Asus Q Code 55 Hatası Nasıl Çözülür (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Q Code 55 Hatası

Q Code 55 hatası Asus anakartlarında sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan biridir. Bu hatayla karşılaştığımızda anakartın belirli bir sorunu olabileceğini bilmemiz gerekmektedir. Her hatada olduğu gibi bu hatanın da belirli çözümleri vardır. Ancak hatayı çözebilmek için öncelik olarak Q Code 55 hatasının neden meydana geldiğini tespit etmek gerekir.

Q Code 55 hatası meydana geldiğinde anakartın veya bilgisayarın çalışmaması gibi problemler meydana gelebilmektedir. Bu nedenle bilgisayarı tekrar aynı performansta kullanabilmek için öncelik olarak bu hatanın çözümünü yapmak gerekir. Çözüm için uygulanabilecek pek çok yol bulunmaktadır. Ancak bu yolların uygulanabilmesi için öncelik olarak sorunun neden kaynaklandığını bilmemiz ve ona göre adımlar uygulamamız gerekir.

Q Code 55 Hatasını giderdin ve oyun oynamayı mı ihtiyacın var? Şimdi eTail üzerinden PC Oyunları satın al!

Q Code 55 Hatası Neden Olur?

ASUS anakart modellerinde meydana gelen bu problem genel olarak bir bellek sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumda anakart ile belleğin uyuşmadığı ve gerekli kontrollerin yapılması gerektiği Q Code 55 hatası anakartta meydana gelir.

Bu hatanın tanımı ise RAM belleğin takılı olmadığını ifade etmektedir. Ancak her Q Code 55 hatası, belleğin problemli olduğunu ifade etmez. Bazı durumlarda işlemci ve anakart arasında da uyumsuzluklar olabilir. Bu tip bir problemde de Q Code 55 hatası meydana gelebilmektedir.

Q Code 55 Hatası Nasıl Çözülür?

Bazı durumlarda işlemci ve anakart arasındaki uyumsuzluktan meydana gelen Q Code 55 hatası genel olarak bellek problemi olarak bilinir. Bu nedenle bu hatayı ve kodu gördüğümüzde bellekleri kontrol etmemiz gerekir. Bu hatanın çözümü ve belleklerin kontrolü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. Ram belleği DIMM_A2 yuvasına takın ve sisteminizi başlatın.
  2. Ardından BIOS’a girerek XMP 1 ayarlarını seçin ve açın.
  3. Sonrasında DRAM Timing Control seçeneğine girin.
  4. Buradaki ayarlarda MRC FAST Boot ayarını bulun ve ardından Disabled yapın.
  5. F10 tuşunu kullanarak ayarları kaydedin.
  6. BIOS’tan çıkın ve sistemi tekrar başlatın.

Yukarıdaki adımları uygulamanız durumunda Q Code 55 hatası giderilecektir. Hata giderildikten sonra diğer belleği de takabilir ve ASUS bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

 

 

Death Stranding Sistem Gereksinimleri
Death Stranding oyununun sistem gereksinimleri ve çalışacağı sistemlere dair detaylı bir rehber....
Death Stranding Başlangıç Rehberi
Death Stranding oyununa yeni başlamış kişiler için detaylı bir başlangıç rehberi....