Blazing Sails Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Blazing Sails Nedir?

Blazing Sails oyunu çok oyunculu olarak oynanabilen bir oyundur. Sea of Thieves isimli oyunun bir alternatif versiyonu olarak ortaya çıkarılmıştır. Iceberg Interactive şirketi bu oyunu yayınlamıştır ve Get Up Games şirketi de bu oyunu geliştirmiştir.

Genellikle battle royal oyunlarındaki amaç diğer rakipler ile savaşıp sona kalan oyuncu olmaktır. Blazing Sails oyununda ise amaç geminizi savunmaktır. Oyunda kendiniz düşmanlarla savaşmak yerine mürettebatınız ile hareket edersiniz. Ekibinizi hayatta tutmak ve düşman gemileri yok edip sona kalan mürettebat olmak oyunu kazanmanızı sağlar.

god-of-war-figurine

Blazing Sails

₺ 432,69

₺ 259,61

Oyuna başladığınız zaman gemiden dışarı çıkarak farklı adalara gideceksiniz. Bu adalarda bulduğunuz kasaları kırarak farklı silahlar ve ekipmanlar elde edebilirsiniz. Eğer adaya çıktığınız zaman başka korsanlar yanınıza gelip sizi öldürürlerse eşyalarınızı alabilirler. Sürekli olarak yeni eşyalar bularak gemiye geri dönüp güvenli bir yere bırakmalısınız. Çok fazla eşyayı üzerinizde taşımak hepsini bir anda kaybetmenize neden olabilir.

Blazing Sails oyununun içerisinde rastgele oyuncular ile bir mürettebat oluşturabildiğiniz gibi arkadaşlarınızı toplayarak da bir mürettebat oluşturmak mümkündür. Rastgele oyuncular yerine arkadaşlarınızı tercih etmek farklı taktikleri uygulama konusunda daha başarılı olmanızı sağlar. Ekibiniz ile bir uyum içerisinde olduğunuz zaman daha rahat bir şekilde düşman gemilerini yok edebilirsiniz.

Blazing Sails Görsel

Oyunda karakterinizin ve geminin görüntüsünü değiştirmek mümkündür. Steam platformu üzerinden farklı öğeler alarak daha güzel görüntülü karakterlere ve gemilere ulaşabilirsiniz. Şu anda daha çok eğlenmek için oynanabilecek bir oyun olmasına rağmen ileri zamanlarda oyuna rekabetçi eşleşme modunun eklenmesi bekleniyor. Sunucular en fazla 16 oyuncu için yaratılmıştır ve 4 takım olabilmektedir.

Maç başlamadan önce her ekip harita üzerinden gemilerinin hangi bölgede üretileceğini belirler. Bu bölgede farklı düşmanların da gemileri olabilir. Bu yüzden bölge seçerken ekibinizle birlikte son derece dikkatli olmanız gerekir. Doğduğunuz bölgeye yakın olan adalardaki eşyaları toplamakla işe başlayabilirsiniz. Daha sonra mürettebatınız ile birlikte düşman gemilerle kolay bir şekilde savaşabilirsiniz.

Geminiz hasar aldığı zaman yama işlemi yapmanız gerekir. Aksi taktirde gemi su almaya başlayacaktır. Toplarla ilgili farklı yükseltmeler de bulunmaktadır. Bu yükseltmeler sayesinde daha hızlı bir şekilde saldırı yapılabilir. Geminize su girmeye başladığı sırada ilk olarak suyun en fazla girdiği deliği bulmanız daha doğru olur. Su pompası kullanarak içerideki suyu denize dökebilirsiniz.

Blazing Sails oyunu tamamen bir takım oyunudur. Birlikte harekete geçilmesi ve görevlerin paylaşılması gerekir. Takım oyunları gerçek hayatta grup halindeki çalışmalarda daha iyi iletişim kurmanızı ve organize olmanızı sağlar. Ayrıca tek başına oyun oynamak yerine çoğu insan daha eğlenceli olduğunu düşünerek takım oyunlarını tercih ederler. Yakın zamanda çıkmış olan Blazing Sails oyununda daha fazla sunucunun ve yeni oyun modlarının çıkması beklenmektedir.

 

Blazing Sails Kim Tarafından Yapılmıştır?

Blazing Sails oyunu Get Up Games şirketi tarafından geliştirilmiştir ve şirket şu anda Gent’te bulunmakta olup 4 kuzen tarafından kurulmuş bir oyun geliştirme stüdyosudur. Teknik beceri ve yaratıcı düşünmeyi birleştirerek herkesin fazlasıyla zevk alabileceği projeler ortaya çıkarmayı amaçlarlar. Bu ekip Blazing Sails oyununu geliştirirken birkaç kez kötü hatalar yapmış olsa da bu hataları düzelterek projenin en iyi halini ortaya koydular. Bu süreç içerisinde Unreal Engine oyun motorunun nasıl çalıştığını daha iyi kavradılar. Korsan konsepti ile son zamanlarda çok fazla popüler olan battle royale trendini birleştirdiler. Unreal Engine oyun motoru sayesinde birbirinden bağımsız adalar yaratılabileceğini öğrendiler ve bunu uyguladılar. Unreal Engine çok iyi seviyede optimize edilmiş haritalar yaratmak için kullanıldığından Get Up Games şirketi de Blazing Sails oyunu için bu motoru kullandı. Oyun içerisinde dinamik olarak değişen bir rüzgar da bulunmakta, oyuncular bu özellik sayesinde yelkenlerini rüzgarı yakalamak için kullanabilmektedir.

