Watch Dogs 2 Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Watch Dogs 2 Nedir?

Watch Dogs 2 Nedir?

Watch Dogs 2 oyunu tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilen bir aksiyon-macera oyunudur. Watch Dogs oyununun devamı olarak bilinir. Oyun San Francisco Körfez Bölgesi’nin kurgusal hale getirilmiş bir versiyonunda geçmektedir ve üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanmaktadır. Oyuncular Marcus Holloway isimli karakteri kontrol ederler ve açık dünyada özgür bir şekilde hareket edebilirler. Oyunun tek kişilik modu görevler ve hikâye üzerine kurulmuştur. Görevler tamamlandığı zaman Dedsec’in takipçi sayısı artar. Ubisoft Montreal şirketi, Watch Dogs 2 oyununu daha iyi yapabilmek için Watch Dogs oyunu üzerine yapılan geri bildirimleri inceledi. Ve bu oyunun tasarlanması için Kaliforniya’ya sıklıkla geziler düzenlendi. Daha sonra şirket Watch Dogs oyununu hack, ayarlar, karakterler ve sürüş konusunda geliştirdiği için eleştirmenler tarafından genellikle olumlu yorumlar aldı. Watch Dogs 2 oyunu Mart 2020 tarihine kadar 10 milyondan fazla kopya sattı. Bu oyunun devamı olan Watch Dogs: Legion 29 Ekim 2020 tarihinde piyasaya çıkmıştır. 2014 yılında yapılan E3 etkinliğinde Ubisoft’un yöneticisi Tony Key, ilk oyunun satışlarının gayet iyi ilerlediğini ve markanın bir franchise haline getirileceğini duyurdu.

Watch Dogs 2 oyununu geliştiren ekibin öncelikleri inandırıcı bir ortam yaratmak ve oyunculara daha fazla özgürlük vermekti. Geliştirici ekip, gerçeklik yaratmak için jargon kullanımını ve oyun mekaniğini doğrulayacak danışman bilgisayar korsanları ile birlikte çalıştı. Ubisoft Kasım 2016 zamanında oyunun ön siparişlerinin tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Buna rağmen Watch Dogs 2 oyunu piyasaya sürüldüğü hafta Birleşik Krallık’ta en çok satan ikinci video oyun oldu. Playstation 4 sürümü Japonya’da yaklaşık olarak 68.000 kopya sattı. Ubisoft, 2019-2020 mali yılının sonuna kadar Watch Dogs 2 oyununun 10 milyondan fazla kopya sattığını duyurdu. Watch Dogs 2 oyunu Metacritic’ten 100 üzerinden 82 puan aldı. Bu oyunun geliştirmeleri günümüzde hala devam etmektedir.

 

Watch Dogs 2 Yapımcısı Kimdir?

Watch Dogs 2 oyununun yapımcısı Ubisoft Montreal şirketidir. Bu şirket 25 Nisan 1997 yılında Kanada’nın Montreal kentinde kurulmuştur ve video oyun geliştiricisi olan bir şirkettir. Ubisoft Montreal şirketinin 3,500’den fazla çalışanı bulunmaktadır ve şirketin CEO’sunun ismi Yves Guillemot’tur. Stüdyonun çıkarmış olduğu ilk oyunlar düşük profilli çocuk oyunlarıydı. Daha sonra şirketin gelişmesiyle birlikte Assassin’s Creed, Far Cry, Watch Dogs ve For Honor gibi büyük projeler ortaya koydular. Şirketin kurulmasında Montreal kentinin büyük bir önemi olduğu düşünülmektedir. Şehir için Ubisoft Montreal ilk büyük video oyun stüdyosu olmuştur. Daha sonra farklı şirketler Montreal’da farklı stüdyolar kurdu. Ubisoft Montreal şirketinin çıkarmış olduğu ürünler aşağıda liste halindedir.

