PlayStation 5 Pro Enhanced: Oyun Deneyimini Yeniden Tanımlayan Teknoloji - Oyun Haberleri - eTail Blog
PlayStation 5 Pro Enhanced: Oyun Deneyimini Yeniden Tanımlayan Teknoloji

2020 yılında piyasaya sürülen PlayStation 5, güçlü bir konsol olmasına rağmen, gücünü tam anlamıyla gösterecek oyunlara sahip olmadığı için eleştirilmişti. Ancak bu durum, konsolun yüksek satış rakamlarına ulaşmasını engellemedi ve PlayStation 4’ü geride bıraktı. Şimdi ise PlayStation 5 Pro’nun söylentileri, standart PlayStation 5’i aynı duruma sokabilir.

PlayStation 5 Pro Enhanced Nedir?

PlayStation 5 Pro Enhanced, oyunların yeni konsola özel bir grafik moduna sahip olması gerektiğini belirten bir rozettir. Bu sistem, “Trinity Enhanced” olarak bilinir ve oyunların PS5 Pro için özel bir grafik moduna sahip olmasını gerektirir. Bu mod, DLSS benzeri bir teknoloji olan PSSR’yi içerir ve çözünürlüğü 4K seviyesine getirir, 60 FPS sunar ve oyunlara ışın izleme ekler.

PlayStation 5 Pro Enhanced’ın Özellikleri

PlayStation 5 Pro Enhanced rozetine sahip olmak için oyunların aşağıdaki özelliklerden birini barındırması gerekmektedir:

  • Standart konsolda sabit bir çözünürlükte oynanan fakat Pro modelde hedef çözünürlüğü artıracak yapımlar
  • Standart konsolda değiştirilebilen çözünürlükte oynanan fakat Pro modelde maksimum çözünürlüğü artıracak yapımlar
  • Standart konsolda sabit bir kare hızında oynanan fakat Pro modelinde hedef kare hızını artıracak yapımlar
  • PS5 Pro ışın izleme efektlerinin eklendiği yapımlar

PlayStation 5 Pro’nun Performansı

PlayStation 5 Pro, standart modelden %45 daha hızlı bir GPU’ya ve %28 daha hızlı belleklere sahip olacak. Bu, ağır yüklerin altından rahatça kalkabileceği anlamına geliyor. Genel anlamda da Pro modeli, standart modelden %45 daha performanslı olacak.

Take-Two, Gearbox’u Satın Aldı: Yeni Borderlands Oyunu Yolda!
Oyun dünyası, geçtiğimiz hafta büyük bir sürprizle karşılaştı. Rockstar’ın çatı şirketi ve GTA’nın da sahibi olan Take-Two, Borderlands’in geliştirici...
Golfie Oyun İncelemesi
Golfie, bir mini golf oyunu ile bir kart oyununun ilginç bir karışımıdır. Bu oyun, her biri farklı yeteneklere sahip çılgın kartlarla donatılmış, pros...