Tüm VALORANT Haritaları - Rehber (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Valorant Haritaları

Valorant güncel haritaları 2022 yılının başından itibaren bu oyunu oynayan kullanıcılar tarafından fazlasıyla merak ediliyor. Yayınlandığı tarihten itibaren çok sayıda harita ve mekan seçeneğini kullanıcılara sunan Valorant oyunu, aynı zamanda sürekli güncellenen haritalarıyla da fazlasıyla oyuncuları memnun ediyor.

Bununla birlikte 2021 yılında ve 2022 yılındaki en güncel Valorant haritaları da oyuncular tarafından merak edilebiliyor. Çeşitli mekanların ve yeni haritaların sürekli olarak eklendiği bu oyun, oyuncuların sıkılmadan birbirileriyle mücadele edebilmelerine olanak sağlıyor. Genel olarak FPS ve online oyunlarında çok sayıda map yani harita bulunuyor. Ancak Valorant, harita sayısı az olarak yayınlanmıştı. Ancak oyunun yayımcısı ve üreticisi her yıl yeni haritalar ekleyerek oyuncuların bu isteğini karşılayabiliyor.

Valorant haritalarında keyifle zaman geçirmek ve silahlarınla gösteriş yapmak için hemen şimdi Valorant Vp Satın Al!

Valorant haritaların ve harita sayısının önemli olduğu noktalardan biri de oyuncuların sıkılmadan oyuna devam edebilmesidir. Örneğin tek bir harita olduğunda bu oyuncuların belirli bir sürenin ardından rekabetten sıkılmasına sebep olabilir. Ancak güncellenen ve yenilenen haritalar, mekanlar sayesinde oyuncular Valorant’ı daha uzun süre sıkılmadan oynayabilmektedir. Bu nedenle yeni haritaların olması oldukça önemlidir. Valorant haritaları genel olarak belirli mekanların, evlerin ve boş arazilerin bulunduğu yerlerden oluşur. Oyuncular sınırlı mekanlar içerisinde birbirileriyle mücadele eder ve birbirlerini vurmaya çalışır. Bu aşamada her yeni mekan oyuncuları daha büyük bir mücadeleye sürükler. Ayrıca haritalar oyunun ve rekabetin en belirleyici unsurları arasında yer alır.

 

Valorant Güncel Haritaları Nelerdir?

2021 yılında birçok harita eklemesi yapılan Valorant, henüz 2022 yılı başından itibaren bir harita eklemesi yapmadı. Yani oyundaki haritalar geçen senekiyle aynı durumda. Son eklenen maplerle birlikte oyunda güncel olarak 7 farklı harita bulunuyor. Tüm bu haritalar farklı mekanlara ve görsel efektlere sahip. Valorant güncel haritaları ise aşağıdaki gibi;

Valorant Fracture Haritası

Fracture

Bu oyunda yer alan ve en sevilen güncel Valorant haritalarından biridir. Fracture haritasının mekanı çok gizli bir araştırma tesisidir. Başarısız bir şekilde sonuçlanan bir deneyin ardından iki ayrılan mekana verilen isim Fracture’dir. Bu haritada iki farklı nokta bulunur. Bu noktalar ise saldıranlar ve savunanlar tarafından kullanılır. Kimi durumlarda savunanlar hazırlık yaparken saldıranlar da yeni taktiklerle savunanlara karşı mücadele edebilir.

Valorant Breeze Haritası

Breeze

Breeze Valorant oyunundaki en çok tercih edilen haritalardan biridir. Daha çok doğal bir ortama sahip olan bu haritada çeşitli görsel efektler de bulunmaktadır. Tarihi kalıntılar, deniz kenarı, kum, plaj ve çeşitli mağaraların bulunduğu bu yer açık alanlarda rekabet etmek isteyen oyuncuların ilk tercihidir. Oldukça dikkatli olunması gereken bu haritada oyuncular, diledikleri gibi birbirileriyle rekabet edebilirler. En güncel harita olarak da bilinen Breeze özellikle Sniper kullanmayı tercih eden oyuncular için biçilmiş kaftan olarak adlandırılıyor. En iyi FPS oyunlarından biri olan Valorant oyunundaki en önemli haritalardan biri.

