Cartel Tycoon Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Cartel Tycoon Nedir?

Cartel Tycoon, isminden de anlaşılabileceği üzere özellikle 80’li yıllarda gerçekleşen uyuşturucu ticaret ağını konu alan bir oyundur. Oyunun amacı, uyuşturucu ağını genişletmek, karteli büyütmek ve otoritelerden sakınmaktır. Oyuncu, kartelini büyütmek için insanların güvenini kazanır, kendi iktidar ve güç arzularına yenik düşmemeye çalışarak büyük bir uyuşturucu baronu olmaya çabalar. Tek oyunculu olarak oynanan Cartel Tycoon, kokain ticaretini konu edinir ve görsel efektleriyle oyun severlerin beğenisini kazanır.

Oyuncu, oyuna çaylak modunda başlar ve zamanla güvenilir dostlar edinip kara para ticaretinin inceliklerini öğrendikçe seviyesini yükseltir. Cartel Tycoon, uyuşturucunun imalat aşamasından satış zincirine, kimlerin satacağına ve bu elde edilen paraların nasıl temiz hale getirileceğine dair tüm kararları oyuncuya bırakıyor. Oyuncu, kendi kurduğu strateji doğrultusunda oyunu yönlendiriyor ve geniş bir kartele sahip olmaya çalışıyor. Uzun soluklu bir oyun olan Cartel Tycoon, dünya genelinde tüm oyun severlerin ilgisine mahzar olmuş durumda.

Cartel Tycoon Satın Al ve rakiplerini tozla boğ!

Cartel Tycoon Yapımcısı Kimdir?

Cartel Tycoon, bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan bir simülatördür. Bu oyunun geliştirişi ise Moon Moose şirketidir. Moon Mose şirketinin geliştiriciliğini yaptığı en başarılı oyun ise Cartel Tycoon’dur. Oyunun yayıncısı ise, Hello Neighbor, Secret Neighbor ve Black Skylands gibi başarılı oyunların yayıncılığını da üstlenen tinyBuild şirketidir. Alex Nichiporchik ve Tom Brien tarafından kurulmuş olan tinyBuild, 2011 yılından beri oyun yayıncılığı yapmaktadır.

TinyBuild şirketine ait diğer oyunları görmek için "TinyBuild Oyunları" isimli mağazamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Cartel Tycoon Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Büyük bir uyuşturucu zincirini konu edinen Cartel Tycoon, 2021 senesinde yayın hayatına başlamıştır. Erken erişimli olarak yayınlanmış ve gelişimi halen devam eden Cartel Tycoon, 18 Mart 2021 tarihinde oyun severlerle buluşmuştur. O tarihten bu yana da özellikle konusuna ilgi duyan oyuncular tarafından severek oynanmış, oyunculardan gelen geri dönüşlerle oyunda iyileştirmeler yapılmıştır.

Cartel-Tycoon-Oynanis

Cartel Tycoon Ücretli Midir?

Cartel Tycoon oynayabilmek için oyunu satın almak gerekir. Ücretli bir oyun olan Cartel Tycoon, "eTail.com.tr" aracılığı ile satınalabilirsiniz. Oyunu oynayabilmek için bir Steam üyeliğine sahip olmak ve bu üyeliğe giriş yaparak satın aldığınız kodu steam platformuna tanımlamalısınız. 

Cartel Tycoon Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Cartel Tycoon, oyuncunun bir uyuşturucu ağını yönettiği, uyuşturucunun tedarik, üretim ve dağıtım faaliyetlerinin sınırlarını çizdiği bir simülasyondur. Başarılı görsel efektlere ve sağlam bir hikâyeye sahip olan oyun, konusu itibariyle herkesin oynayabilmesi için uygun değildir. Ayrıca oyun, bir uyuşturucu zinciri kurma yolunu konu edindiği için, uyuşturucu dışında şiddet öğelerine de zaman zaman yer verebilir.

Cartel Tycoon, içerdiği şiddet içeriği ve uyuşturucu konsepti sebebiyle, küçük yaştaki çocuklar için uygun değildir. Oyunun, ebeveyn gözetimi ve kontrolünde oynanması tavsiye edilir. Geniş bir ağı konu edinen bu oyunun, 10 yaş üzeri kişiler için daha uygun olacağı düşünülmektedir. Yine de kolay etkilenebilecek kişilerin oyunu oynamaması tavsiye edilir.

Cartel Tycoon Nasıl İndirilir?

Cartel Tycoon indirme işlemi oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Oyunu indirmek için ilk olarak bir Steam üyeliğine sahip olmak gerekir. Oyuncular mevcut hesaplarıyla ya da yeni oluşturdukları hesaplarla platforma giriş yapıp eTail üzerinden aldığı kodu Steam'e tanıtmalıdır. 

Oyunu indirmek için ise, Steam üzerinde yer alan kütüphaneye giriş yapılmalı, kütüphaneden Cartel Tycoon üzerine tıklanarak indirme işlemi başlatılmalıdır. İndirme işlemi başlatıldıktan sonra, oyun kısa süre içerisinde bilgisayara inecektir.

