Take-Two, Gearbox’u Satın Aldı: Yeni Borderlands Oyunu Yolda! - Oyun Haberleri - eTail Blog
Take-Two, Gearbox’u Satın Aldı: Yeni Borderlands Oyunu Yolda!

Oyun dünyası, geçtiğimiz hafta büyük bir sürprizle karşılaştı. Rockstar’ın çatı şirketi ve GTA’nın da sahibi olan Take-Two, Borderlands’in geliştiricisi Gearbox Software’i satın aldı. Bu anlaşma, oyun endüstrisinde büyük yankı uyandırdı çünkü Gearbox, Borderlands serisi ile tanınan önemli bir stüdyo olarak biliniyor.

Anlaşmanın Detayları

Take-Two, Teksas merkezli stüdyoyu 460 milyon dolara satın aldı. Anlaşmada ödeme, 460 milyon dolar değerinde Take-Two hissesi ile yapıldı. Satın almanın Haziran ayından önce tamamlanması bekleniyor. Sonrasında da Gearbox tarafından geliştirilen oyunlarda 2K logosu yer almaya devam edecek.

Yeni Oyunlar Geliyor!

Gearbox’un yeni sahibi olan Take-Two, geliştiricinin yeni dönemdeki yol haritası hakkında da açıklamalarda bulundu. Şu anda farklı gelişim aşamalarında olan altı yapım bulunuyor. Bunların beşi ise devam oyunları ve aralarında Borderlands ve Homeworld serilerinden oyunlar da yer alıyor. Homeworld 3, Mayıs ayında piyasaya çıkacak. Öte yandan yeni Borderlands oyunu da ilk defa doğrulanmış oldu.

Take-Two’nun Gelecek Planları

Take-Two, yeni projeler ve var olan markaların devam oyunları için de oldukça hevesli. Firmadan gelen açıklamalarda gelecekte yeni projeler için Gearbox’ın Take-Two’nun kaynaklarına erişebileceği de belirtildi.

Bu satın alma işlemi, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı çünkü Gearbox, Borderlands serisi ile tanınan önemli bir stüdyo olarak biliniyor. Bu anlaşma ile Take-Two, popüler oyun serilerini ve önemli oyun stüdyolarını bünyesine katmış oldu.

Sonuç olarak, Take-Two’nun Gearbox’ı satın alması sektördeki rekabeti artırırken, Embracer’ın elinde tuttuğu varlıklarla birlikte güçlü bir konumunu koruması sektördeki çeşitliliği ve rekabeti artıracak gibi görünüyor. Oyun endüstrisi heyecan verici bir dönemece girmiş gibi görünüyor. 

Ready or Not Oyun İncelemesi
“Ready or Not”, VOID Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanan birinci şahıs nişancı oyunudur. SWAT 4 gibi klasikleri anımsatan bu taktiksel n...
PlayStation 5 Pro Enhanced: Oyun Deneyimini Yeniden Tanımlayan Teknoloji
2020 yılında piyasaya sürülen PlayStation 5, güçlü bir konsol olmasına rağmen, gücünü tam anlamıyla gösterecek oyunlara sahip olmadığı için eleştirilm...