Potion Craft Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Potion Craft Nedir?

Potion Craft, malzeme ve aletlerle oynanan bir simyacı simülatörüdür. Potion Craft simülatörünün amacı kullanılan malzeme ve aletlerle iksir üretmektir. Oyun, tüm kasabanın bel bağladığı bir simyacı canlandırılır. Dilenen iksirler hazırlanabilir, reklam kampanyaları düzenlenebilir ve ürün tanıtımı yapılabilir. Orta çağ el yazması kitaplarından esinlenerek oluşturulan görsellerle oyunculara yüksek oyun zevki sunan Potion Craft, amaca ulaşmak için pek çok yolun bulunduğu ve oyuncunun hangi yolu izleyeceği kendi seçtiği sandbox tarzı bir oyundur.

Potion Craft Yapımcısı Kimdir?

Potion Craft, Niceplay Games tarafından geliştirilmiş ve TinyBuild tarafından yayınlanmış bir video oyunudur. Hello Neighbor serisiyle tanınan TinyBuild şirketi, 2011 yılından beri oyun yayıncılığı yapmaktadır. Potion Craft, Alex Nichiporchik ve Tom Brien tarafından kurulmuş olan şirketin yayıncılığını yaptığı son oyunlardan biri olma özelliğini taşır.

Potion Craft Nedir?

Potion Craft Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Potion Craft, yayın hayatına kısa süre önce başlayan oyunlardan biridir. TinyBuild şirketi tarafından 21 Eylül 2021 tarihinde oyun severlerin beğenisine sunulmuş olan oyun, şimdiden görsel efektleri ve oynanma kolaylığıyla kullanıcılarının beğenisini kazanmıştır.

Potion Craft, yayın hayatına erken erişimli olarak başlamıştır. Yani oyuncular, oyunun gelişme aşamasını direkt olarak takip edebilir, oyun gelişirken oynamaya devam edebilir. Böylece geliştirici firmaya geri dönütlerini iletebilir ve oyunun gelişmesine de katkıda bulunabilir. Oyun gelişirken oynayabilecek, gelişmesine katkı sağlayabilecek ve gördüğünüz eksiklikleri geliştirici firmaya iletebileceksiniz.

Potion Craft Ücretli Midir?

Potion Craft, bilgisayar üzerinden oynanabilen ve ücretli bir simülatör oyunudur. Simülatörü deneyimlemek ve yüksek kalitede görsellerle oluşturulmuş oyunu oynayabilmek için, satın alma işlemi gerçekleştirilmelidir. Oyunun satın alma işlemi ise eTail.com.tr üzerinden kolayca gerçekleştirilebilir. 

Hemen Potion Craft Satın Al ve simya dünyasına adım at!

Potion Craft Nedir?

Potion Craft Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Potion Craft, tek oyunculu bir iksir yapma simülatörüdür. Oyun tetikleyici, rahatsız edici ya da korkutucu herhangi bir görsele, sese yer vermediği için herhangi bir yaş sınırlaması da bulunmamaktadır. İsteyen herkes henüz erken erişimli olarak yayınlanmış bu oyunu indirebilir, satın alabilir ve oynayabilir.

Potion Craft, iksir yapmanın dışında iksir satışını da konu alan bir oyundur. Bu sebeple stratejik düşünme becerisi gerektirir. Yaprak, çiçek, meyve taneleri, meyve, kökler, maden, mantar gibi maddeleri kullanarak iksir hazırlanan bu oyun, ilgisi bulunan herkes tarafından oynanabilir.

Potion Craft Nasıl İndirilir?

Potion Craft, Steam bünyesinde bulunan bir oyundur. Bu oyunu oynayabilmek için ilk olarak Steam platformunda bir üyelik oluşturmak gerekir. Bu platform üzerinde üyeliği bulunan ya da yeni üyelik oluşturan kişiler, ilk önce oyunun ücretini ödeyerek oyunu satın almalıdır. Potion Craft erken erişim sürümü için belirlenen ücret 25 TL’dir. Bu ücret ödendikten sonra bilgisayar üzerinden bu oyunu oynayabilmek mümkün olacaktır.

