Popüler Strateji Oyunları Nelerdir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Popüler Strateji Oyunları Nelerdir?

Oyunlar insanlara uzun bir süre boyunca zihinsel zorluklara, sosyal etkileşime ve rekabete katılma fırsatı sundu. Her yıl birçok farklı yeni oyun piyasaya sürülüyor fakat bunlardan sadece bazıları bir sonraki yıllarda varlığını sürdürebiliyor. Strateji oyunları da insanların kendilerini geliştirmesine fırsat sunan bir oyun türüdür. Bu tarzdaki oyunlarda oyunun gidişatı şans ile değil stratejiye bağlı olarak ilerler. Oyuncular verdikleri kararlarla oyunun sonucunu belirleme şansı yakalarlar. Şans oyunlarında oyuncuların yetenekleri arka planda kalır. Bu yüzden strateji oyunlarında zafer oyuncuların ne kadar iyi oldukları ile ilişkilidir. Oyuncular kendilerine stratejiler belirleyerek bu stratejiler doğrultusunda karar verirler. Bu karar verme becerisi tesadüflerden oluşmaz. Oyun içerisinde kullanılan stratejilerin sonuçlarına bakılarak daha iyi stratejiler belirlenebilir. Böylece oyuncuların zorlu durumlarda farklı çözümler üretme becerisi gelişir. Bazı oyunlarda zafere giden yola birden fazla strateji ile ulaşılabilir. Bu oyuncuların farklı stratejiler belirleyerek oyunlarda başarı elde etmesini sağlar. Birçok oyun oyuncuları içine çekmek için belirli bir senaryo üzerinde ilerler.

Strateji oyunlarında oyun tasarımcıları belirli bir senaryo oluşturmazlar. Bu senaryoyu oluşturan kişiler oyuncuların kendisidir. Bu sayede oyun içerisinden birbirinden farklı senaryolar oluşur ve bu durum oyuncuların dikkatini çeker. Belirli bilgiler oyunculara sunulur ve daha sonra oyuncular bu bilgiler ışığında kendi senaryolarını yaratırlar. Strateji oyunları oyuncuların gerçek dünyasını yansıtabilir. Çünkü strateji oyunlarındaki kararlar tamamen kişiye özeldir. Soyut strateji oyunlarının belirli bir hikayesi bulunmaz. Bu oyunlarda oyuncular problemi basit kurallar ve kendi mantıklarını kullanarak çözerler. Strateji oyunlarında düşünmeden hareket edilmemelidir. Diğer oyuncuların stratejilerine göz atılmalı ve kendi stratejinizi onlarınkinden daha iyi olacak şekilde tasarlamalısınız. Ayrıca strateji oyunları çocukların gelişimi konusunda da çok önemli bir rol oynar. Oyuna odaklanmak ve stratejiler hakkında düşünmek dikkat ve konsantrasyon becerilerini geliştirir. Strateji oyunlarında eğlence ve zeka gelişimi bir aradadır, bu nedenle dünya çapında her yaştan insan için oldukça uygun bir oyun kategorisidir. Alzheimer ve yaşlanma gibi sorunların önüne geçme konusunda da çok başarılıdır. Bu tür oyunlar beynin iki lobunun da eş zamanlı olarak çalışmasını sağlar. Böylece öğrenme ve zihinsel gelişim konusunda başarı elde etmek isteyen insanların bu tür oyunları tercih etme oranı artar.

Aşağıda en iyi ve en popüler strateji oyunlarından bazıları listelenmiştir.

  • Total War: Warhammer 2
  • XCOM 2
  • StarCraft 2: Wings of Liberty
  • Warcraft 3
  • Civilization 6
  • Northgard
  • Tropico
  • Company of Heroes
  • Football Manager
  • Plague Inc: Evolved