 

  • Tom Clancy’s Splinter Cell
  • Tom Clancy’s Rainbow Six
  • Far Cry series
  • Assassin’s Creed series
  • Watch Dogs series
  • For Honor
  • Hyper Scape

 

Watch Dogs 2 Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Başlangıçta Ubisoft şirketi 8 Haziran 2016’da Watch Dogs 2 oyununun 15 Kasım 2016’da piyasaya çıkacağını duyurdu. Ekim 2016 zamanlarında şirket, oyunun doğru bir şekilde optimize edildiğini doğrulamak için Windows sürümünün 29 Kasım 2016 tarihine ertelendiği bilgisini verdi. 15 Kasım 2016 tarihinde Playstation 4 ve Xbox One sürümleri piyasaya sunuldu. Daha sonra 29 Kasım 2016 tarihinde Microsoft Windows ve 9 Aralık 2020’de Stadia sürümleri piyasaya çıktı.

 

Watch Dogs 2 2021 Yılında Kaç Oyuncuya Ulaşmıştır?

Watch Dogs 2 oyununun 2016 Aralık ayındaki ortalama oyuncu sayısı 5,772,6 olarak hesaplandı. Bu sayı 2017 Aralık ayında 1,459,9’lara kadar geriledi ve daha sonra 2018 aralıkta ortalama oyuncu sayısı 936,8 olarak hesaplandı. 2019 Haziran ayında Steam platformu tarafından duyurulan ortalama oyuncu sayısı 2,486,3 oldu. 2020 Aralık ayındaki ortalama oyuncu sayısı 823,7 ve 2021 Ağustos ayındaki ortalama oyuncu sayısı 455,5 olarak duyuruldu. Rekor oyuncu sayısı 2016 Aralık ayında 16,644 olarak hesaplandı.

watch-dogs-2-gorsel

Watch Dogs 2 Karakterleri Nelerdir?

Watch Dogs 2 oyununda oldukça fazla karakter bulunmaktadır. Oyuncular, tekli oyuncu modunda Marcus Holloway karakterini yönetirler. Oyunun çoklu oyuncu modunda ise karakter özelleştirmesi bulunur. Aşağıda Watch Dogs 2 oyununun bazı karakterleri listelenmiştir.

 

  • Aiden Pearce
  • Andrew Novak
  • Auntie Shu
  • Azzam Parad
  • Lenora Kastner
  • Marcus Holloway
  • Mark Thruss
  • Brody Goodale
  • Carlos Fuentes
  • Raymond Kenney
  • Pablo Cortes

 

Watch Dogs 2 Ücretli Midir?

Watch Dogs 2 oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Bu oyunun Steam platformundaki güncel fiyatı 269,00 TL’dir. Farklı internet sitelerindeki indirimli Steam Key’ler takip edilerek oyun daha uygun bir fiyata satın alınabilir.

 

Watch Dogs 2 Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Watch Dogs 2 oyunu içerisinde silahlar, roketler, kesici aletler ve benzeri eşyalar bulunmaktadır. Bu eşyaların kullanımı ve savaş küçük yaştaki çocukları olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle oyuna belirli bir yaş sınırı getirilmiştir. Watch Dogs 2 oyununu 18 yaş ve üzeri kişiler oynayabilmektedir.

 

Watch Dogs 2 Nasıl İndirilir?

Watch Dogs 2 oyunu Steam platformu üzerinden oynanan bir oyundur. Bu nedenle oyunu oynamak isteyen kişilerin öncelikle bir Steam hesabı oluşturması gereklidir. Daha sonra Steam Mağaza’da bulunan arama kısmına ‘’Watch Dogs 2’’ yazılır ve açılan sayfadan oyun satın alınır. Satın alınan oyun Steam Kütüphanesi’ne gelir. Buradan oyunun üzerine tıklanır ve ‘’Yükle’’ seçeneğine basılır. Daha sonra oyun otomatik olarak bilgisayara indirilir ve kurulur.

watch-dogs-2-steam

Watch Dogs 2 Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

 

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1 veya Windows 10 (Yalnızca 64 bit sürümler)

İşlemci: Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz / AMD FX 6120 @ 3.5 GHz

RAM: 6 GB

Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 660 (2GB) / AMD Radeon HD 7870 (2GB), veya daha iyisi

Hard disk: 50 GB kullanılabilecek alan

Ses kartı: En son sürücülerle DirectX Uyumlu Ses Kartı

Çevre Birimleri: Windows uyumlu klavye ve fare / Microsoft Xbox One oyun kumandası / DualShock 4 oyun kumandası

