CS:GO En İyi Silahlar (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
CS:GO En İyi Silahlar 2022

Counter-Strike: Global Offensive oyununda silahların ne kadar önemli olduğu açıktır. Son dönemde hem dünyada hem de ülkemizde oldukça fazla kullanıcıya sahip olan bu oyunda oldukça etkili silahlar yer alıyor. Peki bu silahlardan hangileri en iyi ve özellikleri neler?


god-of-war-figurine

PC Oyunları

CS:GO oyuncuları, oynama tarzlarına göre değişiklik gösterir. Örnek olarak bazı oyuncular keskin nişancı görevini üstlenir ve AWP kullanarak yüksek ya da uzak bölgelerden rakiplerini gözetler. Bazı oyuncular ise “rush” diye tabir edilen koşu ve hızlı saldırı stratejisini benimseyerek Ak 47, M4A4 gibi silahları kullanır. Her alanı kapsayan en iyi CS:GO silahlarına geçerken ilk önce küçük silahlardan başlayalım;

CS:GO P250

P-250

CS:GO’nun en iyi tabancalarından biri olan P250, acil durumlarda veya rakibin kolay olduğunu düşündüğünüz zamanlarda kullanılabilecek oldukça ideal bir tabancadır. Cephanenizde bulunması gereken bu tabanca hem ucuz hem de birkaç turdan sonra yükseltilebilecek bir silahtır.

CS:GO Glock-18

Glock–18

Glock – 18, yine CS:GO’daki ideal çok yönlü tabancalardan biridir. Orta ve uzun mesafeli çatışmalarda etkinlik sağlayabilen Glock – 18, yarı otomatik ateşleme moduna sahiptir. Ayrıca hızlı ateş moduna alınarak düşmanların da korkutulabileceği bu tabanca, birçok durumda oyuncuya fayda sağlayabilir.

CS:GO Tec-9

Tec–9

Sahip olduğu yüksek atış hızı ile düşmanları etkisiz hale getirmeye yardımcı olan Tec – 9, doğru yerlerde kullanıldığı zamanlarda oldukça faydalı olabilir. CS:GO’nun dikkate alınması gereken silahlarından biri olan Tec -9’un birçok oyuncu tarafından tercih edildiği biliniyor.

CS:GO SG-553

SG–553

SG – 553, AUG ile benzer özellikleri taşıyan etkili bir silahtır. AUG’tan farklı olarak kullanım durumlarının daha az olduğu bu silahın T tarafında olmadığınız zaman kullanılması daha mantıklı olacaktır. Çok fazla tercih edilmemesine rağmen doğru zamanda kullanılması halinde oldukça etkili olabilen bu silah, listemizde yerini alıyor.

CS:GO M4A1-S

M4A1–S

M4A1 silahına göre kullanımı daha zor olan bu silah çok fazla tercih edilmese de bazı durumlarda etkili olabilir. Örnek olarak bu silah, uzun mesafeli atışlarda M4A1’den daha etkili olabilirken yakın mesafede düşmana verdiği hasar çok fazla değildir. Siperden ateş edildiğinde susturucuya da sahip olan M4A1- S, geri tepme hızı sayesinde uzun menzil için kullanılabilecek bir silahtır.

CS:GO Nova

Nova

Nova, CS:GO’nun en çok kullanılan silahlarından olmasa da iyi bir pompalı av tüfeği olduğu söylenebilir. Diğer atıcılar kadar popüler olmayan Nova’nın birçok açık faydası bulunuyor. Çok sert vurmasa da en hızlı ateş eden silah olmasa da ucuzluğu ve yakın mesafede hasar yüzdesi ile iş çözücü bir silahtır.

CS:GO UMP 45

UMP

UMP, tüfek ve SMG arasında bir konumda bulunan, birden fazla menzilde iyi çalışabilen ve ucuz maliyetli olan güçlü bir silahtır. CS:GO’nun en çok tercih edilen silahları arasında olan UMP, kolay bir geri tepme düzenini sahip olduğu için çok fazla kullanılır.

CS:GO AK47

AK-47

Counter Strike tarihinin ve CS:GO oyununun en sembolik silahlarından olan AK47, oyundaki en güçlü tüfek olarak nitelendirilebilir. Yalnızca terörist takımın seçebileceği bu silah, tek şarjör içerisinde en fazla 30 mermi tutabiliyor. 2700 dolar maliyeti olan AK47’nin geri tepmesini kontrol etmek zor olsa da verdiği hasarın gücü sebebiyle çok sık tercih ediliyor.

CS:GO M4A4

M4A4

Counter Strike’ın yine sembolik silahlarından olan M4A1, tıpkı AK47 gibi tek şarjörde 30 mermi tutabiliyor. AK47 ile karşılaştırılırsa ondan daha az hasar veren bu silahtaki ana avantaj, ilk 15 merminin düz olmasıdır. Bunun sebebiyle özellikle yeni başlayanların geri tepme olayını anlaması daha kolay olacaktır. Oyunun en iyi silahlarından olan M4A1’in maliyeti ise ortalama 3100 dolar civarıdır.

CS:GO AWP

AWP

Oyundaki ilk ve tek keskin nişancı tüfeği olan bu silah, oyunun en pahalı silahları arasındadır. AWP, tek mermi ile düşmanı öldürmenin mümkün olduğu çok güçlü bir silahtır. Fakat güçlü olduğu kadar fazla risk de barındırır. Örnek olarak attığı mermileri kaçıran bir oyuncu, her mermiden sonra tekrar doldurduğu için düşmanı tutması daha zor olacaktır. Bu sebeple AWP’yi aim oranı yüksek kişilerin tercih etmesi daha doğru olacaktır.

CS:GO Desert Eagle

Desert Eagle

Desert Eagle veya diğer bir adıyla Deagle, kuşkusuz CS:GO’nun en iyi tabancaları arasında bulunur. Doğru yerde ve doğru zamanda kullanıldığı halde ölümcül derecede iyi olan bu tabanca, estetik olarak da oldukça etkileyicidir. Desert Eagle ile rakibin kafasına atılan vuruşlar, rakipte zırh olsa da genellikle öldürür. Vücuttan öldürmek için ise iki ya da üç vuruş ile orta mesafeden rahatlıkla rakibi öldürebilirsiniz.

CS:GO MP9

MP-9

Listemizin son sırasında ise yine bir CS efsanesi yer ediniyor. MP9, genellikle diğer turu düşünerek tasarruf amaçlı alınan bir silah olsa da hareketli olması ve yakın mesafeden ölümcül olması sebebiyle sıkça tercih edilir. Kendine has sesi ile keyifli bir mücadele fırsatı da sunan MP9, CS:GO’nun 2022 yılında da en iyi silahları arasında bulunuyor.

 

Valorant En İyi Karakterler 2023
Valorant oyunundaki karakterler; öncü, gözcü, düellocu ve kontrol uzmanı olarak sınıflara ayrılır. Bu sınıflara mensup olan her karakterin birbirlerin...
LOL Meta Şampiyonları 12.8
League of Legends oyuncuları, 12.8 yaması ortaya çıktıktan sonra ormancı meta, orta koridor meta gibi konuları ve buraların şampiyonlarını merak ediyo...