Dünyanın En Büyük Oyun Şirketleri (2023) - Home Blog - eTail Blog
Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden bazılarına ait bina görselleri.

Oyun sektörü çığır açan teknolojiler ve dünya çapında teknolojiye ulaşımın gelişmesiyle sürekli olarak büyüyen ve gelişen bir sektördür. Dijital oyunların yükselişiyle pazar büyümesinde patlama derecesinde büyümeler yaşandı ve dünyanın en karlı sektörlerinden biri haline geldi.

Oyun sektörü geliştiriciler, yayıncılar ve dağıtımcıların karmaşık bir ağıdır, birkaç seçilmiş şirket alanın öncüleri olur. Bu en büyük oyun şirketleri, oyun sektöründe en ikonik oyunlar ve kurumsal markalardan sorumludur.

En büyük oyun şirketlerinin dünyada neleri sunabileceklerine bir göz atalım.

Activision Blizzard

Activision HQ

  • Değer: 45.8 milyar $
  • Kuruluş Yılı: 2008

Activision Blizzard, dünyanın en büyük video oyunu şirketlerinden biridir ve sektörde ikonikleşmiş IP'lere sahiptir. Şirket World of Warcraft, Call of Duty, Destiny ve Diablo gibi ünlü oyun markalarının ana şirketidir.

Activision Blizzard, Overwatch League, Call of Duty League ve Hearthstone Masters gibi popüler espor liglerine de sahiptir. Şirket ayrıca Candy Crush, Hearthstone ve Skylanders gibi popüler mobil oyunlara da yatırım yapmıştır.

Sony Interactive Entertainment

Sony HQ

  • Değer: 45.3 milyar $
  • Kuruluş Yılı: 1993

Sony Interactive Entertainment, Japon elektronik devi Sony'nin video oyunu bölümüdür. Şirket, tüm zamanların en başarılı konsollarından biri olan PlayStation'ın sorumlusudur.

Sony Interactive Entertainment, Uncharted ve Ratchet & Clank gibi popüler IP'lerin sahibidir. Şirket ayrıca oyuncuların oyunları satın alıp indirmesine izin veren PlayStation Network'ün de sahibidir.

Microsoft

Microsoft HQ

  • Değer: 116.3 milyar $
  • Kuruluş Yılı: 1975

Microsoft, dünyanın en ikonik teknoloji şirketlerinden biridir ve oyun endüstrisinde büyük bir etkiye sahiptir. Şirketin Xbox konsolu, Sony'nin PlayStation'ına karşı ana rakip konumundadır ve Halo, Gears of War ve Forza gibi büyük exclusive IP'lere sahiptir.

Microsoft ayrıca Windows için geliştirilen bir mağaza olan Windows Store'un yanı sıra Minecraft ve Age of Empires gibi popüler oyunların da sahibidir.

Nintendo

Nintendo HQ

  • Değer: 44.2 milyar $
  • Kuruluş Yılı: 1889

Nintendo dünyanın en eski ve en ikonik video oyunu şirketlerinden biridir. Şirket, Mario, The Legend of Zelda ve Pokemon gibi ikonik markalarıyla bilinir. Nintendo, Mario Kart Tour ve Animal Crossing: Pocket Camp gibi popüler oyunlar da büyük bir kullanıcı kitlesine sahiptir.

Şirket, 2017'de piyasaya sürüldüğünden bu yana büyük bir başarı yakalayan Switch konsolunun da geliştiricisi. Konsol, Super Mario Odyssey ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi büyük IP'leri bünyesinde barındırmakta.

Tencent

Tencent HQ

  • Değer: 815 milyar $
  • Kuruluş Yılı: 1998

Çinli teknoloji devi Tencent dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri. Şirket, Honor of Kings ve PUBG Mobile gibi mobil oyunlarıyla biliniyor. Tencent, League of Legends'ın geliştiricisi Riot Games'in de sahibidir.

Take-Two Interactive

Take-Two HQ

  • Değer: 13.6 milyar $
  • Kuruluş Yılı: 1993

Take-Two Interactive sektörün önde gelen bir video oyunu yayıncısıdır ve en popüler oyun franchise'lerinin ana şirketidir. Şirket, Grand Theft Auto serisiyle bilinmekte.

Take-Two Interactive, Borderlands ve Civilization gibi popüler IP'lerin de dağıtımından sorumludur.

Oyun endüstrisi, sürekli olarak büyüyen bir sektörü. Burada en önemli rolü ise dünyanın en büyük oyun şirketleri taşımakta. Konsol üreticilerinden mobil oyun geliştiricilerine kadar, bu şirketler en popüler oyun franchise'ları ile büyük sorumluluklar üstlenmekte.

Resident Evil 4 Remake Oynanış Videosu
Resident Evil Serilerinin en çok sevilen yapımlarından olan Resident Evil 4 Remake oyununun oynanış videosu ve gelişmelerini sizler için hazırladık....
Riot Games'den Sevindiren Hareket
Oyun sektöründen ülkemizde yaşanan felakete tam destek geldi....