Stray Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Stray Nedir?

Stray, macera ve aksiyon kategorisinde yer alan bir video oyunudurOyuncular diğer oyunlardan farklı olarak Stray'de bir kediyi canlandırmaktadır. Kedi simülasyon oyunu olarak da düşünebileceğimiz Stray, tek oyunculu bir şekilde bir kedi olarak maceradan maceraya koşmanıza olanak sağlar.

Oyunda kedi olmanın yanı sıra kedilerin özelliklerini taşıyabiliyor ve onlar gibi hareket edebiliyorsunuz. Hatta tek tuş ile oyunda miyavlayabilmek bile mümkün. Bir bulmaca oyunu olarak da adlandırılabilecek Stray, özellikle kedi teması sebebiyle son dönemde en çok beğenilen oyunlar arasında yer alıyor. Oyun bu kadar yeni yayınlanmasına rağmen konusu sebebiyle oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor ve çok sayıda satış yapıyor.

god-of-war-figurine

PC Oyunları

Stray Yapımcısı Kimdir?

Stray oyununun yayıncısı Annapurna Interactive Games olarak karşımıza çıkıyor. Ancak oyun BlueTwelve Studio tarafından geliştiriliyor.

Annapurna Interactive tarafından 2022 yılında yayınlanan bu oyun macera, bağımsız video oyunu, platform oyunu, bulmaca oyunu, adventure ve simülasyon oyunu kategorilerinde yer alıyor. Ayrıca Annapurna Games tarafından yayınlanan bu oyunu birçok platformdan da oynayabilmek mümkün. Şirket daha önce Outer Wilds, Neon White ve Gone Home gibi oyunları yayınlamıştı.

Stray

Stray Ne Zaman Yayınlandı?

Tek oyunculu bir şekilde oynanabilen Stray, 2022 yılının yaz döneminde yayınlanan oyunlar arasına girdi. Oyun çeşitli platformlar için 19 Temmuz 2022 tarihinde piyasaya çıkarıldı. Oyunu online mağazalardan satın alabilmek mümkün. Oldukça kısa bir süre içerisinde geliştirilen oyun özellikle kedi simülasyonu olması sebebiyle adını kısa süre içerisinde duyurmayı başardı. İlerleyen dönemlerde oyunun satış rakamlarının daha da fazla yükselmesi bekleniyor.

19 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanan Stray şu anda sadece 3 ayrı platform için oynanabilir durumda. Oyunu Playstation 4, Playstation 5 ve Microsoft Windows cihazlarınıza indirebilir ve oynayabilirsiniz. Oyunun henüz MacOS, Nintendo ve XBOX sürümleri yayınlanmadı.

Stray Ücretli Mi? Stray Fiyatı Ne Kadar?

Stray oyununu bilgisayarında veya Playstation konsollarında oynamak isteyen oyuncuların öncelik olarak bu oyunu satın alması gerekiyor. Çünkü oyun online oyun mağazalarında ücretli olarak satışa sunuluyor. Bu sebeple oyunu oynamak için öncelik olarak oyunu satın almanız şart çünkü oyunun herhangi bir ücretsiz sürümü bulunmuyor.

Stray

Stray Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygun? Türkçe Dil Desteği Var Mı?

Stray oyunu içerisinde herhangi bir olumsuz içerik barındırmıyor. Bu sebeple oyunu her yaştan oyuncun oynayabilmesi mümkün. Stray kedi oyununda herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Ancak yaş sınırlamaları, her ülke için farklılık gösterebilir.

Oyunda herhangi bir şekilde seslendirme yok. Arayüz ve altyazı desteği ise oyunda bulunuyor. Menü, arayüz ve altyazı için Türkçe, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca desteği oyun içerisinde yer alıyor.

Stray Oyunu Nasıl İndirilir?

