Dark Souls Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Dark Souls Nedir?

Dark Souls aksiyon ve rol yapma oyunlarından biridir. Oyuncuların single player olarak oynadığı bu oyunda oyuncular çeşitli maceralardan geçerek hayatta kalmaya çalışır. Oyun içerisinde çeşitli aksiyonlar ve maceralar bulunur. Minimalistik bir hikayeye ve dünyaya sahip olan bu oyunda, oyuncuları ve karakteri en zorlayan nokta karar vermektir. Çünkü Dark Souls oyununda alınan her karar, karakterin maceraya devam edebilmesi açısından önem taşır. Dark Souls baştan sona zor ve dikkat isteyen bir oyundur. Çıktığı günden itibaren her platformda çok sayıda oyuncuyla ulaşmayı başaran bu oyunun 2 milyondan fazla da kopyası satılmıştır. Oyunda oyuncular silahlar zırhlar ve diğer ekipmanları kullanarak düşmanlarıyla savaşarak hayatta kalmaya çalışır.

Daha güzel ve indirimli oyunlara erişmek için "İndirimli Oyunlar" kategorisini ziyaret edin!

Dark Souls Yapımcısı Kimdir?

Dark Souls oyununun yapımcısı bir Japon firması olan From Software şirketidir. Bu şirketin geliştirdiği ve yayınladığı en ünlü oyunlardan biri olan Dark Souls, en iyi video oyunları arasında da kendine yer bulur. Oyunun yayıncısı ve geliştiricisi From Software şirketi 1 Kasım 1986 yılında kurulmuştur. Japonya’nın Tokyo şehrinde kurulan ve merkezi de yine Tokyo’da bulunan From Software 300’e yakın çalışanla oyun geliştirmekte ve yayınlamaktadır. Şirketin günümüzdeki CEO’su ise Yoshimi Yashuda’dır. Şirket birçok oyunla farklı platformlarda oyunculara ulaşmayı elde etmiş ve adını tüm dünyada duyurmayı başarmıştır.

Dark Souls Oyun İçi Görsel

Dark Souls Serisinin Diğer Oyunları

Dark Souls uzun yıllardır süregelen bir oyun serisi. İşte serinin yayınlanan diğer oyunları.

Dark Souls II

2014 yılında yayınlanan Dark Souls II oyunu yine aynı yapımcı tarafından yayınlanmıştır. Yine PS, XBOX ve PC platformları için yayınlanan bu oyunda da temel aynıdır. Souls serisinin üçüncü oyunu olan bu oyun Drangleic denen bir krallıkta geçmektir. Bir savaşçıyı konu alan Dark Souls II oyunu da oynanışı ön plana çıkaran oyunlar arasında yer almaktadır.

Dark Souls III

2016 yılında çıkan Dark Souls III, serinin dördüncü oyunudur. Bu oyunda da yine hikayeye nazaran oynanış ön plandadır. Oyunun temelinde bir hikaye olsa da yapımcı şirket oyuncuların daha çok oynanıştan keyif alması yönüne odaklanmaktadır.

Dark Souls Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Dark Souls serisinin ilk oyunu 2011 yılında piyasaya çıkmıştır. Oyun 2011 yılında konsollara ardından bir yıl sonra yani 2012 yılında bilgisayar sistemlerinde yayınlanmıştır. Oyunun yayın tarihi genel olarak şu şekildedir;

  • PS3 : 22 EYLÜL 2011
  • XBOX 360: 4 EKİM 2011
  • Microsoft Windows : 23 Ağustos 2012

Serinin diğer oyunları ise 2014 ve 2016 yıllarında yayınlanmıştır.

Dark Souls Ücretli Midir?

Dark Souls oyununu bilgisayarında veya konsolunda oynamak isteyen oyuncuların öncelik olarak bu oyunu satın alması gerekir. Dark Souls serisi ücretli bir şekilde online mağazalardan satışa sunulmaktadır. Oyuncuların bu oyunu ücretsiz bir şekilde oynayabilmeleri veya bilgisayarlarına indirmeleri mümkün değildir.

Dark Souls Oyun İçi Görsel

Dark Souls Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Dark Souls oyununda herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Bu sebeple her yaştan oyuncu bu oyunu, satın alabilir ve oynayabilir. Ancak her oyun için belirlenecek olan yaş sınırlaması ülke bazında farklılık gösterebilir.

Dark Souls Nasıl İndirilir?

