2022 Yılında Çıkacak Oyunlar - Oyun Haberleri - eTail Blog
2022 Yılında Çıkacak Oyunlar

Bilgisayar oyunları yıllardır hayatımıza eşlik eden, belki de artık biz oyuncuların bir hayat parçası haline gelen bir araç olmuştur. Her yıl birbirinden farklı ve güzel oyunlar piyasaya çıkar. Geride bıraktığımız 2021 yılını Far Cry 6, Resident Evil Village, Forza Horizon 5, Battlefield 2042 ve Hitman 3 gibi her biri birbirinden eşsiz oyunlarla geçirmiştik. Yaklaşan 2022’de bizlere yavaşta olsa bize çıkacak oyunların sinyallerini vermeyi başladı bile! İşte karşınızda 2022 yılında çıkacak bilgisayar oyunları!

Yeni oyunlardan haberdar olmak ve en eğlenceli oyunlarda vakit geçirmek için hemen PC Oyunları Satın Al!

Suicide Squad: Kill The Justice League Kapak

Suicide Squad: Kill The Justice League

Suicide Squad: Kill The Justice League, Rocksteady Studios tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yayınlanacak yeni bir aksiyon-macera oyunudur. DC Comics'in süper kötü takımı Suicide Squad ve süper kahraman takımı Justice League'e dayanan oyun, Batman: Arkham serisinin devamı niteliğinde olacaktır. Oyuncular, Justice League'i alt etmek için yola çıkan itibarlı anti kahraman takımı kontrol edecekler. Ayrıca Metropolis’te geçen oyun, tek oyunculu modun yanı sıra co-op desteği de sunacak.

Chrono Odyssey Kapak

Chrono Odyssey

2022’de tamamen piyasaya sürüleceği varsayılan Kore menşeli bir MMO oyunu olan Chrono Odyssey, 12 tanrıya karşı büyük bir savaş yürüttüğünüz, zaman ve uzay hakkında destansı bir fantezi sunuyor. Devasa çok oyunculu çevrimiçi bir dünyada geçen oyun, geçtiğimiz yılın aralık ayında yayınlanan sinematik fragmanı ile dikkatleri üzerine çekmişti.

The Callisto Protocol Kapak

The Callisto Protocol

Daha önce Dead Space serisinde çalışan Glen Schofield’ın kurduğu Striking Distance Studios tarafından geliştirilen The Callisto Protocol, korku temalı bir üçüncü şahıs hayatta kalma oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Jüpiter’in uydusu Callisto’daki bir hapishanede geçen yapım, hikaye odaklı, tek oyunculu bir deneyim sunuyor. Yine çok beklenen bu oyunda tuhaf uzaylı yaratıklar ve mutantlara karşı hayatta kalma mücadelesi vereceğiz.

Ark II Kapak

Ark II

Dünyanın en popüler hayatta kalma oyunlarından Ark: Survival Evolved, ikinci oyunu ile hayranlarının karşısına çıkacak. İlk oyundan beş yıl sonra tanıtılan Ark II, ilk olarak The Game Awards 2020 etkinliği sırasında lanse edilmişti.

Devam oyunundaki ana kahramanımızı, Hollywood’un en sevilen aktörlerinden ve efsanevi “The Fast and Furious” film serisinin akla kazınan isimlerinden olan Vin Diesel canlandıracak, ancak hikaye hakkında pek fazla şey bilmiyoruz. Aralık ayında yayınlanan hikaye odaklı sinematik fragmana rağmen, Ark 2’nin yeni nesil çevrimiçi çok oyunculu moda sahip olduğu açıklanmıştı. Oyun hakkındaki diğer detaylar için biraz daha beklememiz gerekecek.

Destiny 2: Lightfall Kapak

Destiny 2: Lightfall

2022 yılında çıkacak oyunlar arasında yer alan Lightfall, geçen yılki Beyond Light ve bu yılki The Witch Queen’in ardından DLC üçlemesini tamamlayacak. Bungie, Destiny 2: Lightfall‘da hangi karakterlerin görüneceğini açıklamadı, ancak ilk iki genişlemeden muhtemelen Eris Morn, the Drifter ve Exo Stranger’ın yanı sıra Witch-Queen Savathûn oyunda yer alacak. Mevcut hikayenin sonu olarak konumlandırılan Lightfall, güzel bir maceraya yakışır bir son hazırlayacak gibi görünüyor.

