ChatGBP Oyun Modu - Oyun Haberleri - eTail Blog
ChatGBP Oyun Modu

Başlıktan da anlaşılacağı üzere oyun sektörünü kökünden değiştirecek ve belki de yeni bir oyun türü ortaya çıkaracak bir durum ile karşı karşıyayız. Buna geçmeden önce bahsetmemiz gereken bir yazılım var. Nedir bu yazılım? Aslına bakacak olursak bir yapay zekâ. “ChatGBP” olarak da bilinen bir yapay zekâ yazılımı.

Nedir Bu ChatGBP?

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer), San Francisco merkezli OpenAI şirketi tarafından diyalog biçiminde iletişim kurmak üzere 2022 Kasım ayı sonunda çıkarılan bir chatbottur. Ağırlıklı olarak 2021 yılına kadar veriler ile eğitilen ChatGPT ile yapılabileceklerinizin sınırı yok desek abartmış olmayız. Farklı soruları cevaplamaya, sevdiğiniz birine mektup yazmaya, yakınınızdaki yetkili satıcıları öğrenmeye, ürün tavsiyesi almaya kadar sayısız işi ChatGPT'nin yardımıyla halledebilirsiniz. OpenAI şirketinin bir başka yapay zekâsı aslında ChatGBP, özetleyecek olursak aslında bu uygulama ile yapay zekâ ile sohbet edebilir ve aklınıza gelebilecek her soruya bir cevap ve bilgi alabilirsiniz. 

Devrim Niteliğinde Bir Mod

Yukarıda bahsettiğimiz bu yapay zekanın bir oyuna entegre olduğunu düşünebiliyor musunuz? Nasıl mı? Mount & Blade Bannerlord (Bannerlord evrenindeki en iyi yoldaşları buradan öğrenebilirsiniz.) oyununda “Bloc” isimli bir Youtube kanalı ChatGBP ile entegre çalışan ve her NPC’ye hayat veren bir mod geliştirdi. Oyun içerisindeki herhangi bir NPC ile muhabbet edebilir, onun hikayesini öğrenebilir ve ondan görev alabilirsiniz.

Devrim niteliğindeki bu mod ile kısa sürede, çok sayıda oyuncu toplamayı başaran mod, farkında olmadan aslında oyun dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme oldu. Bunun gibi bir çok habere ve birbirinden uygun PC oyunlarına eTail üzerinden ulaşabilirsiniz.
 

Hogwarts Legacy, Steam'de Çıkmadan Satış Rekoru Kırdı
Avalanche Software'in geliştirip Warner Bros. Games'in yayıncılığını üstlendiği açık dünya rol yapma oyunu Hogwarts Legacy, Steam'de en çok satan oyun...
Geçtiğimiz Hafta Steam'de En Çok Satanlar
Geçtiğimiz hafta SteamDB, Steam üzerinde en çok satan oyunları yayınladı. Bu haberde de size bunları listeledik....