The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Arka planda 4 adet Zelda görseli ve önde The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom başlığı

Breath of the Wild'ın devamı niteliğinde olan ve Nintendo'nun uzun süredir beklenen oyunu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, 12 Mayıs 2023'te piyasaya sürülecek. Bu heyecan verici yeni macera hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için derledik.

Çıkış Tarihi ve Ön Sipariş Ayrıcalıkları

Zelda serisinden Link ve Melia aşağı düşüyor.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, 12 Mayıs'ta Nintendo Switch için çıkacak. Oyunun standart sürümü 69,99 dolar fiyat etiketiyle çıkarken koleksiyon sürümü ise 129,99 dolar olacak. Koleksiyon sürümünde oyunun fiziksel kopyası, bir sanat kitabı, SteelBook kılıf, bir Iconart çelik poster ve dört adet rozet bulunacak. Breath of the Wild, 2017'de hem Nintendo Switch hem de Wii U için piyasaya sürülmüştü. Ancak Tears of the Kingdom sadece Nintendo Switch için çıkacak.

Amiibo Uyumluluğu

Evet, amiibo'lar Tears of the Kingdom ile uyumlu olacak, ancak Nintendo'nun henüz tüm detayları paylaşmadı. Belirli Zelda amiibo'larını tarayarak planörünüzün tasarımını değiştirebileceğinizi biliyoruz, ancak belki de oyunun çıkış tarihine yaklaştıkça başka işlevsel özellikler de duyurulacaktır. Nintendo, Tears of the Kingdom'ta yer alan Link'in yeni bir amiibo figürünü de piyasaya sürecek.

Tears of the Kingdom'ın Hikayesi

Zelda serisinden Link havada süzülüyor.

Zelda oyunları söz konusu olduğunda Nintendo genellikle konu hakkında pek açıklama yapmaz. Aynısı Tears of the Kingdom için de geçerli. Oyun, "Hyrule topraklarının ve gökyüzünün ötesinde geçen epik bir macera" olarak tanımlanıyor. Oyuncular, krallığı tehdit eden kötü güçlere karşı koymak için Link'in yeni yeteneklerinin gücünden yararlanacak. Hikaye büyük ölçüde belirsiz ve fragmanlar çok fazla şey açıklamıyor. Hatta bazı gösterilenler yanıltıcı bile olabilir.

Oynanış Nasıl?

Nintendo, savaş ve bulmacalarla ilgili çok fazla oynanış göstermedi, ancak Hyrule'da seyahat etmek için yeni ve genişletilmiş yöntemler gördük. Link, şimdiye kadar gösterilen fragmanlarda çeşitli balta, kılıç, kalkan ve yay gibi yeni silahlara sahip ve hem tanıdık hem de yeni düşmanlarla savaşıyor. (Artık silahlar birleştirilebiliyor!) Tears of the Kingdom fragmanlarında Link'in güçlü, yeşil ışıklı bir kolu var. Nintendo kolun ne işe yaradığını veya nasıl çalıştığını göstermedi, ancak Breath of the Wild'daki Sheikah Slate ve Runes gibi bulmacaları çözmek, çevreyi (ve zamanı) manipüle etmek ve diğer özel yetenekleri kullanmak için güçler sağlayacak gibi görünüyor. Her zamanki gibi, hayranlar teoriler üretmeye devam ediyor.

Link'in Yeni Yetenekleri Neler?

Zelda serisinden Link dev bir taş canavarla karşı karşıya duruyor.