Total Warhammer 2 Afiş

Total War: Warhammer 2

Total War: Warhammer 2 oyununun geliştiricisi Creative Assembly firmasıdır. Bu oyun gerçek zamanlı bir strateji oyunudur ve SEGA firması tarafından 28 Eylül 2017 tarihinde Windows için yayınlanmıştır. Daha sonra 20 Kasım 2018 tarihinde ise Linux ve macOS için piyasaya sunulmuştur. Total War: Warhammer 2’nin yönetmeni Ian Roxburgh’dür. Bu oyun Total War: Warhammer oyununun bir devamıdır ve daha sonrasında Total War: Warhammer III oyununu çıkarmayı düşünmekteler. Bu oyunu 2020 Kasım itibarı ile aylık ortalama 20,983.6 kişi oynamaktadır. Oyunu tek oyuncu veya çok oyunculu olarak oynayabilirsiniz. Oyunun gerçekten eşsiz ve sürükleyici bir yapısı var. Oyunun hikayesi binlerce yıl önce Old Ones olarak bilinen gizemli uzay yaratıklarının Warhammer Dünyası’na gelmesi ve ihtiyaçlarını karşılamak için bu dünyayı tekrardan şekillendirmesi ile başlar. Burada kaos güçleri ile mücadele etmek için birbirinden farklı türler yarattılar. Bu ırkların isimleri High Elves, Dark Elves, Lizardmen ve Skaven’dir. Bu oyun içerisinde farklı paralel evrenler ve farklı hikayeler vardır. Total War: Warhammer 2 oyununda sürekli olarak kanlı ve vahşet içeren savaşlar bulunur ve farklı stratejiler ile bu savaşları yönetirsiniz. High Elves ırkı kendini dünyanın liderleri olarak görmektedir. Dark Elves ise High Elves ırkının karabüyüye maruz kalmış türüdür. Dark Elves ırkı High Elves Irkını yok etmeyi amaçlar. Lizardmen ırkı ise genellikle sadık bir ırktır ve bu ırk kertenkele adamlar olarak bilinir. Son ırk olarak bilinen Skaven ırkının insan özelliklerine benzeyen farelerden oluştuğu söylenebilir. Bu ırk yerin altında düşmanlarına görünmeden hareket edebilir. Total War: Warhammer 2 oyunu gerçekten güçlü stratejiler kullanılması gereken bir oyundur ve çok eğlencelidir.

Aşağıda bu oyunu oynayabilmeniz için gereken minimum sistem gereksinimleri verilmiştir.

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8/8.1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo / AMD Phenom x2 – 3.0 GHz
  • Bellek: 5 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 460 / AMD Radeon HD 5770
  • VRAM: 1 GB VRAM
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 60 GB kullanılabilir alanı

Total War: Warhamemer 2 oyunu ücretli bir oyundur ve Steam platformunda bulunmaktadır. Şuanda bu oyunun Steam platformundaki orijinal fiyatı 210 TL’dir. Fakat farklı internet sitelerindeki indirimler takip edilerek bu oyunun Steam CD Key’ini daha ucuz fiyatlara almak mümkün.

X-Com 2 Afiş

XCOM 2

XCOM 2 oyununun geliştiricisi Firaxis Games firmasıdır. Bu oyun XCOM: Enemy Unknown serisinin devamı olan bir strateji oyunudur. 2K Games firması tarafından 5 Şubat 2016 tarihinde piyasaya çıkmıştır ve yönetmeni Jake Solomon’dur. Bu oyunu 2021 Ocak itibari ile aylık olarak ortalama 3,912.4 kişi oynamaktadır. Microsoft Windows, OS X, Linux, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ve Android gibi platformlar için uygundur. Taktiksel rol yapma oyun türünde bir oyun da sayılabilir. XCOM 2 oyunu Unreal Engine 3.5 tarafından desteklenmektedir. XCOM: Enemy Unkown ve Enemy Within’de yapılmış olan savaşı kaymetmiş bir halde XCOM 2 oyununa başlarsınız. Bu oyun sizleri oyun içerisinde Dünya’nın uzaylı istilası sırasındaki bir komutan olarak görevlendiriyor. Dünya’nın her tarafında olan uzaylı istilasına karşı bir savaş mücadelesi yaşanmaktadır. XCOM 2 oyunundaki dünya Advent olarak bilinen bir uzaylı insan karışımı varlık tarafından yönetiliyor. Advent insanlar üzerinde farklı deneyler yapmaktadır. Bir avuç askerin komutanı olarak bu olaylara bir son vermeniz gerekmekte. Dünya’ya kurulmuş uzaylı üslerini ekibiniz ile birlikte gizli bir şekilde yok etmeniz ve Dünya’yı kurtarmanız gerekiyor. Fakat artık Dünya’ya kurulmuş olan bu uzaylı ekiplerini yok etmek o kadar kolay değil. Yerleşimlerini buraya yaptıkları için kolaylıkla destek ekip çağırabiliyorlar. Üstelik bu uzaylı üslerini yok etmek için oyun içerisinde belirli bir zamanınız oluyor. Kaçak ve gizli bir şekilde savaşarak bu süre içerisinde görevleri en iyi şekilde tamamlamaya çalışıyorsunuz. Ekibinizin dinlenmesi için Avanger adında bir üsse sahipsiniz. Farklı araştırmalar yaparak silah, zırh ve gemi geliştirmelerini de bu üste yapabiliyorsunuz. XCOM 2 oyunu içerisinde farklı stratejiler kullanarak Dünya’yı kurtarmak zorundasınız.