Cartel-Tycoon-Aile

Cartel Tycoon Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Cartel Tycoon, büyük bir uyuşturucu ağı kurmayı hedefleyen bir simülasyondur. Bu simülasyonun tasarlandığı gibi oynanabilmesi için, oyuncuların bilgisayarlarının bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özelliklere sahip olmayan bilgisayarlarda, oyun yeterli verimde çalışmayacaktır.

Cartel Tycoon oynamak için minimum sistem gereksinimleri şu şekilde sıralanabilir:

İşletim Sistemi: Windows 7 ve yukarısı

İşlemci: i5 ve yukarısı

Bellek: 4 GB RAM

Ekran Kartı: GTX 960

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

Ses Kartı: Integrated

Cartel Tycoon için önerilen sistem gereksinimleri ise şu şekildedir:

İşletim Sistemi: Windows 10

İşlemci: i7 ~3 Ghz / Ryzen 7

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: GTX 1060

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

Ses Kartı: Integrated

Cartel-Tycoon-Oynanis

Cartel Tycoon Nasıl Oynanır?

Cartel Tycoon, pek çok özelliği ve stratejik hamleyi içerisinde barındıran, bir uyuşturucu ağı kurulmasını hedefleyen simülatördür. Oyuncu, oyun içerisinde uyuşturucunun hem üretim hem dağıtım ve satış aşamalarından sorumludur. Uyuşturucu bölgesini genişletmek ve büyük alanlarda ticaret yapabilmek ise birincil amaç konumundadır.

Oyunun bir sandbox modu bulunuyor ve bu mod oyuncuları bir hayli zorluyor. Çeşitli stratejiler kurarak oyuncu Latin Amerika uyuşturucu ticaretinde söz sahibi olmayı başarabilir, kendi ağını ve tedarik zincirini oluşturabilir. Oyuncu önce uyuşturucu üretimi yapar, sonra bu ürettiği malı satmanın bir yolunu bulur ve daha sonra bölgesini genişletmeye çalışır.

Oyunda, yönetilmesi gereken birden fazla unsur bulunur. Oyuncu, rakip kartelleri, haydut teğmenleri, kamuoyunu ve devlet yetkililerini aynı anda idare etmelidir. Bu idareyi gerçekleştirirken de kartelini ve ağını genişletmeli ve bir imparatorluğa dönüştürmelidir. Oyuncu öldüğünde ise, tacı veliahtına bırakmalı ve harabelerden tekrar bir imparatorluk inşa etmelidir.

Cartel Tycoon Konusu Nedir?

Cartel Tycoon, 1990’ların başındaki Latin Amerika uyuşturucu olaylarından esinlenerek yaratılmış ve yine bu tarih ve bu coğrafyada geçen bir oyundur. Oyuncu, oyuna tabiri caizse sıfırdan başlar. İlk olarak oyuncu uyuşturucu üretmeye çabalar. Bir sonraki aşama ise üretilen uyuşturucuların satılabilmesidir. Dönemin coğrafyasında ise uyuşturucu kartelleri arasında büyük bir savaş vardır. Alanda güç sahibi olabilmek için güvenilir dostlar edinilmeli, yerel yönetim birimleriyle sıcak ilişkiler kurulmalıdır.

Cartel Tycoon, sadece uyuşturucu ticareti yapmayı konu edinmez. Üretilen malların nasıl depo edileceği, nasıl satılacağı ve kazanılan paranın nasıl temizleneceği de oyuncunun görev alanındadır. Kazanılan paraların bir kısmı hayır işlerine yatırılmalı, açıkta para bırakılmamalı, tüm paralar aklanmalıdır. Aynı zamanda diğer kartellerle de mücadele edilen oyunda, polisten de kaçmak yükümlülüğü bulunur. Yani oyun çok bileşenli ve strateji odaklı bir simülasyon olarak tanımlanır.

Cartel-Tycoon-Oynanis

Cartel Tycoon Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Cartel Tycoon oyunu, henüz erken erişimli olarak yayınlanmış olmasına rağmen, dünya genelinde büyük bir popülariteye sahiptir. Oyun, oyunculardan alınan geri dönütler ve görülen eksiklikler doğrultusunda sürekli geliştirilmekte, yeni efektler ve özellikler oyuna kazandırılmaktadır. Cartel Tycoon oyununu sevenler için, bu oyuna benzer diğer oyunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • RimWorld
  • Frostpunk
  • Surviving Mars
  • Factorio
  • The Forest
  • Prison Architect
  • Age of Darkness

 

 

XCOM 2 Nedir? (2023)
XCOM 2 oyunu sıra tabanlı bir taktik video oyunudur. Bu oyunun türü taktiksel rol yapma olarak geçer, oyun tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanab...
Black Skylands Nedir?
Black Skylands, gökyüzünün üzerinde geçen, bir macera, strateji ve aksiyon oyunudur. Oyun karakteri, gökyüzündeki canavarlar ve korsanlarla savaşır ve...