Uncharted Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Uncharted Nedir?

 

   Uncharted serisi Naughty Dog, Bend Studio ve One Loop Games gibi farklı şirketler tarafından geliştirilmiştir. Oyunların yayıncı şirketinin ismi Sony Interactive Entertainment’tır. Uncharted oyunları değişiklik gösterse de Playstation 3, Playstation Vita, Playstation 4, Android, iOS, Playstation 5 ve Windows platformları için uygundur. Uncharted serisi aksiyon macera video oyunu serisi olarak bilinir ve yaratıcısının ismi Amy Hennig’dir. Serinin ilk oyunu olarak bilinen Uncharted Drake’s Fortune 2007 yılında, Uncharted 2: Among Thieves 2009 yılında, Uncharted 3: Drake’s Deception ve Uncharted: Golden Abyss 2011 yılında piyasaya girmiştir. Daha sonra Sony Interactive Entertainment şirketi Uncharted: Fight for Fortune oyununu 2012 yılında ve Uncharted: The Nathan Drake Collection oyununu 2015 yılında çıkartmıştır. 2016 yılında piyasaya giren Uncharted 4: A Thief’S End oyunu serinin en popüler oyunu olarak bilinir. Uncharted 4, 15 milyonun üzerinde satış yapmıştır. 2017 yılında piyasaya giren Uncharted: The Lost Legacy oyunu serinin son oyunudur.

   İlk piyasaya giren oyun Playstation Essentials serisindendi ve 2,7 milyonun üzerinde satış yapmayı başardı. Uncharted 2 oyunu ise 2011 yılına kadar 13 milyonun üzerinde satış yaptı. Uncharted 3 oyununda ise satışlar beklenen değerlerin oldukça üstündeydi. Sony’nin açıklamalarına göre Uncharted 4 oyunu piyasaya sürülmeden önce serinin toplam satışı 30 milyonun üzerindeydi. Uncharted 4 oyunu ise bir rekor kırarak sadece kendi başına dünya çapında 15 milyondan fazla kopya satmayı başarmıştır. Uncharted serisi eleştirmenler tarafından oldukça iyi yorumlandı. Seslendirme ve grafikler övgüyle eleştirildi. Serideki oyunlar Playstation dalında Metacritic sitesi üzerinde en iyi puanları almayı başardı. Uncharted 2 oyunu 100 üzerinden 96, Uncharted 3 oyunu 92 ve Uncharted 4 oyunu 93 puan aldı. 

Uncharted Nasıl Oynanır?

   Uncharted serisinin ana oyunları üçüncü şahıs bakış açısına uyarlanmıştır. Oyunlar genellikle savaşma, keşfetme ve çeşitli bulmacalar etrafında döner. Genellikle egzotik iklimler oyunların içerisinde kullanılmıştır. Uncharted’ın filmi, masa oyunları ve çizgi romanları da piyasaya çıkartılmıştır. Uncharted 4 oyununun oynanış biçimi ile ilgili çeşitli bilgiler aşağıda verilmiştir. 

   Uncharted 4 oyunu içerisinde ilerleyebilmek için oyuncular binalar, kasabalar ve vahşi doğa gibi bölgelerden geçerler. Oyuncular oyun içerisinde Nathan Drake isimli karakteri yönlendirirler. Bu karakter koşma, tırmanma, yüzme, iple sallanabilme, savaşma gibi akrobatik eylemlerde oldukça ustalaşmıştır. Düşmanlar ile savaşmak için yakın mesafe ve uzak mesafe silahları kullanılabilir. Düşmanlara doğrudan saldırmanın yanı sıra onlara fark edilmeden gizli bir biçimde saldırmak da mümkündür. Tek oyunculu modda görevleri yerine getirirken aynı zamanda mekanları keşfetmek de önemlidir. Bu görevler tamamlanırken bazı durumlarda zorlayıcı düşmanlar ortaya çıkabilir.

god-of-war-figurine

UNCHARTED™: Legacy of Thieves Collection

₺ 1.609,33

Uncharted Çok Oyunculu Mod

   Uncharted serisinin Uncharted 4 oyununda çok oyunculu mod da bulunur. Bu mod içerisinde oyuncular birbirleri ile oynayabilir. 10 oyuncuya kadar rekabetçi oyunlara katılım sağlanabilir. Çok oyunculu modda oyuncular Uncharted serisinden farklı karakterleri kontrol ederler. Bu moddaki amaç da rakipleri yenmektir. Birbirinden farklı çok oyunculu türler vardır ve hepsinin amaçları birbirinden farklıdır. Bu modların isimleri ve amaçları aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Command: Beş kişilik iki takım vardır. Üç farklı komuta bölgesi için savaşılır. Takımlar sahip oldukları komuta bölgesine göre puan kazanırlar ve 700 puana ulaşan oyunu kazanır.

  • Survival: Oyuncuların düşman birimi dalgalarını yok ederek hayatta kalması gerekir.

  • King of The Hill: Bu çok oyunculu moddaki amaç tepeleri ele geçirmektir. Ele geçirilen tepeler takım arkadaşları ile birlikte korunur. 200 puana ulaşıp zafer tepesini ele geçirmeyi başaran takım oyunun kazananı olur.

  • Team Deathmatch: Bu çok oyunculu moddaki amaç düşman takımdakileri öldürmektir. Beş kişiden oluşan iki takım birbiri ile savaşır ve 40 puana ilk ulaşan takım oyunun kazananı olur.

  • Plunder: Bu modda üç veya beş kişilik iki takım oluşturulabilir. Amaç takımın sandıklarını korumasıdır. Üç adet Idol elde eden takım oyunun kazananı olur.

  • Ranked King of The Hill: Bu oyun modu King of The Hill ile aynıdır. Fakat Ranked olduğu için oyuncular performanslarına göre sıralanır. Bu sıralamalar diğer oyunlardaki eşleşmeler için önemlidir.

Uncharted Yaş Sınırı

   Uncharted oyun serisi içerisinde oldukça fazla silah kullanımı ve savaş bulunur. Oyuncular çeşitli çatışmalar içerisinde uzun süre vakit geçirir. Bu nedenle oyunun tavsiye edilen yaş sınırı 13’tür. 13 yaşından küçüklerin oyunu oynamaması tavsiye edilir.

Uncharted Benzeri Oyunlar

   Uncharted serisi bir aksiyon-macera video oyunu serisidir. Uncharted benzeri bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • The Last of Us

  • Tomb Raider

  • Horizon Forbidden West

  • Assassin’s Creed 4: Black Flag

  • God Of War

  • Prince of Persia

  • Far Cry 4

  • Just Cause 4

Midnight Fight Express Nedir?
Midnight Fight Express, yakın tarihte yayınlanan ve kısa süre içerisinde adından oldukça söz ettirmeyi başaran bir dövüş oyunudur....
Uncharted: Legacy of Thieves Collection Sistem Gereksinimleri (2023)
Uncharted serisi Sony Interactive Entertainment şirketi tarafından yayınlanmış üçüncü şahıs bakış açısı aksiyon macera oyunu serisidir....