  • Bu oyunun minimum sistem gereksinimleri aşağıda verilmiştir.
  • İşletim Sistemi: Windows® 7, 64-bit
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E4700 2.6 GHz or AMD Phenom 9950 Quad Core 2.6 GHz
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: 1GB ATI Radeon HD 5770, 1GB NVIDIA GeForce GTX 460 
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 45 GB kullanılabilir alanı
  • Ses Kartı: DirectX compatible sound card

XCOM 2 oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilmektedir. Bu oyunun Steam’deki güncel fiyatı 219 TL’dir. Steam CD Key satın alarak bu Key’i Steam hesabınıza ekleyebilirsiniz. İnternet üzerinde XCOM 2 CD Key’leri farklı fiyatlara satılmakta. Gerekli araştırmaları yaparak bu oyuna Steam fiyatından daha uyguna sahip olabilirsiniz.

Starcraft 2 Afiş

StarCraft 2: Wings of Liberty

Starcraft 2: Wings of Liberty oyunu Starcraft oyununun devamıdır ve gerçek zamanlı strateji türünde bir oyundur. Blizzard Entertainment firması tarafından 27 Temmuz 2010 tarihinda piyasaya çıkmıştır. Oyunun tasarımcısı Dustin Browder’dır ve geliştiricisi de Blizzard Entertainment’tır. Bu oyunu tekli oyuncu veya çoklu oyuncu olarak oynayabilirsiniz. Bu oyun Samanyolu Galaksisi’nin uzak bir bölgesinde 26. Yüzyıl zamanlarında geçmektedir. Önceki StarCraft Oyununda olduğu gibi bu oyunda da 3 tane farklı ırk bulunmaktadır ve bunlar Terran, Zerg ve Protoss’dur. Bu oyunda eski oyuna göre birçok yeni karakter ve özellik bulunmaktadır. Starcraft 2 oyununda Starcraft: Brood War oyununa göre çoklu oyuncu sistemine daha fazla önem verilmiştir. Tek oyunculu oynanışta ise ilk oyunun hikayesinin devamı şeklinde ilerler. Üç boyutlu grafik motoru kullanılmıştır ve DirectX 10 desteği vardır. Oyunun hikayesi Dünya’dan sürgün edilmiş insanlar tarafından keşfedilen yeni koloniler ve bu insanların yeni bir dünya kurup hayatta kalma çabası üzerine kurulmuştur. Farklı görevler tamamlanır ve daha sonra uzay gemisine geri dönülür. Bu uzay gemisi içinde farklı karakterler mevcut ve senaryo konusunda bizlere yardım ediyorlar. Cephanelik bölümünde birimlerde ve binalarda geliştirme işlemleri yapılabiliyor. Laboratuvar kısmında ise farklı deneyler yapılarak diğer ırkların sahip olduğu yetenekleri kendi ekibimize uygulayabiliyoruz. Gemi içerisindeki Köprü kısmında yapmak istenilen görevler gözükmektedir. Buradan normal görevler alınabileceği gibi ek görevler de alınabilir. Görevleri tamamladıktan sonra da farklı ödüller kazanarak daha fazla geliştirme yapabiliyoruz. StarCraft 2 oyununun senaryosu gerçekten çok kaliteli fakat bu oyundaki çoklu oyuncu modu da bir o kadar keyifli. İsterseniz bire bir kapışmalar isterseniz de takım olarak savaşlar yapmak mümkün. Ciddi oyunlar olmasına rağmen zevkine oyun oynamak da bu oyun içerisinde mümkün. Çoklu oyunculu oyunlarda da kullanıcılar başarılarına göre farklı ödüller kazanır. Ayrıca oyun içerisinde diğer oyuncular ile sohbet etmek de mümkün.

