The Sinking City Steam’den Tekrar Kaldırıldı! - Oyun Haberleri - eTail Blog
The Sinking City Steam’den Tekrar Kaldırıldı!

Haziran 2019 yılında, çok beklenen bir oyun olan ve “Frogwares” tarafından geliştirilen H.P Lovecraft türünde The Sinking City isimli macera, soruşturma oyunu resmi olarak Steam üstünden birkaç kez olduğu gibi tekrardan satışa kapatıldı.

Oyunun dağıtımcılarından biri olan Nacon şirketinin korsanlıkla suçlandığı olayda, İddialara göre Steam versiyonu henüz geliştiricilerinden izin alınmadan yasa dışı yollarla yayına sürüldü. Bunun nedeni tam olarak bilinmese de, 2019’dan beri yayıncı ve geliştirici arasında çıkan birkaç anlaşmazlık ve gerginlikler dolayısıyla böyle bir durumun ortaya çıktığı savunuldu. Aralarındaki gerginlik sonrasında “Nacon” isimli yayıncı, oyunun bitmemiş versiyonunu hackleyerek, korsan bir şekilde Steam’e sundu. Olaylar sonrasında oyunun geliştiricisi Frogware, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Size sunacağımız videoda, eski lisans sahibimiz NACON'un kendi adıyla ticarileştirmek için 26 Şubat 2021'de oyunumuzu The Sinking City'yi nasıl kırdığını, hacklediğini, oyunumuzun kodunu ve içeriğini nasıl değiştirdiğini ve yasa dışı bir şekilde Steam'e yüklediğini göstermektedir. Bilgimiz olmadan. Bazılarınız geçmişte yaşadığımız sorunları duymuş olabilir. Bu son hareket, bizi ağır yaraladı. İşte bir Fransız yayıncının nasıl çaldığına, saldırıya uğradığına, kaynak kodunu nasıl değiştirdiğine ve raporlama izini örtmeye çalıştığına dair adım adım bir özet. En iyi haliyle kurumsal zorbalık.”

Kısacası iki şirket arasında ipler gerilmiş durumda. 2019 yılından beri aralarındaki gerginlik devam etmekte olup, davaları da hala sürüyor. Oyun çoğu platformdan kaldırılırken en çok konuşulan ise Steam olmuştu. Oyunun çoğu platformdan kaldırılmasının asıl nedeni ise, yayıncının fikri mülkiyetinin yanlış kullanıldığı iddaası ile, büyük perakendecilerden satışını almasıydı.

Oyunu doğrudan bir şekilde kendi çalıştıkları perakendecilerden satıcılarının da güvencesini verdi bunlar ise; Gamesplanet, Nintendo ve Origin. Frogwares bu süreç içinde NACON şirketine “halkın gözünde itibarsızlaştırmaktan” suçladı ve onlara karşı yasal işlem başlattı.

Bu olaylardan sonra bile, Steam’de çıkan ve %60 indirimle bize sunulmuş olan 3 mart’a kadar da Steam’de olan Sinking City, insanlarda soru işareti yarattı. Yayıncı ise oyunun Steam’de yayınlanan versiyonun onların olmadığını, Gamesplanet’tan satın alınıp hacklenip Steam’e kendi isimleri altında yüklendiğini savundu. Dava hala sıcakken, NACON ve Frogwares’ı nelerin beklediğini ileriki zamanlarda göreceğiz. Ayrıca bakmak isteyenler için, Sinking City şu anda, Nintendo Switch ve XBOX One’da mevcut. Yakında ise PS4’e duyurulması bekleniyor.

Kes, Biç, Tekrarla - Ghostrunner İnceleme
Hayatta kalan son Ghostrunner olarak türünüzün geri kalanını yok eden Dharma Şehri hükümdarı Mara’dan intikam almakla görevlendiriliyorsunuz. Mara tar...
Bethesda Resmi Olarak Xbox’a Katıldı
Bethesda resmi olarak Xbox’a katılması 9 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Her iki şirkette-Xbox ve Bethesda-bunu resmi olarak duyurdular...