Street Fighter Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Street Fighter Nedir?

Street Fighter, Türkçe anlamı Sokak Dövüşçüsü olan, çok geniş bir oyuncu kitlesine sahip video oyun serisidir. Oyun, dünyanın pek çok farklı yerinde popüler olan dövüşçülerin birbirleriyle olan dövüşlerini konu edinir. Her oyuncunun kendine özgü bir hikayesi vardır ve bu hikayeler çeşitli filmlere de konu olmuştur.

Street Fighter, aynı zamanda oyun tarihindeki ilk 6 tuşlu oyun olma özelliğine de sahiptir. Oyuncular, bu 6 tuşla beraber dövüş sırasında çeşitli hamleler yaparak rakiplerini yenmeye çalışır. Ayrıca serinin bazı oyunları hem çevrimiçi hem çevrimdışı oyun oynama imkanına sahiptir.

eTail üzerinden Capcom Oyunları Satın Al!

Street Fighter Yapımcısı Kimdir?

Street Fighter, uzun zamandır devam eden ve oyun dünyası içerisinde kendi hegemonyasına sahip olan bir video oyun serisidir. Serinin geliştiricisi de yayıncısı da Camcom şirketidir ve oyunun yapımcılığını Takoshi Nishiyama ve Hiroshi Matsumoto üstlenmiştir. Camcom, Japonya menşeili çok uluslu bir video oyun geliştirme şirketidir. Şirket aynı zamanda oyun yayıncılığı da yapmaktadır. 30 Mayıs 1979 tarihinde kurulmuş olan şirket, Street Fighter başta olmak üzere pek çok başarılı oyunun altına imzasını atmıştır. Bu oyunlar Mega Man, Resident Evil, Devil May Cry, Onimusha, Dino Crisis, Dead Rising, Sengoku Basara, Monster Hunter, Breath of Fire ve Ace Attorney olarak sıralanabilir.

 

Street Fighter video oyun serisine ait olan oyunlar işe şu şekildedir:

 

·       Street Fighter

Street Fighter serisinin ilk oyunudur. Oyuncular, bu oyunda bilgisayar tarafından kontrol edilen rakiplerle mücadele eder ya da bir oyuncuya karşı yarışır. Her maç, rakibin 30 saniye içerisinde nakavt edilmesi gereken 3 periyottan oluşur.

·       Street Fighter 2

Serinin devam oyunu olan Street Fighter 2’de oyuna birçok farklı konsept eklenmiştir. Ayrıca 6 tuş özelliği ve komut bazlı hareketler de bu oyunla beraber piyasaya sürülmüştür. Böylece iki oyuncu arasındaki rekabet artmıştır.

·       Street Fighter 2 Champion Edition

Serinin bu oyunu, ana 8 karakterden farklı olarak 4 yeni karakteri oyuncularla buluşturmuştur. Bu karakterler, Balrog (Boksör), Vega (Pençe), Sagat ve M. Bison (Diktatör) olarak sıralanabilir. Bazı karakterlerin dövüş teknikleri farklılaştırılmıştır. 

Street Fighter Oyun İçi Görsel

·       Street Fighter 2 Turbo

Street Fighter 2 Turbo, serinin ikinci oyununun 3. arcade oyunudur. Daha yüksek bir oynama hızı ve bazı karakterler için özel ve yeni hareketler sunmanın yanı sıra karakter dengesini daha da geliştirdi.

·       Super Street Fighter 2 Turbo

Super Street Fighter 2 Turbo, daha önceki oyunlarda bulunmayan bazı kombinasyon hareketlerini oyuncularla buluşturdu. Ayrıca diğer oyunlarda olmayan bazı yeni oyun mekanikleri de serinin 5. oyunuyla beraber piyasaya sürülmüş oldu.

·       Street Fighter 2X: Grand Master Challenge

Street Fighter 2X: Grand Master Challenge, bazı özel hareket kombinasyonlarını oyunculara sundu. Bunun yanı sıra, gizli karakter Akuma da bu oyunla beraber oyuncularla buluştu.

·       Street Fighter Zero(Alpha)

Street Fighter 2’nin piyasaya sürülmesinden itibaren, yayınlanan ilk tamamen farklı Street Fighter oyunu olarak kabul edilen Street Fighter Zero, Street Fighter 2 Turbo’da bulunan Super Combo özelliğini geliştirmiştir. Ayrıca oyunda birkaç yeni karakter oyuncularla buluşturulmuştur.

·       Street Fighter EX

Serinin 3 boyutlu tasarıma sahip olan ilk oyunudur. Serinin diğer oyunlarına benzer dövüş sistemleri kullansa da, kendine özgü sistemleri de vardır. Oyun her ne kadar 2 boyutlu gibi oynansa da, dövüşler 3 boyutlu düzlemlerde gerçekleşir.