Kerbal Space Program 2 Kapak

Kerbal Space Program 2

Geliştiriciliğini Intercept Games’in, yayıncılığını ise Private Division’ın üstlendiği Kerbal Space Program 2, ilginç bir uzay uçuşu simülasyon deneyimi vadediyor. 2015 yılında çıkan ilk oyunun doğrudan devamı olan Kerbal Space Program 2, çeşitli nedenlerle tam üç kez ertelendi. 2022 yılında çıkacak oyunlar arasında yer alan fizik tabanlı uzay simülasyon oyunu; çoklu oyuncu desteği, koloni kurma, yıldızlararası seyahat, mod desteği ve daha birçok yeni özelliği beraberinde getirecek.

The Lord of the Rings: Gollum Kapak

The Lord of the Rings: Gollum

Gizlilik odaklı oyunun hikayesi, Sauron tarafından yakalanan ve hapsedilen Gollum’un, Barad-dur’dan kaçma girişimini konu alıyor.  Yayınlanan tanıtım videosunda ikonik karakteri, örümcekler tarafından istila edilmiş bir bölgeden geçerek, Barad-dur kulesinin altındaki Goblin madenlerine ve köle çukurlarına ilerlerken görmüştük.

Düşmanlarına yakalanmamak ve gözlerden uzak kalmak için çok fazla tırmanış yapacak olan Gollum, duvarlardan atlama ve dik uçurumlardan aşağı kayma gibi becerilere de sahip olacak. 2022 yılında çıkacak oyunlar arasında özel bir yere sahip olan Lord of the Rings Gollum, ikonik karakterin yaşadığı iç çatışmalara da değinecek. Böylece oyuncular, belirli durumlarda Smeagol ve Gollum kişilikleri arasında tercih yapabilecek.

 

Gotham Knights Kapak

Gotham Knights

Oyun, Batman’in ölümünden birkaç yıl sonra Gotham Şehri’nde geçiyor. James Gordon’un ölümünden sonra GCPD’nin (Gotham City Police Department) yozlaşmasıyla birlikte şehirde suç ve kanunsuzluğun artması, Batman’in müttefikleri Nightwing, Batgirl, Robin ve Red Hood’u Gotham’a adaleti geri getirebilecek ve engelleyebilecek tek kişiler olarak bırakıyor.

Oyun sırasında bir noktada kahramanlar, Gotham’ın kendisi kadar eski gizli bir suç örgütü olan Baykuşlar Divanı ve Talons olarak bilinen beyni yıkanmış suikastçılar lejyonuyla bir araya gelecek. Gotham Knights; Nightwing, Batgirl, Robin ve Red Hood olmak üzere dört oynanabilir karakteri içerecek.

Elden Ring Kapak

Elden Ring

Elden Ring, FromSoftware tarafından geliştirilmekte olan ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanacak olan yeni nesil bir aksiyon-rol yapma oyunudur. Üstelik oyun yönetmeni Hidetaka Miyazaki ve zamanında Game of Thrones’un yazarlığını yapmış bir fantezi yazarı George R. R. Martin'in ortak çalıştıkları bir projedir ve Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında çıkış yapacaktır. 

Hayat verme gücüne sahip, gökyüzünü bile kontrol edebilen yüzük (Elden Ring), hikayenin başında yok ediliyor. Dünya karanlık bir şekilde felakete sürüklenirken, oyunumuzun hikayesi de başlamış oluyor.

 

God of War: Ragnarök Kapak

God of War: Ragnarök

God of War: Ragnarök, Santa Monica Studio tarafından geliştirilmekte olan bir aksiyon macera oyunudur ve Sony Interactive Entertainment (SIE) tarafından yayınlanacaktır. PlayStation 5 ve PlayStation 4 için 2022'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. God of War serisinin dokuzuncu, kronolojik olarak da dokuzuncu olan oyun 2018 yapımı God of War oyununun devamı niteliğinde olacak. Esin kaynağını İskandinav mitolojisinden alan oyun, eski Norveç'te geçecek ve ana kahramanlar olan Kratos ve küçük oğlu Atreus'a yer verecek. Oyunun, önceki oyunda Kratos'un Şir tanrısı Baldur'u öldürmesinden sonra olacağı tahmin edilen İskandinav tanrılarının ölümlerini anlatan ve günlerin sonunu getiren bir dizi olayı içeren Ragnarök'u başlatması bekleniyor.

Hemen şimdi eTail üzerinden God of War: Ragnorök Satın Al!

En İyi Tek Kişilik Oyunlar (2023)
Sizler için en iyi tek kişilik hikayeli oyunları derledik!...
En Ucuz Oyunlar (2023)
Piyasada bulunabilecek eğlenceli ve birbirinden güzel on adet en ucuz oyun rehberi....