Valorant Icebox Haritası

Icebox

Soğuk, kar ve kış gibi birçok etmenin bir arada olduğu Icebox en sevilen güncel Valorant haritaları arasında kendine yer buluyor. İki Spike yerleştirme bölgesinin bulunduğu bu harita özellikle kutupları andırmasıyla oyuncuların dikkatini çekiyor. Ayrıca Icebox haritasında yer alan farklı bölgelerdeki kar yığınları sayesinde keskin nişancılar için de oldukça iyi bir harita. Yani Icebox Valorant haritası da sniper kullanan oyuncular için en iyi tercih. Ayrıca Icebox haritasında çelik halatlar ve diğer metal parçaları da aktif olarak kullanabilmek mümkün. Buzlarla kaplı olan ve bir liman bölgesi olarak adlandırılan bu haritada çok sayıda konteynır da bulunuyor. Oyuncuları ve takımları fazlasıyla zorlayan bu haritada kazanmak için oldukça akıllı bir şekilde atak yapmak gerekiyor. Yeni yayınlanan Icebox, Valorant oyuncularının büyük bir çoğunluğu tarafından seviliyor.

Valorant Bind Haritası

Bind

Çok sayıda ışınlanma bölgesinin bulunduğu ve oyundaki en ilginç haritalardan biri olan Mind de Valorant güncel haritaları arasında yer alıyor. İki ayrı bölümün yer aldığı haritada aynı zamanda iki Spike noktası bulunuyor. Bu spike noktalarından maçın gidişatına göre ışınlanma yapılabiliyor. Özellikle ışınlanma özelliği hem savunucular hem de saldıran taraf açısından oldukça zorlayıcı anların meydana gelmesine olanak sağlıyor. Bind oyunda en çok tercih edilen haritalar arasında yer alıyor. Ancak genel olarak bu haritayı diğerlerinden farklı kılan özellik tek yönlü ışınlayıcıların bulunması.

Valorant Haven Haritası

Haven

Terk edilmiş manastırın mekan olduğu bu haritada oyuncular genellikle manastırın avlusunu kullanıyor. Ayrıca birbirileriyle yarışan takımlar oyundaki üç bölgeyi de kontrol etmek zorunda. Özellikle çok sayıda binanın olması oyuncuların birbirleriyle daha soluklu bir şekilde rekabet edebilmesine olanak sağlıyor. Bu haritada en önemli özellik mapin fazlasıyla büyük olması. Bu da bazı durumlarda oyuncuların sorunlarla karşı karşıya kalmasına sebep olabiliyor. Ancak takım halinde uygulanacak taktikler sayesinde rakibi yenebilmek mümkün.

Valorant Split Haritası

Split

Daha dikey bir oyun imkanı sağlayan Split, birçok bölgenin ortak noktasında bulunan yüksek bir merkezi konu alıyor. Haritada ve mekanda iki tane yükseltici halat bulunuyor. Oyuncuların da bu halatlar doğrultusunda merkezin yukarısına çıkması ve bu şekilde birbirleriyle mücadele etmesi gerekiyor. İki dev kulenin yer aldığı bu haritada oyuncuların özellikle yukarıyı kontrol etmeleri büyük oranda önem taşıyor. En ilginç Valorant haritası olarak da bilinen Split yoğun çatışmaların yaşanmasına olanak sağlıyor. Bu haritada saldıranların ve savunanların dikkat etmesi gereken iki önemli nokta var. Biri yukarıdan gelen noktalara dikkat etmek bir diğeri de Spike noktalarını rakibe kaptırmamak.

Valorant Ascent Haritası

ASCENT

Oyundaki en çok tercih edilen haritalar arasında Ascent de yer alıyor. Ascent haritasında bulunan iki farklı bölge birbirinden şiddetli çatışmaların ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. Açık bir oyun alanına sahip olan Ascent Valorant haritası özellikle bomba kapılarıyla oyuncuların dikkatini çekiyor. Tekrar açılamayan bomba kapıları ya yek etmek gerekiyor ya da daha fazla alan elde etmek gerekiyor.

 

 

 

Fortnite Skinleri
Fortnite skinleri, Fortnite oyunu içerisinde satın alınabilen skinler liste halinde verilmiştir. Yazımızda sizler için fortnite skinlerini ele aldık....
PUBG Mobile Popülerlik Silme Rehberi (2023)
PUBG Mobile Popülerlik Silme üzerine detaylı bir rehber. Bu rehber sayesinde popülerliğinizi nasıl sileceğinizi öğreneceksiniz....