Aşağıda bu oyunun minimum sistem gereksinimleri verilmiştir.

  • İşletim Sistemi: Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10
  • İşlemci: Intel® Core™ 2 Duo or AMD Athlon™ 64 X2 5600+
  • RAM: 2 GB.
  • Ekran kartı: NVIDIA® GeForce® 7600 GT or ATI™ Radeon™ HD 2600 XT or Intel® HD Graphics 3000 ve daha iyisi.
  • Depolama Alanı: 30 GB.

Bu oyunu StarCaft sitesine girerek ücretsiz olarak indirmek mümkün. Eşsiz zevkli olan oyunu ücretsiz olarak deneyimleyebilmek gerçekten çok iyi bir özellik.

Warcraft 3 Afiş

Warcraft 3

Warcraft 3 oyununun geliştiricisi ve yayımlayıcısı Blizzard Entertainment firmasıdır. Amerika Birleşik Devleti için 3 Temmuz 2002 ve Avrupa Birliği için 5 Temmuz 2002 yılında piyasaya çıkmıştır. Warcraft 3 gerçek zamanlı bir strateji oyunudur ve çok fazla oyuncu tarafından sevilen bir video oyundur. Microsoft Windows, Mac OS ve Mac OS X platformları için uygundur. Bu oyunun tasarımcısının ismi Rob Pardo’dur. 2021 yılı itibarı ile aylık ortalama 6,705,016 oyuncu bu oyunu oynamaktadır. Bu oyunu tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynamak mümkündür. Warcraft 3’ün hikayesi Warcraft 2’nin devamı olarak bilinir. Oyun içerisindeki karakterinizin gelişimi ve güçlenmesine dayalı bir oynanış gözlemlenir. Oyun içerisindeki Creep denilen yaratıkları alt ederek tecrübe puanı kazanırsınız. Bu tecrübe puanları karakterinizin daha fazla güçlenmesini sağlar. Oyun içerisinde bulunan altın, odun ve yiyecek gibi kaynaklar da karakterinizin güçlenmesini sağlar. Bu kaynaklar sayesinde karakterinize daha güçlü zırhlar satın alabilirsiniz. Ayrıca oyun içerisinde büyüsel eşyalar da bulunmaktadır. Warcraft 3 oyununda birbirinden farklı özelliklere sahip 8 tane ırk bulunmaktadır. Bu ırklar Undead Scourge, Human Alliance, Orcish Horde, Night Elf of Kalimdore, Blood Mage, Shadow Hunter, Warden ve Crypt Lord’dur. Senaryo içerisindeki asıl amaç yapılması gereken görevleri tamamlayarak ileriki aşamaya geçmektir. İlk olarak genelde yalnız başınıza başlamanıza rağmen zaman içerisinde yanınıza yeni savaşçılar eklenir. Kampların son bölümlerinde ırkın bütün özelliklerini kullanabilir duruma gelirsiniz. Şehir merkezi yıkılan takım oyunu kaybeder. Oyun içerisinde diğer binaların gelişme seviyesini de şehir merkezi belirler. Yani kısacası oyundaki en önemli bina şehir merkezidir. Etraftaki kaynaklar ile birlikte şehrinizi ve ordunuzu güçlendirerek rakiplerin şehir merkezlerini yok etmeye çalışıyorsunuz. Warcraft 3 dünya çapında ün salmış bir oyundur.

Bu oyunun minimum sistem gereksinimleri aşağıda listelenmiştir.

