Phoenix Point Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Phoenix Point Nedir?

Phoenix Point Nedir?

Phoenix Point, son dönemde birçok oyuncu tarafından tercih edilen farklı bir atmosfere sahip olan bir oyundur. Bu oyun, mutasyona uğramış çok sayıda canlı türüyle oyuncuların ilgisini çekmektedir. Özellikle X-COM yaratıcıları tarafından tasarlanmış olan Phoenix Point oyunu, daha çıkmadan önce sektörde adını duyurmayı başarmıştı.

Tek oyunculu bir şekilde oynanabilen bu oyun sıra tabanlı taktik ve rol yapma oyunları kategorisinde yer alıyor. X-COM yaratıcıları tarafından açıklanması ve X-COM izinden gitmesi de Phoenix Point oyununun diğer sıra tabanlı taktik oyunlarından daha farklı olmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu oyun strateji oyunları arasında da yer alıyor. Birçok platform için eş zamanlı olarak yayınlanmış olan bu oyun, istila edilmiş bir dünya içerisinde geçiyor. Uzaydan gelen tehditler, mutasyon ve çeşitli problemler dünyanın tamamen değişmesine neden oluyor. Oyuncular da tam da bu noktada devreye girerek mutasyona uğramış canlılara karşı çeşitli stratejiler ve taktikler uygulayarak mücadele ediyor. Phoenix Point, aslında dünyanın istila edilmesine karşın mücadele etmek ve mutasyona uğramış canlılara karşı savaşmak isteyen bir grup askerin planından oluşuyor. Planın yönetimi için de siz başa geçiyorsunuz. Böylelikle görevinizi üstlenerek dünyayı kurtarmaya çalışıyorsunuz.

Phoenix Point Yapımcısı Kimdir?

Phoenix Point yapımcısı Snapshot Games’tir. Yapımcı şirket oyunun hem geliştirme hem de yayınlanma aşamasında görev üstlenmiştir. XCOM serilerini de yayınlayan bu şirket, özellikle tüm oyunlarıyla dikkat çekmektedir. Snapshot Games tarafından yayınlanan bu oyun, diğer sıra tabanlı taktiklere göre daha çok oyuncu tarafından tercih ediliyor. Özellikle XCOM oyunlarını seven oyuncuların bildiği Snapshot Games şirketi, Bulgaristan merkezli bir bağımsız oyun geliştirici şirketidir. Şirket XCOM serisiyle ün kazanırken çok sayıda oyunla da adını duyurmayı başarmıştır. Yapımcı şirket ilk olarak oyunu 2019 yılında yayınlamış daha sonraki yıllarda ise diğer platformlar için geliştirmiştir.

Phoenix Point Gameplay

Phoenix Point Ne Zaman Yayınlandı?

Phoenix Point oyunu, sıra tabanlı taktik sistemine sahip olan ve sıklıkla tercih edilen oyunlardan biridir. Farklı bir atmosfere ve dünyaya sahip olan bu strateji oyunu, ilk olarak PC için 2019 yılında piyasaya sürülmüştür. Oyunu sadece PC’de değil diğer platformlarda da oynanabilen bir oyundur. Snapshot Games şirketi tarafından 2019 yılındaki ilk sürümün ardından 2021 yılında XBOX ve Playstation sürümleri de yayınlanmıştır. Phoenix Point oyunun tam yayın tarihi ise 3 Aralık 2019’dur.

god-of-war-figurine

Phoenix Point: Complete Edition

₺ 974,85

Phoenix Point Kaç GB?

Phoenix Point, büyük bir hafıza kapasitesine sahip olmadan oynanabilecek oyunlardan biridir. Bu oyunu bilgisayarlarında oynamak isteyen oyuncuların 30 GB boş alana sahip olmaları yeterlidir. Phoenix Point oyunu 30 GB’tır.

Phoenix Point Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygun? Türkçe Dil Desteği Var Mı?

Phoenix Point oyunu çok sayıda silah, bomba, savaş ve mutasyonlu canlı içermektedir. Bu nedenle bazı yaş aralıkları için olumsuz durumlar ve fazladan şiddet içerikleri barındırabilir. Bu nedenle yaşı uygun olan oyuncuların oynaması önerilmektedir.

Oyunda ses desteği bulunmamakta ve arayüzde Türkçe dil desteği vardır. Ayrıca oyunda İngilizce ve Almanca dil seçenekleri de bulunmaktadır.

