kütüphanesinde bulunur. Üzerine tıklandıktan sonra ‘’YÜKLE’’ seçeneğine basılır. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra oyun otomatik olarak bilgisayara yüklenmiş olur.

Days Gone

Days Gone İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Days Gone oyununu oynamak için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halinde verilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

İşlemci: Intel Core i5 – 2500K 3.3 GHz veya AMD FX 6300 3.5 GHz

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 3 GB veya AMD Radeon R9 290 4GB

Directx: Sürüm 11

Depolama: 70 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit

İşlemci: Intel Core i7 – 4770K 3.5 GHz veya Ryzen 5 1500X 3.5 GHz

Bellek: 16 GB RAM

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB veya AMD Radeon RX 580 8GB

Directx: Sürüm 11

Depolama: 70 GB kullanılabilir alan

Days Gone Nasıl Oynanır?

Days Gone oyunu açık bir dünyada kıyamet sonrasında geçen bir oyundur. Üçüncü şahıs bakış açısından oynanan bu oyun hayatta kalma korku oyunu olarak bilinir. Ayrıca türü aksiyon-macera türüne de girer. Oyuncu Deacon St. John’u kontrol eder. Dünya üzerinde çıkar küresel pandemi neredeyse bütün insanlığı zombilere döndürmüştür. Oyuncu oyun içerisinde uzun ve kısa menzilli silahları kullanarak görevleri tamamlar. Gece-gündüz döngüsü ve dinamik bir hava sistemi vardır. Oyuna ilk giriş yapıldığında karakter motor üzerinde olur. Yolda ilerlerken ateş eden kişilere ve atılan molotoflara dikkat edilmelidir. W, A, S ve D tuşları hem karakteri yürütmek için hem de araçları yönlendirmek için kullanılır. Motor oyun içerisinde çok önemli bir araçtır. Motor ile belirlenen ilk noktaya ulaşıldıktan sonra orman içerisinde iz sürme aşaması başlar.

Leon denilen adam izi sürülerek bulunur ve dağa sonra oyun içerisinde yönlendirilen karakter onun hayatına son verir. Oyunun hikayesi altyazı olarak oyunculara sunulmaktadır. Yapılması istenilen görevler ve eylemler ekranın sol üst tarafında karşınıza çıkar. Motor ile tekrardan yola koyulduktan sonra bir tünelde ilk defa zombiler ile karşılaşılır. Karakterin elinde bulunan pompalı tüfek ile zombiler rahatlıkla öldürülebilir. Karanlık bölge ‘’F’’ tuşu ile el feneri açılabilir. ‘’Shift’’ tuşu karakterin daha hızlı koşmasını sağlar. Farenin sağ tuşu ile nişan alınır ve sol tuşu ile ateş edilir. Başlangıçta yapılması gereken görevler tamamlandıktan sonra oyun açık dünya haline gelir. ‘’M’’ tuşuna basarak harita açılabilir ve gidilmesi gereken yerler rahatlıkla tespit edilir. Görevler takip edilerek oyunun hikayesinde ilerlemeye çalışılır.

Days Gone Oyununun Konusu Nedir?

Yakın gelecekte Oregon’da ortaya çıkan Holigan virüsü dünyayı yok etmiştir ve insanlığın çoğu Ucubeler adı verilen zombilere dönüşmüştür. Deacon ve Boozer Kuzeybatı Pasifik taraflarında paralı asker olarak çalışmaktadır. Bu iki kişi düşmanlardan kaçarak kuzeye doğru yol almayı ve daha iyi bir yaşam bulmayı planlıyor. Fakat Rippers tarafından saldırıya uğruyorlar. Boozer’ın kolunda ciddi yanık yaraları oluşuyor ve daha sonra iyileşmek için bir kasada saklanıyorlar. Bu sırada Rippers Çetesi’nin başlarına ödül koyduğunu öğreniyorlar. Boozer’ın durumu gittikçe daha kötü oluyor ve Deacon onu kayıp çöl kampına götürmeye karar veriyor. Daha sonra Deacon, Ucubeleri yok etmek için biyolojik bir silah yaratmak üzere çalışan Sarah ile bir araya gelir.

Sarah ve Deacon DNA sıralayıcısı elde edebilmek için eski bir laboratuvara gitmeye karar verirler. Bu sırada Freaker isimli kişinin virüsü geliştirmek için çalışmalar yaptığını öğrenirler. Bu olaylardan sonra Deacon, Sarah, Boozer ve arkadaşları Lost Lake isimli yere yerleşirler. Deacon, O’brian isimli kişi ile tekrar görüşür ve Nero’nun virüsün mutajenik etkilerini her zaman bildiğini ortaya çıkarır. Ayrıca Nero bu etkileri her zaman bilmektedir ve kendisi mutasyona uğramış bir ucubedir. Oyunun hikayesi bu şekilde devam etmektedir ve oyuncular düşman çetelerle uğraşırken aynı zamanda zombilerle savaşmalıdır.

Days Gone

Days Gone Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Days Gone oyununa benzer oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Death Stranding
  • Horizon Zero Dawn
  • The Last of Us
  • Red Dead Redemption 2
  • Biomutant
  • Dying Light 2
  • DayZ
  • Resident Evil Village
  • Cyberpunk 2077

 

Dying Light Nedir?
Dying Light oyunu tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilen bir hayatta kalma/korku oyunudur. ...
EA Play Nedir?
EA Play, Electronic Arts şirketinin geliştirdiği veya yayımladığı oyunların belirli paketler doğrultusunda oynanabilmesidir. ...