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 64-bit (en son sürüm)
  • İşlemci: Intel Core i3-530 veya AMD Athlon Phenom II X4 910 veya daha iyisi.
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTS 450 veya AMD Radeon HD 5750 veya daha iyisi.
  • Bellek (RAM): 4 GB RAM.
  • Depolama: 30 GB HD alanı
  • İnternet: Geniş Bant İnternet bağlantısı
  • Çözünürlük: 800 x 600 minimum ekran çözünürlüğü

Warcraft 3 online oyununu oynayabilmek için battle.net sitesinden bu oyunu satın almanız gerekmektedir. Bu oyunun standart versiyonunun fiyatı aylık olarak 29 Euro, Spoils of War versiyonu ise aylık olarak 39 Euro’dur.

Sid Meier's Civilization VI Afiş

Civilization 6

Civilization 6 oyununun geliştiricisi Firaxis Games şirketidir. İlk olarak Microsoft Windows için 21 Ekim 2016 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Bu oyunu yayımlayan şirket ise 2K Games şirketidir. Yapımcısının adı Ed Beach’tir. Haziran 2021 tarihi itibarı ile aylık olarak ortalama 35,129.5 oyuncu bu oyunu oynamaktadır. Civilization serisinin altıncı oyunu olması ile birlikte grafik kalitesi de gerçekten oldukça iyidir. Bu oyun içerisindeki amaç en düşük çağdan başlayarak bir medeniyeti askeri, teknolojik ve kültürel anlamda geliştirmektir. Oyuncular bu geliştirme işlemlerini etraftaki malzemeleri toplayarak, dünyadaki görüş alanlarını arttırarak, farklı oyunculara saldırarak ve kendi şehirlerini iyi bir şekilde savunarak başarabilirler. Güçlü saldırılar ve savunmalar yapmak için askeri teknolojinin de gelişmiş olması gerekir. Bu oyun tek kişi veya çoklu oyuncu halinde oynanabilir. Küçük bir kabileden başlayarak bütün gezegeni yönetebilecek bir topluluğa dönüşme çabası vardır. Tek başınıza bu oyunu oynarken karşınızdaki oyuncular yapay zeka olurlar. Fakat bu oyunu çoklu oyuncu olarak oynarsanız karşınıza zorlayıcı gerçek oyuncular gelir. Oyun içerisinde birbirinden farklı uygarlıklar vardır ve bu uygarlıkların kendilerine ait özellikleri olur. Çiftçileri yönetmek bu oyunun temelinde bulunan bir şeydir. Çiftçiler ile tarım yaparak yiyecek ihtiyacını giderebilir, odun toplayarak odun ihtiyacını giderebilir ve çeşitli madenleri kazarak taş ve altın elde edebilirsiniz. Bu elde ettiğiniz materyaller yapılarınızı geliştirmenizi sağlar. Ek olarak topluluğunuzun çevresine duvarlar inşa ederek koruma sağlayabilirsiniz. Ordu kurmak da ciddi miktarda materyal isteyen bir iştir. Bu yüzden oyun içerisinde çok hızlı bir şekilde hareket ederek rakiplerinizden daha önce güçlü bir ordu kurmalısınız. Bu sayede onlara saldırmak veya onların saldırılarına karşılık vermek daha kolay olur. Farklı stratejiler izleyerek geliştirme adımlarını hızlandırabilirsiniz. Köyünüzün ana binası en önemli yapıdır. Eğer ana bina yıkılırsa oyunu kaybedersiniz. Aynı şekilde diğer oyuncuların ana binalarını yok ettiğiniz zaman da oyunu kazanırsınız. Çoklu oyuncu modunda takımlı savaşlar da mevcuttur. Takımlı savaşlara girerek takım arkadaşınız ile ticaret yaparak daha hızlı gelişebilirsiniz. Ayrıca takım arkadaşınızla birbirinize malzeme ve ordu desteği sağlamak da mümkündür. Oyunda Normal Age’den başlarsınız ve daha sonra sırasıyla Golden Age, Dark Age ve en sonunda Heroic Age çağına ulaşırsınız. Çağ atladıkça ordunuz, savunmanız ve binalarınız daha çok gelişir.

Bu oyunun minimum sistem gereksinimleri aşağıda listelenmiştir.

