Oyun Dünyasının Unutulmayan 10 Kadın Karakteri - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Oyun Dünyasının Unutulmayan 10 Kadın Karakteri

Oyun Dünyasının Unutulmayan 10 Kadın Karakteri

   Video oyunlarının çoğunluğunu erkek karakterler oluştursa da çeşitli oyunlarda oyuncuların akıllarına kazınan önemli kadın karakterler de bulunmaktadır. Oldukça cesaretli ve korkusuz olabilen bu kadın karakterler günümüzde daha çok popüler bir konuma yerleşti. Gerek fiziksel özellikleri, gerek zekâsı, gerek hikayesi, gerek duruşu ve kişisel özellikleri ile ön plana çıkan, oyuncular tarafından hayranlık duyulan belli karakterler vardır. Bu kadın karakterlerden 10 tanesi aşağıda liste halinde açıklamaları ile birlikte verilmiştir.

god-of-war-figurine

PC Oyunları

Lara Croft

Lara Croft (Tomb Raider)

   Lara Croft karakterini Toby Gard isimli kişi yaratmıştır. İlk olarak 1996 yılında Tomb Raider oyununda oyuncuların karşısına çıkmıştır ve son olarak da 2018 yılında Shadow of the Tomb Raider oyununda görülmüştür. Dünyanın farklı bölgelerindeki antik mezarlara ve oldukça tehlikeli kalıntılara girmeye cesaret eden bir karakterdir ve aynı zamanda oldukça zekidir. Güçlü kadın özelliklerinden esinlenen Gard, Lara Croft’u bilindik kadın karakterlerine karşı bir rakip olarak geliştirdi. Lara Croft karakteri kısa animasyon filmlerinde, uzun metrajlı filmlerde ve diziyle ilgili tasarımlarda yer aldı. Eleştirmenler bu karakteri popüler kültürde önemli bir kadın karakter olarak görmektedir. Guinness Rekorlar Kitabı’nda altı farklı ödülü bulunmaktadır. Lara Croft’a 1996 yılından beri çeşitli karakter değişimleri uygulanarak iyileştirmeler yapılmıştır ve seslendirmesi yıllara göre değişiklik göstermiştir. Lara Croft karakterinin 2022 yılında piyasaya sürülecek olan Tomb Raider Reloaded oyununda da görülmesi bekleniyor.

Chun-Li

Chun-Li (Street Fighter)

   Chun-Li karakteri Akira ‘’Nin-Nin’’ Nishitani tarafından yaratılmıştır. Karakter İngilizce ve Japonca dillerinde seslendirilmiştir. İlk olarak 1991 yılında Street Fighter II: The World Warrior oyununda oyuncuların karşısına çıkmıştır. Capcom’un Street Fighter serisinin kurgusal bir karakteri olarak bilinir. Bir dövüş oyununda ortaya çıkan ilk kadın karakterdir. 1991 Street Fighter II: The World Warrior oyununda suç örgütü lideri olan M. Bison’un elindeki babasının ölümünün intikamını arayan uzman bir dövüş ustası olarak insanların karşısına çıkmıştır. İlk çıkışından itibaren oldukça popüler figürlerden biri haline geldi. Serinin devamı olan video oyunlarında da yer aldı. Ayrıca oldukça fazla animede, çizgi romanlarda ve iki tane uzun metrajlı filmde yer aldı. Atletik hareketleri ve dövüş yetenekleri ile birlikte hayranlar tarafından oldukça beğenildi.