Dark Souls oyununu bilgisayarında oynamak isteyen kullanıcıların öncelik olarak bu oyunu indirmeleri gerekir. Dark Souls indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. Öncelik olarak Steam uygulamasını açın ve kullanıcı girişinizi gerçekleştirin
  2. Ardından Mağaza sekmesine tıklayın
  3. Sonrasında arama butonuna ‘’Dark Souls’’ yazın
  4. Çıkan sonuçlardan istediğiniz oyunu veya paketi seçin
  5. Ardından Steam Cüzdanı veya Banka Kartı ile oyunu satın alın.
  6. Satın aldığınız oyun kütüphanenize eklenecektir. Bu sebeple kütüphane sekmesine tıklayın.
  7. Ardından Dark Souls oyununu bulun
  8. Son olarak indir seçeneğini tercih edin ve oyun bilgisayarınıza yüklenene kadar bekleyin.

Yukarıdaki adımları eksiksiz bir şekilde uygulayarak siz de Dark Souls oyununu kolaylıkla bilgisayarınıza indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Dark Souls Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Dark Souls oyununu bilgisayardan oynamak isteyen oyuncuların bilgisayarlarında belirli sistem özelliklerinin bulunması gerekir. Aksi takdirde oyun yüklenirken veya oyun sırasında donma gibi problemlerle karşılaşabilmek mümkündür. Dark Souls sistem gereksinimleri önerilen ve minimum olarak ikiye ayrılır.

Dark Souls Kaç GB?

Dark Souls yüklemek için bilgisayarınızda bulunması gereken boş alan miktarı geliştirici tarafından 25 GB olarak belirtilmiş.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 64bit, Windows 8.1 64bit veya Windows 10 64bit
  • İşlemci: Intel Core i3-2100 veya AMD FX-6300
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti veya ATI Radeon HD 7950
  • Depolama: 25 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 64bit, Windows 8.1 64bit veya Windows 10 64bit
  • İşlemci: Intel Core i7-3770 veya AMD FX-8350
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 veya ATI Radeon R9 serisi
  • Depolama: 25 GB kullanılabilir alan

Dark Souls Nasıl Oynanır?

Dark Souls oyuna yeni başlayan oyuncular için oldukça zor bir oyundur. Bu sebeple oyuncuların oyuna başlarken dikkatli olması ve çeşitli aksiyon olayları arasında bağlantı kurması gerekebilir. Özellikle yeni başlayan oyuncular, alışma sırasında oyunda fazlasıyla ölmektedir. Dark Souls evreni oyuncuların kısa süre içerisinde ölmesine olanak sağlayacak çeşitli aksiyonlar yaratmakta ve bu anlamda oyuncuları sıklıkla zorlamaktadır.

Dark Souls evreni içerisinde tuzaklar, ölümsüz düşmanlar ve benzer tehlikeler bolca vardır. Bu sebeple oyuncuların bu tuzaklarla ve tehlikelerle nasıl başa çıkacağını öldükten sonra anlayabilmesi de bir hayli mümkündür. Ancak tuzağa düşen veya farklı şekillerde ölen oyuncular tekrar başlangıç noktasına geri döner ve aynı mücadeleyi tekrar verir. Oyunda öncelik olarak düşmanları keşfetmek, dikkatli olmak ve her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Ayrıca oyunda sesler, adımlar ve benzer ipuçlarını da dinlemek ve takip etmek gerekiyor. Dark Souls oyununda oyuncular, bölüm atladıkça veya kazandıkça yeni ekipmanlar alabilir. Alınacak ekipmanların doğru bir şekilde seçilmesi de bu noktada oyuna devam edebilmek açısından önem taşıyor.

Dark Souls Oyun İçi Görsel

Dark Souls Oyununun Konusu Nedir?

Dark Souls oyununun da kendine ait bir hikayesi bulunuyor. Başlangıç kısmında yer alan demonun yanı sıra oyun devam ettikçe de ara ara hikayeyi şekillendirecek videolar ile karşılaşmak mümkün. Dark Souls oyunu birçok bölgeden oluşuyor. Oyuncular her bölgede birbirinden farklı aksiyon ve macerayla karşılaşıyor. Bununla birlikte kurt, boss ve diğer tehlikeli karakterler de oyun içerisinde yer alıyor. Oyunun genel amacı bölümleri açmak ve hayatta kalmayı başarabilmek.

Dark Souls Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Dark Souls serisine benzer birçok oyunla karşılaşabilmek mümkündür. Bu oyuna benzer diğer oyunlar genel olarak şu şekildedir;

  • Hollow Knight
  • Monster Hunter
  • Sekiro
  • The Witcher 3
  • Middle Earth
  • Fallout 4
  • Cyberpunk 2077
  • The Elder Scrolls
  • Hades
  • Death’s Door
  • Nioh 2
  • Tails of Iron

 

 

Assassin’s Creed Nedir? (2023)
Assassin’s Creed, aksiyon ve macera oyunları kategorisinde yer alan ve içerisinde birçok oyunun bulunduğu bir seridir. ...
Street Fighter Nedir? (2023)
Street Fighter, dövüş oyunlarının atalarından bir tanesi olan ve uzun yıllar arcade oyun salonlarını süslemiş bir oyun serisi....