·       Street Fighter 3 New Generation

Diğer oyunlar gibi, Street Fighter 3 New Generation da rakipleri nakavt etme üzerine kurulu bir dövüş oyunudur. Oyun, karakterlere birkaç farklı yetenek yüklemiştir ve oyuncularla yeni özellikler buluşturulmuştur.

·       Street Fighter 3 2nd Impact

Street Fighter 3’ün bir güncellemesi olarak piyasaya sürülmüştür. Hugo ve Urien karakterlerini oyuncuyla buluşturan oyun, eski karakterleri de geri getirmiştir. Böylece oynanabilir karakter sayısı 14’e yükselmiştir.

Street Fighter Oyun İçi Görsel

·       Street Fighter 3 3rd Strike

Street Fighter 3 3rd Strike, Street Fighter 3’ün son oyunudur. Oyuna yeni karakterler eklenmiş ve seçilebilir oyuncu sayısı 20’ye çıkarılmıştır. Akuma artık normal bir oyuncu haline gelmiştir. Ayrıca genel hikaye ilk 2 oyunda kaldığı yerden devam etmiştir.

·       Street Fighter Zero(Alpha) 2

Street Fighter Zero(Alpha) 2, yeni karakterleri oyuncularla buluşturmuştur. Oyun gruplar halinde oynanmaktadır ve bir grup M. Bison’un, bir grup Guy’un ya da Rolento’nun bir diğer grup da Akuma’nın düşmanıdır.

·       Street Fighter Zero(Alpha) 3

Street Fighter Zero (Alpha) 3, diğer oyunlarda bulunan manuel ve otomatik seçeneklerini oyundan atar ve oyuncuya oyuncunun tercih edebileceği 3 farklı oyun şekli sunar. Bu şekiller, standart stil, X-ism, V- ism olarak sıralanabilir.

·       Street Fighter EX 2

Street Fighter EX 2, Street Fighter EX serisinin devamı niteliğindedir ve 3 boyutlu olarak tasarlanmıştır. Oyun, bir önceki EX oyununa ait tüm özellikleri korur.

·       Street Fighter 4

Street Fighter 4, yapımcının isteğiyle Street Fighter 2 ile benzerlik gösterir. Bu oyunda mücadeleler, karakterlerin hikayelerinin anlatıldığı sinematik bir ön izleme ile başlar. Geleneksel 6 tuşla kontrol özelliği geri geldi ve yeni özellikler sisteme entegre edildi.

god-of-war-figurine

Ultra Street Fighter IV

₺ 974,30

₺ 126,66

·       Super Street Fighter 4

Super Street Fighter 4, Street Fighter 4’ten sonra yayınlanan ve 4. oyuna birkaç özelliğin eklendiği bir versiyondur. Oyunda seçilebilir 23 karakter bulunur.

·       Street Fighter X Tekken

Street Fighter X Tekken, Super Combo ve Ex Attact gibi özelliklere sahiptir ve serinin diğer oyunları ile benzerlik gösterir. Bu oyunda, oyuncular Street Fighters ve Tekken serilerinden 2 farklı dövüşçü seçer.

·       Street Fighter 5

Street Fighter 5, 2016 yılında piyasaya sürülmüştür ve serinin son oyunudur. Oyun, 22 farklı karakteri barındırmaktadır.

god-of-war-figurine

Street Fighter V: Champion Edition

₺ 695,83

₺ 347,91

 

Street Fighter Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Street Fighter, çok uzun zamandır oyun sektöründe büyük bir kitleye ve popülariteye sahip olan oyunlardan biridir. Camcom şirketi tarafından tasarlanan ve yayınlanan oyun, ilk olarak 30 Ağustos 1987 tarihinde piyasaya çıkmıştır. İlk piyasaya sürüldüğünde arcade modunda yayınlanan oyun, başarısıyla beraber diğer platformlarda da yayınlanmaya başlamıştır.

 

Street Fighter Ücretli Midir?

Street Fighter, tüm dünyada büyük ses getirmiş hatta zaman zaman filmlere de konu olmuş bir dövüş oyunudur. Oyunu oynamak için ilk olarak oyunun satın alınması gerekir. Ücretli bir oyun olan Street Fighter, güncel sürümleriyle eTail platformu üzerinden satıştadır.

Street Fighter Oyun İçi Görsel

Street Fighter Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Street Fighter, içerisinde pek çok şiddet öğesi barındıran bir oyundur. Türkçeye Sokak Dövüşçüleri olarak çevrilen oyun, oyuncuların istedikleri karakteri seçip, rakiplerini nakavt etmesi üzerine kuruludur. Oyun, içerdiği şiddet öğeleri sebebiyle yaş sınırlamasına sahiptir. Belirlenen yaş sınırı ise 11.5’tir. 11 yaşından küçük kişilerin bu oyunu oynamaması gerekir. Yaşı sınırın yukarısında olmasına rağmen şiddet öğelerinden etkilenebilecek kişilerin de bu oyunu oynamaması ya da ebeveyn gözetiminde tecrübe etmesi tavsiye edilir.