Commander Shepard

Commander Shepard (Mass Effect)

   Commander Shepard karakteri BioWare tarafından yaratılmıştır. Karakter ilk olarak 2007 yılında Mass Effect oyununda ve son olarak da 2013 yılında Mass Effect 3: Citadel oyununda görülmüştür. Karakterin hem kadın olarak hem de erkek olarak görünüşü bulunmaktadır. Kadın seslendirmeleri Mark Meer ve erkek seslendirmeleri ise Jennifer Hale tarafından yapılmıştır. Systems Alliance Navy’de kıdemli bir asker, Interplanetary Combatives Training’de N7 mezunu ve Citadel Council Spectre’de ilk insan olarak tanınır. Commander Shepard, bütün gelişmiş organik yaşamı yok etmek üzere görevlendirilmiş olan Reapers’ı durdumak için çalışıyor. Shepard’ın bir kahraman mı yoksa kötü adam mı olduğu belirsizdir. Oyuncuların seçimlerine göre değişkenlik gösterebilen çekimser bir faktördür. Ayrıca Shepard’ın cinsiyeti, ismi ve yüz görünümü oyuncular tarafından belirlenir.  Karakter Amerikalı bir astronot olan Alan Shepard’dan esinlenmiştir. Oyunların kalitesinin gelişmesi ile birlikte Commander Shepard karakterinde de iyileştirmelere gidilmiştir.

Chell

Chell (Portal)

   Chell karakteri Valve tarafından geliştirilmiştir. İlk olarak 2007 yılında Portal oyununda ve en son olarak 2015 yılında Lego Dimensions oyununda görülmüştür. Portal ve Portal 2 oyunlarında ana oyuncu karakteri olarak ve bazı farklı oyunlarda destek karakter olarak oyuncuların karşısına çıkmıştır. Chell hakkında çok fazla bilgi olmasa da bazı kişiler Aperture Science Labratories’deki bir çalışanın kızı olduğunu iddia ediyor. Karakterin vücut ve yüz modellemesi Alesia Glidewell’den esinlenilerek üretilmiştir. Chell yalnızca oyundaki yansımalar ve portallar sayesinde görülebilir. Karakterin seslendirmesi Mary Kae Irvin tarafından yapılmıştır.

Cortana

Cortana (Halo)

   Cortana karakteri Bungie tarafından yaratılmıştır. Karakter ilk olarak 2001 yılında Halo: The Fall of Reach oyununda ve en son olarak da 2001 yılında Halo: Combat Evolved’da görülmüştür. Cortana karakteri yapay olarak zeki bir karakterdir. Cortana’nın seslendirmesi Jen Taylor tarafından yapılmıştır. Cortana, Halo: Combat Evolved oyunu dışında Halo 2, Halo 3, Halo 4, Halo 5 ve Halo Infinite’de de yer almıştır. Cortana oyun içerisinde oyunculara arka plan ve taktiksel bilgiler verir. Hikayede ise galaksideki bütün canlıları yok edecek olan Halo’nun aktivasyonunu önlemede rol oynuyor. Karakterin tasarımı Mısır kraliçesi olan Nefertiti’ye dayanır. Cortana ve Master Chief arasındaki ilişki oyuncular tarafından Halo oyunlarının en önemli parçası olarak vurgulandı. Ayrıca Microsoft’a akıllı kişisel asistan konusunda ilham olmayı başarmıştır.

Jinx

Jinx (League of Legends)

   Jinx karakteri Kaite De Sousa ve August Browning tarafından yaratılmıştır. Karakter ilk olarak 2013 yılında League of Legends oyununda oyuncuların karşısına çıkmıştır. Seslendirmesi Sarah Anne Williams tarafından yapılmıştır. Jinx, oyun içerisinde Zaun’dan gelen dürtüsel bir suçlu ve Piltover Vi’nin baş düşmanı olarak bilinir. 2021 yılında çıkartılan Netflix animasyon dizisi Arcane, Jinx’i Vi’nin küçük kız kardeşi Powder olarak ele almıştır. Jinx tanıtıldığı günden sonra popüler ve ikonik karakterlerden biri haline gelmeyi başarmıştır. Arcane dizisi ise hayranlar ve eleştirmenler tarafından oldukça fazla beğeni topladı.