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (Yalnızca 64 bit sürümler)

İşlemci: Intel Core i5-3470 @ 3.2 GHz / AMD FX 8120 @ 3.9 GHz

RAM: 8 GB

Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 780 (3GB) / GTX 970 (4GB) / NVIDIA GeForce GTX 1060 (3GB) or better / AMD Radeon R9 290 (4GB) veya daha iyisi

Hard disk: 50 GB kullanılabilecek alan

Ses kartı: En son sürücülerle DirectX Uyumlu Ses Kartı

Çevre Birimleri: Windows uyumlu klavye ve fare / Microsoft Xbox One oyun kumandası / DualShock 4 oyun kumandası

 

Watch Dogs 2 Telefonda Oynanır Mı?

Watch Dogs 2 oyunu oldukça iyi grafiklere sahip olan bir oyundur. Bu oyunun telefon versiyonu henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle Watch Dogs 2 oyunu telefonda oynanmaz. Şu an için yalnızca bilgisayar, Playstation ve Xbox One versiyonları bulunmaktadır.

 

Watch Dogs 2 Nasıl Oynanır?

Watch Dogs 2 oyununun tek oyunculu ve çok oyunculu modu bulunmaktadır. Tek oyunculu modda oyuncular, görevleri tamamlayarak hikâyeyi ilerletmeye çalışırlar. Çok oyunculu modda ise farklı insanlar ile birlikte açık bir dünyada özgürce dolaşılabilmektedir. Oyunun haritası dört farlı alandan oluşur, bunlar San Francisco, Oakland, Marin ve Silikon Vadisi’dir. Oyuncular dünyada yürüyerek veya otomobil, otobüs, kamyon, bisiklet, atv ve motosiklet kullanarak gezinebilirler. Oyuncu araç sürme sırasında silahlar ile ateş edebilir. Ayrıca oyunda bulunan şok tabancası ile düşmanlar geçici olarak felç edilebilir.

Polis memurları, oyuncuların bir suç işlediğini fark ettiğinde veya oyuncu olmayan bir karakter tarafından vuruldukları zaman oyuncuyu tutuklamaya çalışırlar. Marcus akıllı telefonu ile farklı elektronik cihazlara bağlanabilir. Oyun içerisinde bulunan cep telefonlarını hackleyebilir, arabaları ve trafik lambalarını hackleyerek trafiğin akışını bozabilir.  Marcus’un kıyafetleri oyun dünyasında bulunan farklı mağazalardan özelleştirilebilir. Oyun içerisinde birkaç ana hikâye misyonu ve ‘’operasyonlar’’ olarak tanımlanan yan görevler vardır. Bu görevler tamamlandığı zaman Marcus’un takipçi sayısı artar. ‘’M’’ tuşu ile harita açılır, ‘’E’’ tuşu ile etkileşime girilir, fare tekerleğine basmak akıllı telefonu açar. W, A, S ve D tuşları karakteri ve araçları hareket ettirmek için kullanılır.

  

Watch Dogs 2 Oyununun Konusu Nedir?

Watch Dogs 2 oyununun konusu, kendini yetiştirmiş bir hacker olan Marcus Holloway üzerine kuruludur. Marcus işlemediği yüksek teknolojili bir hırsızlıktan dolayı suçlanır. Oyuncunun görevi CTOS 2.0 sisteminin yolsuzluğunu Dusan Nemec tarafından ortaya çıkartmaktır.

watch-dogs-2-gorsel-1

Watch Dogs 2 Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Watch Dogs 2 çok oyunculu oynanabilen bir aksiyon-macera oyunudur. Bu oyuna benzeyen oyunlardan bazıları aşağıda listelenmiştir.

 

  • Watch Dogs: Legion
  • Sleeping Dogs
  • Far Cry 5
  • Mafia III
  • Just Cause 4
  • Grand Theft Auto V
  • Cyberpunk 2077

 

Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?
"Cyberpunk 2077 oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğreneb...
Valiant Hearts: The Great War Nedir?
Valiant Hearts: The Great War 1. Dünya savaşına katılmak zorunda kalan ve bu sebeple askere alınan Alman bir gencin hikayesini anlatır....