V Rising Rehberi - Başlangıç (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
V Rising Başlangıç Rehberi

V Rising Stunlock Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir oyundur. Unity oyun motoru ile geliştirlien V Rising tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen bir hayatta kalma oyunudur. Oyun yalnızca Microsoft Windows platformu için uygundur. V Rising’in erken erişim sürümü 17 Mayıs 2022 tarihinde kullanıcılara sunulmuştur. Oyunun piyasaya çıkmasından sonra üç gün içerisinde 500,000’den fazla kopyası satılmıştır ve 25 Mayıs itibariyle bu sayı bir milyona ulaşmıştır.

god-of-war-figurine

PC Oyunları

Oyun Modu Seçimi

Oyuna başlamadan önce aralarında seçim yapılabilen farkı V Rising sunucuları oyuncuların karşısına çıkar. Oyuncular, PvE sunucularında kaynaklar için diğer vampirler ile yarış halinde olur. Fakat birbirleri ile savaşmazlar. Standart PVP sunucularında ise yine kaynaklar için yarış vardır ve diğer oyunculara zarar verilebilir. Yağma yapmak ve eşya kazanmak için kalelerine baskınlar düzenlenebilir.

Full Loot PvP sunucularında ise oyuncular ölünce sadece materyaller değil her şeyini kaybeder. Öldüren oyuncu bu eşyaların hepsini alabilir. Bu tarz sunucularda diğer oyuncuları avlamak için daha fazla çaba olur.

Son olarak Duo PvP sunucuları ise normal PvP ile aynı yapıya sahiptir. Tek farkı bu sunucularda maksimum klan büyüklüğünün iki kişi ile sınırlı olmasıdır. Oyuna başlamadan önce tercih edilen sunucu tarzını düzgün bir şekilde seçmek oldukça önemlidir.

V Rising

V Rising Başlangıç

V Rising, Valheim ve Rust’ın birleşimi olarak tanımlanabilir. Oyuncular Vampir Lord’larını yaratıp mezarlıktan çıktıktan sonra tapınaktan çıkmanın bir yolunu ararlar. Tapınaktan çıkış yapıldığı zaman huzurlu bir bölge olarak görünen Farbane Woods’a geçilir. Daha sonra toprak yol üzerinde ilerlenir ve iskeletler öldürülerek kemikleri toplanır.

30 adet kemik toplandıktan sonra ilk görev tamamlanmış olur ve böylece kemikten bir kılıç yapılabilir. Kemik kılıç ile birlikte iskeletlere daha fazla hasar verilir. İskeletler öldürülmeye devam edilir ve sonrasında karaktere kemik göğüs koruması, pantolon, eldiven ve bot yapılır.

Haritayı kullanmak için ‘’M’’ tuşuna basılır. Etraftaki ağaç ve taş gibi çeşitli nesnelere vurularak farklı materyaller toplanabilir. Bir yapı oluşturmak için ‘’B’’ tuşu kullanılır. Kale kurmak diğer oyunculardan ve canavarlardan korunmak için oldukça önemlidir. Oyun içerisinde sol üst köşede bulunan görevler sırasıyla takip edilerek tamamlanır. Bu sayede gelişmek daha kolay ve hızlı olur.

Güneşin Etkisi

Vampirler genel olarak güneşten etkilenen varlıklar olarak bilinir. V Rising oyunu içerisinde de bu geçerlidir. Karakter birkaç saniye bile güneş etkisi altında kaldığı zaman fazlasıyla hasar almaya başlar. Gündüz vakitlerinde genellikle yeşillik alanlarda gizlenmek önemlidir. Açık bölgelerden geçmek gerektiği durumda Kan Örtüsü (Veil of Blood) yeteneği kullanılabilir.

Hareket etmek istemeyen oyuncular da farklı yapılar inşa edebilir. Fakat gerçek hayatta da olduğu gibi gölge bölgelerin büyüklüğü güneşin konumuna göre değişiklik gösterebilir. Gölgeler takip edilmeli ve güneşten hasar almadan karanlığın çökmesi beklenmelidir.

V Rising

Üs İnşa Etmek

V Rising oyununda altıncı görev tamamlanana kadar bir üs inşa edilemez. ‘’Lord of Shadows’’ isimli yapının üssün orta bölgesine yerleştirilmesi gerekir. Oyuncular başlangıç üslerini genellikle geçici olarak yaparlar. Başlangıç bölgesinde savaş sırasında eşyaları saklamak için bir üs olması yeterlidir.

Çünkü nadir bulunan kaynaklar başlangıç bölgesinde bulunmaz. İlerleyen zamanlarda daha iyi bir bölgeye kalıcı üs kurmak daha mantıklıdır. Fakat bu üssün de genişletilebilir bir yapıda olması gerekir. Üssün içerisinde çeşitli nesneler yerleştirilebilir ve bu nesneler sayesinde işlemler yapılarak daha güçlü materyaller ve eşyalar tasarlanabilir.

Oyundan Çıkış Yapmak

V Rising oyunu kalıcı bir hayatta kalma oyunu olarak tasarlanmıştır. Böylece oyundan çıkış yapılsa bile karakter ve kale sunucuda kalır. Fakat oyuncular karakterlerini açıkta bırakmazlar. Çıkış yapılmadan önce üssün içerisinde olmak oldukça önemlidir.

Aksi taktirde oyuna girildiği zaman karakterin küle dönüşmüş halde olma ihtimali oldukça fazladır. Üssün içerisine bir tabut yerleştirilir ve bu tabut içerisinde oturumu kapatarak karakterin dinlenmesi sağlanır.

V Rising

Kaynak Tutumluluğu

V Rising oyunu materyaller üzerine kurulu bir oyundur. Bu nedenle oyun içerisinde toplanan kaynakların boşa harcanmaması gerekir. Kaynakları boşa harcamak veya fazla kaynağı etrafta bırakmak yerine üslere daha çok sandık yerleştirmek iyi bir çözüm yoludur. Oyun içerisindeki her malzemeyi saklamak oldukça önemlidir.

Ayrıca çeşitli canavarlardan düşebilen lekesiz kalpler kesinlikle stoklanmalıdır. Daha büyük V Rising kan özü oluşturmak için bu lekesiz kalpler kullanılır. Kan basıncının kilidi açılana kadar lekesiz kalpler bir sandıkta stoklanmalıdır.

Ne Yersen Ona Dönüşürsün!

V Rising oyunu içerisinde altı tane farklı kan grubu vardır. Oyuncular vampirlerini besledikleri zaman kan grubu da buna göre şekillenir. Örnek olarak bir bilim insanının kanı içildiği zaman karakterin büyü gücü artar ve bekleme süresi azalır.

Bir geyiğin kanı içildiği zaman daha hızlı hareket edilir ve güneş hasarı direnci artar. Kan kalitesi oyun içerisinde oldukça önemli bir role sahiptir. Kan kalitesi düşük olan bir canlıdan beslenildiği zaman yalnızca bir pasif güçlendirme kazanılabilirken kan kalitesi %100’lere yakın olan bir canlıda beş pasif güçlendirme elde etme şansı olur.

İlerleyen zamanlarda kan bankası için toplanacak olan mahkumların seçimine de bu nedenle dikkat edilmelidir.

Alternative Software Nedir?  
Alternative Software şirketi 1985 yılında Birleşik Krallık’da kurulmuş İngiliz yazılım geliştiricisi ve yayıncısı olan bir şirkettir....
V Rising Sistem Gereksinimleri
V Rising, tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen hayatta kalma türünde bir oyundur ve bu oyun Unity oyun motoru ile çalışır. ...