  • İşletim Sistemi: Windows 7 64bit / 8.1 64bit / 10 64bit.
  • İşlemci: Intel Core i3 2.5 Ghz , AMD Phenom II 2.6 Ghz.
  • RAM: 4 GB RAM.
  • Boş Disk Alanı: 12 GB.
  • Ekran Kartı: 1 GB DirectX 11 Video Card (AMD 5570 , nVidia 450)

Civilization 6 oyunu Steam platformu üzerinden indirilip oynanabilen bir oyundur. Steam üzerindeki güncel fiyatı 219 TL’dir fakat bu oyunun Steam CD Key’ini internet sitelerinden daha ucuz fiyatlara bulabilirsiniz.

Northgard Afiş

Northgard

Northgard oyunu 7 Mart 2018 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Yapımcısı ve yayımcısı Shiro Games şirketidir. Gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Windows 7/8/10, Linux ve Mac OS X platformlarına uyumludur. 2021 Haziran itibarı ile aylık ortalama oyuncu sayısı 2,093.7’dir. Oyunun yönetmenleri Kim Jung Ju ve Jake Song’dur. Bu oyun son derece popüler bir strateji oyunu olan Age of Empires ile az popüler olan Grand Ages Roma oyunlarının birleşimidir. Northgard Kuzeylilerin babasının Hagen tarafından öldürülmesinin intikamını almak için çabalayan bir Viking masalıdır. Bu oyun oldukça zorlayıcı bir oyundur ve sabır gerektirir. Temel şehir yönetimi içerisinde askeri binalar, mayınlar, çiftlikler, avcı evleri ve daha birçok şey bulunur. Ayrıca halkın ihtiyaçları da Northgard oyununda önemsenmektedir. Halk mutlu olmadığı zaman diktatörler büyük sıkıntılar çeker. Bu oyun içerisindeki şehrin nüfus artışı şehir içerisinde bulunan ev sayısı ile bağlantılıdır. Yeterli sayıda ev inşa edilmediği zaman nüfus artışı durabilir. Bunun önüne geçmek için oluşturmak istediğiniz topluluk sayısına uygun miktarda ev inşa etmelisiniz. En temel ihtiyaçlar yiyecek ve barınaktır. Kasaba halkı gelişme ile birlikte daha fazla istek talep eder. Klan şöhreti sahip olduğunuz klanın üstünlüğünü belirler. Oyuncular teknolojik ve askeri güçlerini arttırarak klan üstünlüklerine katkı sağlayabilirler. Bu oyunu tek başınıza bilgisayara karşı oynayabileceğiniz gibi arkadaşlarınızla online bir şekilde de oynayabilirsiniz.

Aşağıda Northgard oyununun minimum sistem gereksinimleri sıralanmıştır.

  • İşletim Sistemi:  Windows Vista 
  • İşlemci: Intel 2.0ghz Core 2 Duo 
  • Bellek: 1 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia 450 GTS / Radeon HD 5750
  • DirectX: Sürüm 10
  • Depolama: 1 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: Minimum ekran çözünürlüğü 1366x768

Northgard oyunu Steam platformu aracılığı ile indirilip oynanabilen bir oyundur. Tek oyunculu, çevrimiçi PVP ve çevrimiçi eşli oyun olarak oynanabilir. Bu oyunun Steam platformu üzerindeki güncel fiyatı 50 TL’dir. Fakat Northgard Steam CD Key’ini internet üzerinden araştırmalar yaparak daha ucuz fiyatlara alabilirsiniz.