Stray oyununu indirmek için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Ancak her şeyden önce oyunu indirmek ve oynayabilmek için satın almanız gerekiyor. Stray satın almak ve indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  • İlk olarak bilgisayarınızdan Steam uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın,
  • Ardından mağaza sekmesine tıklayın ve arama kısmına ‘’Stray’’ yazın
  • Sonrasında çıkan sonuçlarda oyunu bulun
  • Oyunu sepete ekleyin ve ödeme işlemlerini gerçekleştirerek oyunu satın alın.
  • Ardından kütüphane sekmesine tıklayın.
  • Kütüphanenizde Stray oyununu bulun ve üzerine tıklayarak yükle seçeneğine tıklayın.

Yukarıdaki adımları takip ederek oyunu PC’ye indirebilir ve oynayamaya başlayabilirsiniz.

Stray Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Stray sistem gereksinimleri, oyunda herhangi bir şekilde donma ve kasma gibi problemler olmaması açısından önem taşıyor. Eğer bilgisayarınız sistem gereksinimlerini karşılayacak özelliklere sahip değilse oyunu oynarken sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sebeple oyunu satın almadan önce bilgisayar sistem özelliklerinizin oyunun sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol etmeyi unutmayın.

Stray sistem gereksinimlerini öğrenmek için ‘Stray Sistem Gereksinimleri Nelerdir?’’ adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Stray

Stray Kaç GB?

Stray oldukça düşük bir hafıza desteğine ihtiyaç duyuyor. Oyunun grafikleri genel olarak yüksek kalitede olsa da oyunu indirebilmek için büyük bir boş belleğe ihtiyaç yok. Stray oyununu cihazınıza indirebilmek için 10 GB boş alana sahip olmanız gerekiyor.

Stray Nasıl Oynanır?

Stray oyununda unutulmuş bir şehirde tek başına kalmış bir kediyi yönetiyorsunuz. Bu sebeple kedi gibi hareket etmeyi unutmayın. Şehirden kurtulmak ve hayatta kalmak için kedi gibi düşünüp kedi gibi hareket etmeniz gerekiyor.

Oyunda çok sayıda ipucu var. Bu ipuçlarını toplayıp, bulmacaları çözün. Bu sayede hayatta kalmaya devam edebilirsiniz. Oyunda bir de arkadaşınız olacak. O ise bir dron. Ayrıca şehirde karşınıza çok sayıda acımasız ve tehlikeli yaratıklar da çıkabilir. Dikkatli olun, kedi gibi yaklaşın ve bulmacalara odaklanın. Unutmayın amacınız şehrin gizemini çözmek. Size bu yolda dostunuz B-12 yardımcı olacak.

Oyunda bulmacaların yanı sıra çok sayıda görev de var. Bu görevleri tamamlamanız şehrin gizemini çözebilmeniz açısından önem taşıyor. Yaşam belirtisi veren cisimlere yaklaşın ve onları inceleyin. Gerekirse tırmalayın ve düşürün. Oyunda ayrıca çok sayıda robot da yer alıyor. Tüm robotlar bir nevi insanlaşıyor. Sizi kovalayan yaratıklar olursa da onlardan kaçmayı unutmayın.

Stray Oyununun Konusu Nedir?

Stray bir kedi oyunu. Oyunda bir kediyi canlandırıyor ve tamamıyla kedi gibi hareket ediyoruz. Yeri geliyor çevremizdeki nesneleri tırmalıyor, yeri geliyor miyavlıyor yeri geliyor yemek arıyoruz. Oyun ailesinden ayrı kalmış ve kaybolmuş yalnız bir sokak kedisini konu ediniyor.

Oyunda amacımız tüm şehri dolaşmak ve bulmacaları çözmek. Tüm bunları yaparken de tehlikelerden kaçarak hayatta kalmak gerekiyor. Genel olarak Stray oyunu terk edilmiş bir şehirde yalnız kalmış bir kedinin şehrin gizemini çözmesini konu ediniyor.

Stray Sistem Gereksinimleri Nelerdir?
Son dönemde piyasaya sürülen en farklı oyunlardan biri olmayı başaran Stray bu yönüyle kedi sevenlerin ve oyuncuların fazlasıyla ilgisini çekiyor. Anc...
Neon White Sistem Özellikleri
Neon White sistem özellikleri, PC'nin eksiksiz bir şekilde çalışabilmesi için PC'de minimum veya sistem açısından yeterli olması gerekmektedir....