 

Street Fighter Nasıl İndirilir?

Street Fighter oyununu oynayabilmek için ilk olarak oyunun indirilmesi gerekmektedir. Oyunu indirme işlemi oldukça basittir ve steam platformu üzerinden kolayca gerçekleştirilebilir. Street Fighter indirmek için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde sıralanabilir:

 

  • İlk olarak Steam hesabına giriş yapılır. Steam hesabı olmayan kişiler, bir Steam hesabı oluşturmalıdır.
  • Daha sonra eTail platformundan arama butonuna Street Fighter yazılır ve aranır.
  • Bu aşamada, Street Fighter oyunları görünecektir. Talep edilen oyunun üstüne tıklanmalıdır.
  • Oyun sayfasında yer alan satın alma butonuna tıklanır ve ödeme gerçekleştirilir.
  • Ödeme gerçekleştirildikten sonra oyun kodu eTail tarafından alınır.
  • Steam kütüphaneye giderek satın alınan oyun kodu etkinleştirilir.
  • Steam kütüphanesinde yer alan oyuna tıklanır ve indirme işlemi başlatılır. 
  • Kısa süre içerisinde indirme tamamlanacaktır.

 

Street Fighter Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Street Fighter oyununun, yaratıcılarının tasarladığı şekliyle oynanabilmesi için, oyunun oynandığı bilgisayarın bazı özelliklere sahip olması gerekir. Aksi halde oyun gerektiği şekilde çalışmayacak ya da hata verebilecektir.  

 

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i3-4160 @ 3.60GHz
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 480, GTX 570, GTX 670, or better
  • DirectX: Sürüm 11

 

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7, 8, 8.1, 10 (64-BIT gerekli)
  • İşlemci: Intel Core i5-4690K @3.50GHz or AMD FX-9370
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce® GTX 960 or AMD Radeon R7 370
  • DirectX: Sürüm 11

Street Fighter Oyun İçi Görsel

Street Fighter Nasıl Oynanır?

Street Fighter, dövüş konulu bir video oyunudur. Oyunun en önemli özelliği, 6 tuşla oynanabiliyor olmasıdır. Günümüzdeki versiyonlarında da, çok az komut tuşu ile dövüşleri gerçekleştirmek ve rakibi nakavt etmek mümkündür. Her platform üzerinde farklı olabilmekle beraber, oyunda hamleler çeşitli tuşlarla gerçekleştirilir. Örneğin ileri gitmek için, yumruk atmak için ya da koşmak için belirlenen çeşitli tuşlar vardır. Oyuncular kendi dövüş stratejileri doğrultusunda bu tuşlarla beraber dövüşü yönetir ve rakibi nakavt etmeye çalışır.

 

Street Fighter Konusu Nedir?

Oyunun konusu oldukça basit ve anlaşılması kolaydır. Oyunda, dünyanın çeşitli bölgelerinde dövüş alanında ismini duyurmuş karakterler bulunur. Hangi karakterin hangi ülke ve millete ait olduğu da oyun içerisinde belirtilmiştir.  Bu karakterlerin temel amacı da, birbirlerine karşı üstünlüklerini ispatlamaktır. Oyuncular da, kendi seçtikleri karakterlerle bu mücadele girer ve karakterinin ününü ispat etmeye çalışır. Street Fighter, hemen her yeni sürümüyle karakterler üzerinde güncelleme yapmış, karakterler zamanla çoğalmıştır.

 

Street Fighter Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Street Fighter, dünya genelinde çok büyük bir popülariteye sahip bir oyundur ve yaklaşık 40 senedir oyun sektöründe varlığını sürdürmektedir. Oyun, filmlere konu olduğu gibi, bazı oyunlara da ilham kaynağı olmuştur. Street Fighter oyununa benzer diğer oyunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Mortal Kombat 11
  • Tekken 7
  • Brawlhalla
  • Injustice 2
  • Melty Blood: Type Lumina
  • Guilty Gear Xrd –Revelator-
  • Skullgirls 2nd Encore
  • Mortal Combat X
  • One Piece: Pirate Worriors 4
  • Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
  • Dragon Ball Fighterz

 

 

 

 

Dark Souls Nedir? (2023)
Dark Souls, souls like türünün en büyük ve ilk yapımlarından bir tanesidir....
NBA 2K21 Nedir?
NBA 2K21 oyunu tek kişilik veya çok kişilik olarak oynanabilen bir basketbol simülasyon oyunudur....