Capcom Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Capcom Nedir?

Capcom Nedir?

Capcom, Japonya merkezli birçok uluslu video oyunu geliştirme ve yayımlama şirketidir. Şirket, 30 Mayıs 1979 tarihinde kurulmuş olup özellikle Street Fighter, Mega Man, Resident Evil, Devil May Cry, Onimusha, Dino Crisis, Dead Rising, Sengoku Basara, Monster Hunter, Breath of Fire ve Ace Attorney gibi video oyunu serileri ile tanınmaktadır. Capcom, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Hong Kong, Tayvan ve Tokyo'da faaliyetlerini sürdürmektedir ve şirket merkezi Japonya'nın Osaka kentinde bulunmaktadır.

Aynı zaman da Capcom, Japonya'nın 5. Büyük oyun şirketi ve Japonya'daki en büyük 318. Şirkettir.

Capcom dünyasına adım atmak ve yüzlerce oyunun keyfini çıkartmak için hemen Capcom Oyunları Satın Al!

Capcom Şirketinin Tarihçesi

Capcom'un öncülü olan I.R.M. Corporation, 30 Mayıs 1979 tarihinde Kenzo Tsujimoto tarafından elektronik oyun makineleri üreticisi ve dağıtıcısı olarak kuruldu. Eylül 1981 tarihinde şirket Sambi Co. Adını alırken yan kuruluşu olan Japan Capsule Computers Co. 11 Haziran 1983 tarihinde Capcom Co. Adını aldı. Ocak 1989 tarihinde de her iki şirket birleşerek günümüz şirketi oluşturdu. Şirket günümüzdeki adını "Capsule" ve "Computer" kelimelerinin birleşiminden almaktadır.

Capcom'un ilk ürünü Temmuz 1983 tarihinde tanıtılan “Little League” adlı arcade oyunu olup Mayıs 1984 tarihinde tanıtılan “Vulgus” şirketin ilk gerçek video oyunu oldu. Şirket Aralık 1985 tarihinde “1942” adlı oyununu Nintendo Entertainment System'a taşıyarak konsollar için de oyun üretmeye başladı. 1987 yılında en çok satan oyunları arasında yer alan “Street Fighter” isimli oyunu üretti. Aynı yılda firma “Megaman” isimli oyunu da piyasaya sürdü. 1989'da “Final Fight”, 1991'de “Street Fighter II”, 1993'te de “Breath of Fire” isimli oyunlar pazarda yerini aldı. “Resident Evil”, Capcom'un en ünlü ve başarılı oyunlarından biri olarak 1996 yılında ilk kez PlayStation oyun konsolunda satışa çıkarıldı. 1999'da tanıtılan “Dino Crisis” ve 2001'de tanıtılan “Devil May Cry” serileri de ciddi başarılar elde etti.

 

Capcom Şirketinin Video Oyunları Nelerdir?

Capcom şirketi kuruluşundan bu yana birçok başarılı oyuna imza atmıştır. Şirketin bilinen popüler bazı oyunları aşağıda verilmiştir:

 

 

Capcom Şirketinin Alt Kuruluşları Nelerdir?

 

  • Capcom Pictures
  • Capcom U.S.A
  • Beeline Interactive
  • Capcom Mobile USA
  • Capcom Europe
  • Capcom Asia
  • Capcom Korea
  • DiceTV-Capcom Games

 

Death Stranding 2 mi Geliyor?
Death Stranding 2 mi Geliyor?, Bazı söylentilere göre Hideo Kojima piyasaya yeni bir oyun sürme peşinde ve bu oyunu da Xbox'a özel yayınlanmayı düşünü...
Devour Nedir?
Devour, Straight Back Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan 1-4 kişilik korku/hayatta kalma oyunudur. ...