Tropico 6 Afiş

Tropico 6

Tropico 6 oyunu  Limbic Entertainment tarafından geliştirilmiş bir oyundur. Bu oyun Kalypso Media şirketi tarafından 29 Mart 2019 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Tropico 6 oyununun yapımcılarının isimleri Andreas Reißner, Knut Arnold, Marcus Cool ve Leonard Tetzlaff’tır. Şu anda Tropico serisinin en son çıkan oyunudur. Unreal Engine 4 oyun motorunu desteklemektedir. Microsoft Windows, macOS, Linux, SteamOS, Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları için uygundur. Bu strateji oyunu inşaat, yönetim ve hükümet simülasyonu olarak da bilinir. 2021 Haziran itibarı ile aylık olarak ortalama 964.0 oyuncuya sahiptir. Tek oyunculu ve çok oyunculu şekilde oynanabilen bir oyundur. Muz toplayıcılığının teknolojiyi geliştirecek kadar fazla para kazandırdığı bir şehirde oyunu oynuyorsunuz. Bu oyuna küçük binalar yaparak başlıyorsunuz. Daha sonra bu binalardaki insanlara ev satıyorsunuz ve kazandığınız paralar ile daha büyük binalar yapıyorsunuz. Şehri yönetmek oldukça zor. Şehrin yollarını ve düzenini tamamen siz hallediyorsunuz. Farklı stratejiler kullanarak hızlı bir şekilde en gelişmiş şehri kurabilirsiniz. Geliştirdiğiniz şehirle birlikte gökdelen inşaatlarına kadar ilerleyebilirsiniz. Risk ve şehir yönetimi sevenler için oldukça keyifli ve sakinleştirici bir oyun. Tropico 6 oyununun Steam platformu üzerindeki fiyatı 139 TL’dir.

Aşağıda Tropico 6 oynayabilmeniz için gereken minimum sistem gereksinimleri listelenmiştir.

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir.
  • İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit.
  • İşlemci: AMD or Intel, 3 GHz (AMD A10 7850K, Intel i3-2000)
  • Bellek: 8 GB RAM.
  • Ekran Kartı: AMD/NVIDIA dedicated GPU, 2GB dedicated VRAM (Radeon HD 7870, Geforce GTX 750)
  • DirectX: Sürüm 11.

Company Of Heroes 2 Afiş

Company of Heroes 2

Company of Heroes 2 oyununun geliştiricisi Relic Entertainment şirketidir. Bu oyun 25 Haziran 2013 tarihinde piyasaya Sega şirketi tarafından çıkarılmıştır. Microsoft Windows platformu için uygun bir gerçek zamanlı strateji oyunudur. Company of Heroes 2 oyununun tasarımcısının adı Quinn Duffy’dir ve bu oyun Essence Engine 3.0 oyun motorunu destekler. Tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilir. 2020 Ağustos itibarı ile aylık ortalama oyuncu sayısı 5,079.6’dır. Bu oyun İkinci Dünya Savaşı’nın Doğu cephesine odaklanmaktadır ve oyun içerisinde kullanıcı Rusların rolünü üstlenir. Oyun içerisinde farklı birlikler bulunur ve bu birlikleri siz kendi stratejileriniz ile yönetirsiniz. Bu birliklerin güçleri kaç askerin hayatta olduğuna bağlıdır. Her takımın hareket etmesini ve hayatta kalmasını sağlamak bu savaş içerisinde zorlayıcı olabilir. Birbirinden farklı zorlayıcı görevler de bulunmakta. Bu görevlerin arasında bazılarında fazla sayıda gelen düşmanlara karşı sürekli olarak yeni birlik üretmek gerekebiliyor. Uzun süre hayatta kalmak için pahalı asker birlikleri üretmek gerekir. Ucuz asker birlikleri daha hızlı oluşturulabilse de hayatta kalma süreleri çok azdır. Company of Heroes 2 oyununun içerisinde birbirinden farklı tanklar da bulunmaktadır. Bu oyun içerisinde kullanılan fizik çok gerçekçi ve neredeyse bütün yapılar yok edilebilir. Bu zorlayıcı oyun çoklu oyuncu olarak da oynanabilmekte. Gerçek bir savaş deneyimi yaşamak isteyenlere uygun bir strateji oyunu. Yanlış stratejiler uygulayarak daha iyi stratejiler elde etmelisiniz. Bu şekilde zafere ulaşmanız daha kolay olur. Company of Heroes 2 oyunundan sonra Steam platformu üzerinde Company of Heroes 3 oyunu çıkmıştır ve bu oyun ücretsizdir. Company of Heroes oyununun Steam üzerindeki fiyatı ise 31 TL’dir.

Aşağıda Company of Heroes oyununun minimum sistem gereksinimleri listelenmiştir.