 

Blazing Sails Kim Oyununu Yapan Şirketin Adı Nedir?

Blazing Sails oyunu tek bir kişi tarafından yapılmamıştır. Get Up Games adlı şirketin ürünü olan bu oyunu 4 kuzen birlikte tasarlamıştır. Bu şirket ayrıca 3D Varlık Oluşturma, Oyunlaştırma, Oyun Geliştirme ve Sanal Gerçeklik alanlarında da çalışmalar yapmaktadır.

 

Blazing Sails Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Blazing Sails oyunu 6 Kasım 2020 tarihinde piyasaya çıkmıştır ve dağıtıcı firmanın ismi Iceberg Interactive’dir. Aksiyon türünde bir battle royale oyunudur. Aktif olarak oynanan bu oyunun güncellemeleri sürekli olarak devam etmektedir. 1.5.3.7 versiyonu 18 Haziran 2021 tarihinde gelmiştir. Daha sonra 1.5.3.9 versiyonu 19 Haziran 2021 ve 1.5.4 versiyonu 22 Haziran tarihinde piyasaya çıkmıştır. Yeni bir oyun olması nedeni ile güncellemeler sıklıkla denetlenmekte ve daha iyi versiyonlar için çalışmalar hızla sürmektedir. 8 Temmuz 2021 tarihinde 1.5.5 versiyonu ile su gölgelendirmesi ayarları tekrardan yapılandırılmıştır.

 

Blazing Sails 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Blazing Sails oyunu 2020 Eylül itibari ile ortalama 82.3 oyuncuya ulaşmıştır. Sonrasında 2020 Aralık’ta ortalama 383.5 ve 2021 Ocak’ta 230.2 oyuncuya kadar yükselmiştir. Bu yükselişin ardından ortalama oyuncu sayısı 2021 Temmuz ayında ortalama olarak 69.0’a kadar gerilemiştir. Bu oyun Steam platformunda bulunmaktadır ve mobil cihazlar için henüz uygun değildir. Blazing Sails’ın sadece masaüstü sürümü bulunmaktadır.

Blazing Sails Görsel

Blazing Sails Ücretli Midir?

Blazing Sails oyunu ücretli bir oyundur. Steam platformunda ve etail.com.tr sitesinde bulunmaktadır. Bu oyunun Steam platformu üzerindeki normal fiyatı 25,00 TL’dir. Eğer Blazing Sails Supporters Bundle paketini satın almak isterseniz 43,69 TL gibi bir fiyat ödemeniz gerekmektedir. Bu paketin içerisinde Blazing Sails Original Soundtrack, Blazing Sails- Privateer Pack ve Blazing Sails oyunu bulunmaktadır. Blazing Sails oyununun etail.com.tr üzerindeki fiyatı ise 15,00 TL'dir.

 

Blazing Sails Oynayarak Para Kazanılır Mı?

Steam üzerindeki oyunların çoğunda Steam Cüzdan Bakiyesi kazanmak mümkündür. Oyun içerisindeki değerli eşyaları Topluluk Pazarında satışa çıkarabilirsiniz. Fakat Blazing Sails oyunu henüz Topluluk Pazarı’na açılmamıştır. İlerleyen zamanlarda bu oyun üzerinden de para kazanmanın mümkün olacağı düşünülmektedir. 

 

Blazing Sails Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Blazing Sails her ne kadar battle royale oyunu olsa da, temelinde aksiyon oyunu mekanikleri barındırır. Oyun içerisindeki korsanlar toplar, tüfekler ve çeşitli kılıçlar kullandıkları için bu oyuna Steam platformu üzerinde bir yaş sınırı getirilmiştir. Bu oyunu 12 yaşından küçüklerin oynamaması tavsiye edilir.

 

Blazing Sails Görsel

 

Blazing Sails Nasıl İndirilir?

Blazing Sails Steam platformuna ait bir oyundur. Bu nedenle oyunun orijinal versiyonu yalnızca Steam platformundaki Blazing Sails oyunu bölümünden indirilebilir. Bu oyunu indirebilmeniz için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmalısınız. Steam hesabınıza giriş yaptıktan sonra Mağaza kısmındaki arama bölümüne Blazing Sails yazmalısınız. Karşınıza çıkan sayfada oyunu satın aldıktan sonra kütüphanenize gelen oyunu indirebilirsiniz.

