Death Stranding Başlangıç Rehberi - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Death Stranding Başlangıç Rehberi

Death Stranding her ne kadar zor bir oyun olmasa da oynanış açısından bazı oyuncuları belirli bölümlerde zorlayabilecek bir hikayeye sahip. Herhangi bir zaman diliminde geçmeyen bu oyun, dünyada meydana gelen bir patlama sonucu insanların farklı sığınaklarda yaşamaya çalışması ve esrarengiz bir dünyada hayatta kalmalarını konu ediniyor.

Death Stranding oyununda oyuncuların yöneteceği karakterimiz ise Sam Bridges. The Walking Dead dizisinden hatırladığımız Norman Reedus’un hayat verdiği bu karakter, tüm insanları bir araya getirmeye odaklanıyor. Tabii oyun sadece bununla sınırlı değil aynı zamanda çok oyunculu ve tek oyunculu modları da bizlere sunuyor.

Death Stranding çıktığı günden itibaren oyuncuların ilgisini fazlasıyla çekmeyi başardı. Bu sayede kısa bir süre içerisinde adından da söz ettirdi. Kojima tarafından yapılan en iyi oyunlardan biri olan Death Stranding, oyunculara birbirinden farklı deneyimler sunarak esrarengiz bir dünyanın kapılarını açıyor.

Yeni Başlayanlar İçin Death Stranding Hikayesi

Death Stranding adını Türkçe'ye "Ölüm Kıyısı" olarak geçirebilmek mümkün. Bunu da hikaye ile birlikte ölümden önceki son kıyılar olarak özdeşleştirebiliriz. Ölüm, ölümden önceki dünya ve diğer kıyılar ile birlikte oyun farklı koridorları bir araya getiriyor.

Bu da BT varlıklar, öteki taraf ve bağ bebeklerinin hikaye üzerinde fazlasıyla etkili olmasına imkan tanıyor. Oyunda en önemli iki taraf yer alıyor. Bunlardan biri Bağ Bebekleri iken bir diğeri BT varlıklar oluyor. BT varlıklar oyunda belirli dönemlerde Sam karakterinin karşısına çıkacak ve onu zorlayacak. Aslında BT oyunda bir dönüşüm. Yani ölen kişilerin vücudunda bir BT varlık oluşarak zamanla büyüyor. En son ölen karakter BT varlığa dönüşüyor. Genel olarak hayalete benzeyen BT Varlıklar karşısında genel olarak bir savaş mücadelesi içine girmek gerekiyor.  

Bağ bebeklerinin oyundaki görevi ise BT varlıkların görünmesini sağlamak. Yani BT varlıkların çevrenizde olduğunu görebilmek ve saldırılara karşı önlem alabilmek için Bağ bebeklerine ihtiyacınız var. Oyundaki asıl amaç genel olarak bağ bebeklerini kullanıp BT varlıkları yok ederek insanlığı tekrar birleştirmek ve ayağa kaldırmak.

Death Stranding Oynanışı Nasıl?

Death Stranding tamamen açık dünya bir oyun. Bu sebeple oyunda tercihleriniz ve verdiğiniz mücadele sizi farklı sonuçlara yönlendirebiliyor. Oyunda bir harita bulunuyor ve bu harita birkaç bölge halinde ayrılmış durumda.

Oyunda genel olarak açık mekanlar bulunuyor. Bununla birlikte belirli yerleşim yerleri de oyunda yer alıyor. Genel olarak açık mekanların daha güzel grafiklere sahip olduğu Death Stranding genel olarak ilgi çekici bir dünyayı bizlere sunuyor. Oyunda yürüme, koşma ve benzer yönler de oyuncular tarafından fazlasıyla merak ediliyor.

Oyunda detaylı bir taşıma dinamiği bulunuyor. Neredeyse oyunda bir kargo taşıyor ve taşıdığınız ürünlerin yükleri ve karakter enerjisi taşıma şeklinde fazlasıyla önemli. Oyunda taşıyıcı rolünü de üstlenen Sam karakterinde yük taşırken dengenizi çok iyi sağlamanız gerekiyor. Bunun için de ürünleri düzgün yerleştirebilmeniz oldukça önemli.

Oyunun başlangıç zamanlarında yanınızda BT'leri görebileceğiniz "Bağ Bebekler" bulunmuyor. Bu yüzden yanınızda mutlaka BT'leri görmenizi sağlayan grenade'leri de taşımayı unutmayın.

god-of-war-figurine

DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT

₺ 1.300,57

₺ 844,93

Karakterler ve Oyuncular

Oyunun hikaye modunda yanınızda herhangi bir oyuncu bulunmuyor. Yani tamamen tek başınıza oynuyor ve bu şekilde mücadele veriyorsunuz. Ayrıca oyunda çevrimiçi yani çok oyunculu bir mod da bulunuyor. Ancak burada da bir kapışma söz konusu değil.

Oyunu çevrimiçi olarak oynayan tüm oyuncuların mücadelesi aynı. İnsanlığı bir araya getirmek. Yani bir yolu izlediğinizde daha önce bir oyuncu o yolu kullanmış olabilir. Diğer oyuncuların bıraktığı izlere güvenerek onları takip edebilir ve gideceğiniz güvenli yolları daha kolay bulabilirsiniz. Death Stranding gibi ve daha fazla PC oyununu eTail üzerinden alabilirsini.

Asus Q Code 55 Hatası Nasıl Çözülür (2023)
Q Code 55 hatasını sürekli olarak alanlar için hazırladığımız Q Code 55 hatasının çözümleri ve sebepleri üzerine detaylı bir rehber....
Abzu Nedir?
Abzu oyunu ile ilgili detaylı bir rehber. Bu rehber sayesinde Abzu oyunu hakkında her şeyi bilebileceksiniz....