Devour Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Devour Nedir?

Devour, Straight Back Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan 1-4 kişi ile oynanabilen co-op bir korku ve hayatta kalma oyunudur. Oyun 28 Ocak 2021’de çıkmış olup büyük bir ilgi görmüştür. Oyunda Türkçe arayüz ve altyazı desteği bulunmaktadır.

Devour Nasıl Oynanır?

Oyunun amacı tüm fareleri yakalayıp yakmak, öldürmektir. Fakat bunu gerçekleştirdiğimizde şeytan tarafından kontrol edilen tarikat lideri, oyun içinde peşimize düşebilir. Bir fareyi yaktığımızda tarikat lideri yüksek bir ses ile ağlamaya başlar ve hırlamaya benzer bir ses çıkarır.

Aslında bu sesi sürekli olarak çıkartır bu da o an peşimizde olup olmadığını anlamayı iyice kolaylaştırır. Oyunda iki adet harita mevcuttur; birincisi deliler hastanesi ve ikincisi ise bahçeli bir ev. Ayrıca oyunun en güzel yanlarından biri de bu oyunu birlikte oynayabileceğiniz bir arkadaşınız olmasa dahi oyunun bizlere sunduğu çevrim içi oyun kısmından diğer kişiler ile de oynayabiliyoruz.

Oyunlar bazen 1 saat kadar sürebiliyor. Tarikat lideri yani canavar bizi yakaladığında ekranımıza aniden o tarikat lideri çıkıyor ve bizi alıp herhangi bir yere bırakıyor. Bunu yaptıktan sonra diğer takım arkadaşlarımız hayattaysa bizi oyunda bulunan sağlık kitleri ile kurtarabiliyor fakat bunlar sınırlı ve kolay bulunamayacak şeylerdir.

Ayrıca Devour oyununda seçebileceğimiz çeşitli karakterler vardır ve bu karakterleri isteğe göre seçip o karakter ile oynayabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda fareleri yakalayabilmek için yemeklere ihtiyacımız var ve yemek bulabilmek de aynı sağlık kiti bulmak gibi zor bir şeydir. Asla unutmayalım ki elimizde sadece bir adet yemek veya sağlık kiti taşıyabiliyoruz.

Yani bir elimizde sağlık kiti diğer elimizde ise yemek olamıyor. Ayrıca oyunda kilitli kapılar vardır ve bu kapıların anahtarlarını gezerek bulmaya çalışıyorsunuz. Bazen fareler çöp kutularına saklanabiliyor ve bunları devirmek zorunda kalıyorsunuz. Farenin önüne yemeği koyduğumuzda fare oraya yöneliyor ve yemeye başladığı zaman onu elimize alabiliyoruz. Bundan sonra fareyi yakma, öldürme aşamasına geçtiğimizde bir takım pile benzeyen şeye ihtiyacımız var.

Her fare yakışımızda bir adet pile benzer şeyi gerekli jeneratöre takıyoruz ve kolu çeviriyoruz. Ayrıca oyunda el fenerimiz vardır ve ekstra bir ışık yoktur. Yalnızca bir mavi ışık kaynağımız daha vardır ve bu mavi ışık ara sıra ortaya çıkan canavarları yakabilmemize ve ana canavar yani tarikat liderini biraz da olsa yavaşlatmaya yarıyor. Bunu maksimum 6 veya 7 saniye kullanabilirsiniz ve ardından enerji dolduğunda tekrar kullanabiliyorsunuz. 

Eğer tüm takım arkadaşlarınız yakalanırsa oyun biter ve kaybedersiniz. Aynı şekilde tüm fareleri yakalayıp öldürebilir ve yakabilirseniz siz kazanırsınız.

Devour Oyununun Yapımcısı Kimdir?

Straight Back Games tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. Straight Back Games, Londra/İngiltere merkezli bağımsız bir video oyun geliştirme stüdyosudur. Şirket 2019 yılında iki yetenekli geliştirici; Joe Fender ve Luke Fanning tarafından kurulmuştur. Bu şirketin Devour oyunu dışında yalnızca tek bir oyunu bulunmaktadır. The Watchers isimli oyun şirketin 2. oyunudur.
 

Devour Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Devour, 28 Ocak 2021 tarihinde yayınlanmıştır. Microsoft Windows ve macOS platformları için geliştirilmiştir. 

Devour

 

Devour Ücretli Midir?

Devor, Microsoft Windows ve macOS platformları üzerinden oynanabilen bir oyun olduğundan Steam platformu üzerinden indirilebilmektedir. Devour ücretli bir oyundur ve oyunun 2021 güncel fiyatı 10,50 TL gibi oldukça uygun bir fiyattır. Bu fiyat oyunun indirimsiz halidir ve fiyat Steam Mağazası tarafından sunulmakta olan indirimler ve kampanyalar doğrultusunda değişiklik gösterebilir.
 

Devour Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Devour video oyunu içerisinde barındırdığı olaylar ve ögelerden dolayı 18 yaş üstü için uygun bir oyundur. Oyunu 18 yaş altında olan çocukların oynaması önerilmemektedir.
 

Devour Nasıl İndirilir?

Devour video oyununu indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;
 
  • Öncelikle Steam platformunu indirin,
  • Ardından hesabınız ile platforma giriş yapın, eğer bir Steam hesabınız yoksa kendinize yeni bir hesap oluşturun,
  • Platforma giriş işleminin ardından Devour oyununu Steam Mağazası üzerinde aratın,
  • Ardından “Sepete Ekle” seçeneğine tıklayın,
  • Ardından belirli ücreti ödeyerek oyunu satın alın,
  • Son olarak kütüphaneye girerek oyunu indirin.
Kurulumu tamamladıktan sonra oynamaya başlayabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Devour

Devour Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilgisayar üzerinden Devour oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Devour için sistem gereksinimleri şu şekildedir;

Minimum Sistem Gereksinimleri:

 
İşletim Sistemi: Windows 10 - 64 bit
İşlemci: Intel i5 ya da new-gen i3 / AMD equivalent
RAM: 8 GB 
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 970 / AMD Radeon R9 290
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 4 GB 

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

 
İşletim Sistemi: Windows 10 - 64 bit
İşlemci: Intel i7 ya da AMD equivalent (AMD FX 9500+ Series)
RAM: 16 GB 
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 970 / AMD Radeon R9 290 veya üzeri

Devour Oyununun Konusu Nedir?

Bir tarikat lideri olan Anna adlı karakter Azazel'i tek başına çağırmayı düşünmüştü. 2 yıl içinde, Keçi şeytanı çağırabilmeyi bulmak isterken kadim yazılarda bulunan ritüellerle çağırmayı denedi. Anna'nın Keçi şeytanı çağırabilmiş olmasından korkuluyor. Sizde en güvendiği takipçilerinden olarak evine gidip inceliyorsunuz.

Devour

Devour Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

  • Pacify
  • Outlast 2
  • Dying Light 2
  • Dead by Daylight
  • In Silence 
Capcom Nedir?
Capcom, Japonya merkezli bir çok uluslu video oyunu geliştirme ve yayımlama şirketidir....
2023'de En Çok Oynanan MMORPG Oyunları
MMORPG, devasa çevrim içi rol yapma oyunudur. 2023'de en çok oynana MMORPG rol yapma oyunlarını sizler için derledik....