Princess Zelda

Princess Zelda (The Legend of Zelda)

   Princess Zelda karakteri Shigeru Miyamoto tarafından yaratılmıştır. Karakter ilk olarak 1986 yılında The Legends of Zelda oyununda ve son olarak da 2021 yılında The Legends of Zelda: Skyward Sword HD’de görülmüştür. Princess Zelda’nın seslendirmesi Japonca ve İngilizce dilinde yapılmıştır. Serinin içerisindeki hikayede Hyrule Krallığı’nın bir prensesi ve Triforce of Wisdom’un taşıyıcısıdır. Pek çok oyunda Zelda, Ganon tarafından yakalanır ve Link tarafından kurtarılmayı bekler. Zelda video oyunlarında oldukça fazla tanınan ve cosplayerlar arasında popüler olan bir karakterdir. Ayrıca Super Smash Bros. oyunu içerisinde de Zelda ya yer verilmiştir. Eleştirmenlerden genel olarak iyi yorum alan Zelda, tüm zamanların en büyük kadın video oyunu karakterlerinden biri olmayı başarmıştır.

Elizabeth

Elizabeth (Bioshock Infinite)

   Elizabeth akrakterini Anna Moleva’s yaratmıştır. Karakter ilk olarak 2013 yılında BioShock Infinite oyununda görülmüştür. Elizabeth karakterini Courtnee Draper seslendirmiştir. Elizabeth karakteri oyun içerisinde gözyaşları açma özelliğine sahiptir ve bu sayede tüm sonsuz zamanlarda her olayı aynı anda görebilir. Ayrıca olaylara kapı açarak paralel evrenlere erişim izni verir. Karakter oyun içerisinde bir kuleye kapatılmıştır ve Booker DeWitt’in onu kurtarması gerekir. Oyunun piyasaya çıkmasından önce Elizabeth oldukça popüler oldu ve plastik figürleri yapıldı. Karakter hatları, anlatısı ve yapay zekası oldukça övgü almayı başardı.

Ellie

Ellie (The Last of Us)

   Ellie karakterini Neil Druckmann yaratmıştır. Karakter ilk olarak 2013 yılında The Last of Us oyununda ve en son olarak da 2020 yılında The Last of Us Part II oyununda görülmüştür. Ellie’nin seslendirmesi Ashley Johnson tarafından yapılmıştır. İlk oyunda Ellie, bir hastalığa karşı bağışıklığa sahip olan ve tedavi üretmek için Joel Miller’ın koruması gerektiği bir karakter olarak tasarlanmıştır. Karakter eleştirmenler tarafından genel olarak iyi yorumlar aldı. Elllie’nin Joel ile olan ilişkisi en çok övgü konusu olmayı başardı. Ellie’nin güçlü ve karmaşık olması beklenenin dışında bir karakter olmasını sağladı.

Aloy

Aloy (Horizon Zero Dawn)

   Aloy karakterini Dr. Elisabet Sobeck yaratmıştır. Karakter ilk olarak 2017 yılında Horizon Zero Dawn oyununda görülmüştür. Aloy’un seslendirmesi Ashly Bruch ve çeşitli isimler tarafından yapılmıştır. Oyun içerisinde Aloy, 3021 yılında doğmuş ve ritüel bir savaş kazanabilmesi için savaşçı olarak eğitilmiştir. İnsanlara düşman olan makineleri avlamak ve dünyanın sonunu getirmek için çabalayan tarikatı durdurmak ile görevlenmiştir.

Dangen Entertainment Nedir?
Dangen Entertainment, uzun süredir çeşitli platformlarda oyun yayınlayan video oyun yapımcısı şirketlerden biridir. PC başta olmak üzere konsol ve diğ...
Valorant Pearl Haritası
Valorant yeni harita Pearl, artık Valorant oyuncularının mücadelelerinde tercih edebilecekleri harita seçenekleri arasında kendine yer buluyor. Oyuna ...