Nintendo'nun Mart ayındaki oynanış demosu, Link'in yeni yeteneklerine daha derinlemesine bir bakış sundu. Abartmadan söylesek yeridir, bu yetenekler her şeyi değiştirebilir. Bu yetenekler ile Nintendo hem savaş hem de seyahat etme mekaniklerini derinen değiştiriyor: Recall, Fuse, Ultrahand ve Ascend. Recall, nesnelerin zamanını geri sararak Hyrule'un gökyüzündeki adalarına seyahat etmeyi kolaylaştırır; Fuse, nesnelerden yeni silahlar yapmanıza olanak tanır, örneğin bir sopa ve taşı birleştirerek çekiç yapabilirsiniz; Ultrahand, nesneleri birleştirerek araçlar oluşturmanıza imkan tanır; ve Ascend, Link'in tavanlar aracılığıyla hareket etmesini sağlayan bir araçtır.

Tears of the Kingdom, Aynı Hyrule'da mı Geçiyor?

Oyun Hyrule'da geçiyor, ancak neyin değiştiği veya Breath of the Wild'dakiyle aynı harita ve araziyi kullanıp kullanmayacağı tam olarak belli değil. Bildiğimiz şey, Tears of the Kingdom'ın Hyrule'ı gökyüzüne doğru genişleteceği. İlk fragmanda Hyrule Kalesi'nin yerden yükseldiğini, ikinci fragmanda ise malice'ın kaleyi gökyüzüne ittiğini gördük.

Link, Hyrule'da Nasıl Seyahat Edecek?

Zelda serisinden Link aşağı düşüyor.

Link, Breath of the Wild'daki gibi Hyrule'u yamaç paraşütü ve at sırtında dolaşacak, ancak Tears of the Kingdom'da birkaç geliştirilmiş araç da bulunuyor. Üçüncü fragmanda Link'in açık hava arabası gibi görünen kara aracında devasa bir insansız hava aracını andıran bir hava taşıtında ve sıcak hava balonunda olduğunu gördük. (Ayrıca, kalkanını sörf tahtası gibi kullanarak hızlı bir şekilde dağlarda kaydığına da şahit olduk!) Ayrıca, Link'in gökyüzünde seyahat etmek için yeni yeteneklerinden biri olan Recall'ı kullanabileceğini biliyoruz.

Yeni Düşmanlar ve NPC'ler

Tears of the Kingdom, Hyrule'da yeni düşmanlar ve NPC'ler sunuyor. Serinin daha önceki oyunlarında gördüğümüz Bokoblin, Moblin ve Lynel gibi düşmanlar da dönmekte. Ayrıca, yeni ve benzersiz düşmanlar da oyuna ekleniyor. Gördüğümüz kadarıyla, yeni bir ejderha türü ve devasa bir yaratık türü de oyunda yer alacak. NPC'ler söz konusu olduğunda, Breath of the Wild'daki gibi birçok farklı karakterle karşılaşacağız, ancak özellikle önemli bir karakter olan Link'in çocukluk arkadaşı Melia da hikayeye dahil olacak.

DLC ve Genişlemeler

Zelda serisinden Link dev bir aracın üzerinde.

Nintendo, Tears of the Kingdom için DLC ve genişleme paketi planlarını henüz duyurmadı. Ancak, Breath of the Wild'ın başarısının ardından, Nintendo'nun bu devam oyunu için de benzer bir yaklaşım izlemesi muhtemel. Breath of the Wild için iki büyük DLC paketi çıkmıştı: The Master Trials ve The Champions' Ballad.

Sonuç

Sonuç olarak, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, zaten büyülü olan Zelda evrenini daha da geliştiriyor ve oyunculara Hyrule'da daha fazla keşif ve macera sunuyor. Yeni düşmanlar, yeni yetenekler ve zorlu bulmacalarla birlikte bu devam oyunu Nintendo Switch oyuncularını memnun edecek gibi görünüyor.

Steam Deck: Taşınabilir Oyun Dünyasında Devrim
PC oyunlarının gücünü taşınabilir hale getiren Steam Deck'in gücünü keşfedin....
RIDE 5 Yakında Bizlerle
Geçtiğimiz senelerde seride 4üncü olan RIDE 4’den sonra, bu sene içerisinde de RIDE 5 çıkış tarihi duyuruldu....