Phoenix Point Gameplay

Phoenix Point Sistem Gereksinimleri Nedir?

Phoenix Point'i bilgisayarlarında oynamak isteyen oyuncuların belirli sistem özelliklerine sahip olmaları gerekmektedir. Oyunun sistem gereksinimleri minimum ve önerilen olarak ayrılmıştır. Phoenix Point minimum sistem gereksinimlerini "Phoenix Point Sistem Gereksinimleri" başlığı altında okuyabilirsiniz. Oyunu satın almadan önce sistem gereksinimlerine bakmayı unutmayın.

Phoenix Point Oyunu Nasıl İndirilir?

Her oyunda olduğu gibi Phoenix Point oyununu bilgisayarınızda oynayabilmeniz için öncelik olarak oyunu satın almanız ve daha sonrasında bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek Phoenix Point oyununu bilgisayarınıza indirebilirsiniz;

1. eTail.com.tr'den hesabınıza giriş yapın.

2. Ardından mağaza sekmesine tıklayarak arama kısmına Phoenix Point yazın.

3. Çıkan sonuçlarda oyunu seçin ve sepete ekleyin.

4. Sepetinize giderek ödeme işlemini tamamlayın ve oyunu satın alın.

5. Ardından Steam uygulamanızı açın ve kütüphanenize tıklayın.

6. Sol alttan "Steam'de Ürün Etkinleştir" kısmına tıklayın ve eTail'den aldığınız keyi yapıştırıp oyunu etkinleştirin.

Yukarıdaki adımları takip ederek kolaylıkla oyunu indirebilir ve PC’de oynamaya başlayabilirsiniz.

Phoenix Point Gameplay

Phoenix Point Nasıl Oynanır?

Phoenix Point oynamak diğer oyunlara göre biraz daha zorlayıcı olabilir. Ancak genel olarak oyunun oynanış sistemi, mekanikleri ve diğer özellikleri oldukça etkileyici. Bu sayede daha keyifli bir şekilde Phoenix Point oynayabilmek mümkündür.

Phoenix Point oyununda öncelik olarak belirlenen plana sadık kalmalısınız. Planlar ve hedefler doğrultusunda ekibinizi doğru bir şekilde kurmaya özen göstermelisiniz. Çünkü oyunda takım olarak hareket etmeniz fazlasıyla önemli. Ekibinizi kurduktan ve maceraya başladıktan sonra sahip olduğunuz materyaller biraz sınırlı. Ancak ilerledikten ve ekibinizi geliştirdikten sonra materyal anlamında da istediğinizi elde ederek düşmanlarınızla daha kolay mücadele edebilir ve planınızı uygulamaya başlayabilirsiniz. Oyunda asıl amacınız hem ekibinizi hem üslerinizi hem de materyallerinizi geliştirmek olmalı. Aksi durumda savaşmak ve belirlenen stratejileri uygulamak zorlayıcı olabilir. 

Oyunda ekibinizle birlikte gerçekleştirmeniz gereken çok sayıda görev bulunuyor. Bu görevlerin her birini yerine getirmek ve ona göre hareket etmeniz gerekiyor. Görevleri yerine getirdikçe ekip olarak gelişiyorsunuz. Bu nedenle oyunda ilk amacınız görevleri yerine getirmek olmalı.

Phoenix Point Oyununun Konusu Nedir?

Phoenix Point oyununda konu uzaydan gelen bir tehlike ile dünyanın istila edilmesi. Beklenmedik bir şekilde gerçekleşen olayın ardından istila edilen dünyada artık mutasyonlu tehditler yer alıyor. Mutasyona uğramış bu tehdide karşı oyuncular, kurdukları ekip ile görevleri yerine getiriyor.

Oyunda görevleri yerine getirmek, stratejiler doğrusunda hareket etmek ve ekibinizle birlikte planları uygulamanız çok önemli. Oyunun genel olarak konusu istila edilmiş bir dünya ve mutasyona uğramış canlılar. Oyunda hem savaş hem strateji hem de sıralı taktikler mevcut.

Fireshine Games Nedir?
Fireshine Games, çeşitli platformlar için oyun yayınlamakta olan bir video oyun yapımcısı ve geliştiricisi şirkettir. Bu şirket Londra merkezli olarak...
Valorant Yağmacı 2.0 Skin Paketi
Yağmacı 2.0 paketi daha önceden çıkartılmış olan yağmacı paketine oldukça benzer. Bu silah paketinde mor renk baskın olsa da karanlık gölgeler de görs...