Ücreti ödendikten sonra oyun kütüphaneye eklenmelidir. Daha sonra kütüphane sekmesine gidilerek Potion Craft üzerine tıklanır ve oyunu indir seçeneği seçilir. Bu seçim gerçekleştirildikten sonra oyun bilgisayara inecektir. PC’ye inen oyun, dilendiği gibi oynanabilir.

Potion Craft Nedir?

Potion Craft Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Potion Craft oyununu yaratıcılarının tasarladığı en yüksek verimle oynayabilmek için bilgisayarın bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler iyileştikçe, oyundan alınan verim ve oyun zevki de yükselecektir.

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel- i3-6100 ya da equivalent
  • Bellek: 8 GB ram
  • Ekran kartı: GeForce GTX 670 ya da Radeon HD 7970
  • DirectX: Sürüm 10
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

Potion Craft Nasıl Oynanır?

Potion Craft, oyuncuya birçok araç ve malzeme sunularak iksir yapması beklenen bir oyundur. Potion Craft’ta oyuncu, kasabada yaşayan insanların bel bağladığı bir simyacı olarak oyuna dahildir. Bir iksir dükkanına sahip olan oyuncu, elindeki malzemeler ve araçlarla dilediği iksiri yapabilir. Bu malzemeler ise çiçekler, kökler, meyveler, meyve taneleri, mantarlar, madenler ve yapraklar olarak sıralanabilir.

Oyuncu, bu malzemeleri bir havanda döverek kazanda dikkatli bir şekilde karıştırır. İksiri meydana getirebilmek için kömürler hazırlanır, kazan ısıtılır ve iksir kaynatılır. Oyun oynarken verilen iksir haritası ile çeşitli görevlere sahip olan oyuncu, becerileriyle bu haritayı tamamlamaya çalışır.

Ayrıca oyuncu, yaptığı iksirlerin tanıtımını yapabilir. Ürünlerinin fiyatını kendi belirleyen oyuncu, aynı zamanda dükkanının kar elde etmesi için çabalar. Tek kişilik bu oyun, yüksek kalitede görsel efektleriyle oyunculara seyir zevki de verecektir.

Potion Craft Nedir?

Potion Craft Konusu Nedir?

Potion Craft, bir simyacıyı konu alır. Simyacı, kendi iksir dükkanına sahiptir ve çeşitli görevleri vardır. Oyuncu, simyacının bu görevleri tamamlamasını ve dükkanının kar elde etmesini sağlar. Pek çok farklı yol ve seçenek içeren oyunda, oyuncular dilediği yolu seçebilir ve bu yolda hareket edebilir.

Dükkanına çeşitli amaçlarla gelen müşterileri memnun etmeye çalışan simyacı, müşterilerin iyiliği için de kötülüğü için de iksir yapabilir. Her biri farklı bir hikâyeye sahip olan müşterilerden geri dönütler de alınacak, buna göre yeni iksirler yapılabilecektir.

Simyacı, birden çok iksir yapıp satabilir, bu iksirlerin tanıtımını yapabilir ya da dükkanını büyütebilir. Aynı zamanda hikâye gereği simyacı dilediği deneyi yapmakta da özgürdür. İksirler talep edilen amaca göre düzenlenebilir ve satılabilir. Bu esnada da iksir haritası takip edilmelidir.

Potion Craft Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Potion Craft, alanında özgün bir simülasyon oyunu olarak tanımlanabilir. Zengin hikayesi ve geniş kadrosuyla oyuncuların ilgisini kazanan oyun, görsel efektleriyle de yüksek seyir zevki sunar. Henüz yeni piyasaya sürülmüş olan bu oyuna benzer diğer oyunlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Stardew Valley
  • Foundation
  • Oxygen Not Included
  • Spiritfarer
  • Forager
LoL İade Hakkı Nasıl Alınır ve Kullanılır?
League of Legends oyununda aldığın bir karakter, kostüm ya da içerik için fikir değiştirdin ve onu iade mi etmek istiyorsun? O zaman en doğru yere gel...
Frontier, Hello Games ve Motorsport Yayıncılarının Oyunları Resmi Olarak eTail'de
Frontier, Hello Games ve Motorsport Games ile yapmış olduğumuz anlaşmalar üzerinden Türkiye bölgesine özel fiyatlarıyla bu yayıncıların oyunlarını eTa...