 

Blazing Sails Kaç Kişilik Oynanıyor

Blazing Sails oyunu çevrimiçi oynanan bir battle royale Aksiyon oyunudur. Oyun içerisinde her sunucuda en fazla 16 kişi olabilir. 16 kişiden oluşan bu sunucularda 4 tane grup vardır ve her grup 4 kişiliktir. Siz oyuna tek girmek isterseniz grubun kalan 3 diğer üyesi otomatik olarak farklı oyuncular ile doldurulur. Eğer oyuna arkadaşlarınız ile birlikte girmek istiyorsanız onu oyuna girdikten sonra Steam üzerinden davet edebilirsiniz. Bu oyunu 4 arkadaş oynamak mümkündür.

Blazing Sails Görsel

 

Blazing Sails 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Blazing Sails oyununu oynamak için önerilen ve minimum sistem gereksinimleri aşağıda listelenmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri 

  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core i3
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 550 Ti
  • Directx: Sürüm 11
  • Ağ: Genişbant İnternet Bağlantısı
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri 

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7 veya fazlası
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 1060 veya fazlası
  • Directx: Sürüm 12
  • Ağ: Genişbant İnternet Bağlantısı
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

 

Blazing Sails Mobil'de Oynanır Mı?

Blazing Sails oyunu Steam platformu üzerinden oynanmaktadır. Yeni çıkmış bir oyun olması ile birlikte gerektirdiği sistem gereksinimleri oldukça yüksektir. Bu nedenle Blazing Sails oyununun henüz mobile versiyonu bulunmamaktadır. İleriki zamanlarda mobile versiyonunun çıkması beklenmektedir. Şu anda sadece desktop için olan versiyonu mevcuttur.

 

Blazing Sails Nasıl Oynanır?

Oyuna girdiğiniz zaman siz ve geminizdeki 3 arkadaşınız ile birlikte başlarsınız. Oyuna başladığınız zaman elinizde kırık şişeler olur ve farklı adalara giderek oradaki silah ve ekipmanları toplamanız gerekir. Adalara gidip topladığınız ekipmanları en çabuk şekilde gemiye getirmelisiniz. Çünkü eğer adada düşmanlar varsa sizi öldürüp üzerinizdeki eşyaları ele geçirebilirler. Haritada zamanın geçmesi ile birlikte dairesel alanlar belirlenir. Süre dolana kadar bu alanın içine gitmeniz gereklidir. Geminin şeklini koruyabilmek için ekibiniz ile uyumlu bir şekilde çalışmalısınız. Yelkenleri ayarlayarak rüzgarın doğru şekilde sizi hareket ettirmesini sağlamak, düşman gemilerine dikkat etmek ve gemiyi yönlendirme görevlerini ekibiniz ile birlikte yapmalısınız. Bu oyunda tek başınıza bu işlerin üstesinden gelmeniz çok da mümkün değildir. Harita üzerinde farklı işaretlemeler yaparak takım arkadaşlarınız ile daha kolay bir şekilde anlaşırsınız. Haritadaki alan daralırken düşmanlar ile savaşmak kaçınılmaz bir olaydır. Ağır toplar ve varilleri patlatan çeşitli top türleri vardır. Çeşitli gemi yükseltmeli ile de geminizi daha güçlü bir yapıya getirebilirsiniz. Savaş sırasında hasar almış bölgeleri yamalamak ve içerideki suyu denize boşaltmak en önemli görevlerdendir. Bu görevleri yerine getirirken geminize binmeye çalışan düşmanlarla savaşmak da oyunun heyecanını artırmaktadır. Geminizi sağlam bir yapıda tutarak en sona kalan korsan ekibi olmayı başaran takım oyunun galibi olur.

 

Blazing Sails Görsel

 

Blazing Sails Oyununun Konusu Nedir?

Blazing Sails oyunu korsan savaşları konusu etrafında geçen bir battle royale aksiyon oyunudur. 4 kişilik mürettebattan oluşan ekiplerin gemilerini geliştirerek savaşması gerekir. Genel olarak gemi üzerinde açık denizde geçen bu oyunda farklı adalar da vardır. Gemilerden inerek bu adalara çıktığınız zaman çeşitli ekipmanlar ve silahlar bulabilirsiniz. Bu silahlar ve ekipmanlar sayesinde düşmanlarınızı öldürmeniz daha kolay olur. Düşmanlarını alt edip en sona kalan korsan ekibi oyunun galibidir.

 

Blazing Sails Pirate Battle Royale Nedir?

Blazing Sails Pirate Battle Royale oyunu Steam’de bulunur ve Blazing Sails olarak bilinir. Bu oyunu Steam platformu üzerinden satıp alıp bilgisayarınıza yükleyerek eşsiz korsan savaşları deneyimi yaşayabilirsiniz. Toplar, tüfekler, kılıçlar ve eşsiz savaşlar bu oyunun heyecanını en üst seviyeye taşımaktadır.

 
Xbox Game Pass’taki En Yeni Oyunlar
Birbirinden ilginç oyunlar Ağustos ayı itibarıyla sizinle. Buyurun başlayalım. 2022 yılı Ağustos ayı itibarıyla game pass de bulunan oyunlar. ...
Cyberpunk 2077 Nedir?
Cyberpunk 2077, CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve CD Projekt yayınlanan 2020 rol yapma türündeki ve bir açık dünya tabanlı video oyunudur. ...