  • CPU: 2 GHz Dual Core CPU, Intel Core 2 Duo veya daha iyisi
  • RAM: 512 MB
  • Ekran Kartı: DirectX 9 destekli Nvidia 8000-serisi veya Radeon 3000-serisi veya Intel HD 3000-HD 4000.
  • İşletim Sistemi: Windows XP SP 3
  • Depolama: 12 GB Boş Alan

Football Manager 2021 Afiş

Football Manager 2021

Football Manager 20201 oyununun geliştiricisi Sports Interactive şirketidir. 24 Kasım 2020 yılında Sega firması tarafından piyasaya çıkarılmıştır. Türü futbol simülasyonu bir strateji oyunudur. Tek oyunculu ve çok oyunculu olarak oynanabilir. Microsoft Windows, macOS, iOS, Android, Xbox One ve Nintendo Switch platformlarına uygundur. Bu oyunun yönetmeninin ismi Miles Jacobson’dur. Bu oyunda kendi futbol takımınızı oluşturursunuz. Daha sonra farklı maçlara çıkarak kadronuz üzerinde oynama yaparsınız. Farklı stratejiler ile birlikte daha iyi galibiyetler kazanmak mümkündür. Kadronuza antrenman yaptırarak daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Football Manager serisinin en son çıkan oyunu olan Football Manager 2021 gerçekten futbol simülasyonu olarak iyi bir strateji oyunudur. Futbol a ilgi duyan kişiler genellikle bu oyunu tercih ederler. Football Manager 2021 oyunu Steam platformu üzerinden indirip oynanabilen bir oyundur. Bu oyunun Steam’deki güncel fiyatı 299 TL’dir.

Aşağıda Football Manager 2021 için minimum sistem gereksinimleri sıralanmıştır.

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 7, 8/8.1, 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core 2 / AMD Athlon 64 – 1.8 GHz
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 9600M GT / AMD Radeon HD 3650
  • VRAM: 256 MB VRAM
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 7 GB kullanılabilir alan

Plague-INC Afiş

Plague Inc: Evolved

Plague Inc: Evolved oyunu gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Bu oyunun geliştiricisi ve yayınlayıcısı olan şirket Ndemic Creations’dur. Oyun Unity oyun motoru ile çalışmaktadır. Xbox One, Microsoft Windows, macOS, Linux, Playstation 4 ve Nintendo Switch platformlarında oynanabilir. Oyunun çıkış tarihi 18 Eylül 2015’tir. Tek oyunculu veya çok oyunculu şekilde oynanabilir. Bu oyun içerisinde veba hastalığını kontrol edersiniz. Bu hastalığı geliştirerek bütün dünya nüfusunu enfekte ekmek ve öldürmek oyunun amacıdır. İnsanlar da siz bu hastalığı geliştirirken bu hastalığa karşı aşı ve benzeri çözümler üretmektedir. Bu yüzden hastalığı bütün dünyaya yaymak için farklı stratejiler izlemeli ve zaman ile yarışarak bütün dünyadaki insanları öldürmelisiniz. Oldukça basit ve herkesin oynayabileceği türde bir strateji oyunudur. Plague Inc: Evolved oyunu Steam platformunda bulunmaktadır ve fiyatı güncel olarak 24 TL’dir. Bu oyunun Steam CD Key’ini farklı internet sitelerinden daha ucuza bulmak mümkündür. Gerçekten sürükleyici ve eğlenceli bir strateji oyunudur.

Aşağıda Plague Inc: Evolved oyununun minimum sistem gereksinimleri sıralanmıştır. 

  • İşletim Sistemi: Windows 10.
  • İşlemci: 3.0GHz i5 Dual Core or equivalent.
  • Bellek: 2 GB RAM.
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 650 Radeon HD 3600 (1GB)
  • Depolama: 1 GB kullanılabilir alan.
  • İlave Notlar: Desteklenmeyen video kartları: Intel HD Graphics 3000, Intel GMA X3100, Intel GMA 950.
Playstation PSN Hediye Kartı Nedir?
Playstation PSN hediye kartı, Playstation Store üzerinden alışveriş yapılmasına imkan sağlar. Bu hediye kartları kimi zaman bakiye olarak farklı kulla...
Apple Nedir?
Apple eski adıyla Apple Computer Inc., Kaliforniya merkezli elektronik ürünler, bilgisayar yazılımları ve kişisel bilgisayarlar tasarlayan ve satan Am...