Outlast Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Outlast Nedir?

Outlast, Red Barrels tarafından geliştirilen ve yayımlanan bir tür birinci şahıs hayatta kalma-korku oyunudur.

En güzel ve en indirimli PC Oyunları Satın Almaya ne dersin? eTail'in eşsiz fırsatlarını da kaçırma! 

Outlast Yapımcısı Kimdir?

Red Barrels tarafından geliştirilmiş ve yayımlanmıştır. Red Barrels, Kanada/Montreal merkezli bir video oyunu geliştirme şirketidir. Philippe Morin tarafından 2011 yılında kurulmuştur. Red Barrels şirketinin bu oyunu dışında Outlast 2, The Outlast Trials gibi diğer başka dünyaca tanınmış oyunları da bulunmaktadır. Outlast serisinin oldukça beğenilmesinden dolayı bu serinin önümüzdeki senelerde de devam etmesi beklenmektedir.

Outlast Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Outlast; 4 Eylül 2013'te Microsoft Windows, 4 Şubat 2014'te PlayStation 4, 19 Haziran 2014'te Xbox One platformları için piyasa sürülürken, daha sonra 31 Mart 2015'te Linux ve OS X için yayımlandı. Şubat 2018'de Outlast: Bundle of Terror adlı bir Nintendo Switch versiyonu yayımlandı. Oyunun PlayStation 4 sürümü Hindistan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde çıkmadı.

Outlast; atmosferi, korku unsurları ve oynanışıyla övgü alıp genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Ekim 2016 itibarıyla oyun dört milyon kopya sattı. Mayıs 2018 itibarıyla tüm seri on beş milyon kopya sattı. 25 Nisan 2017'de Outlast 2 adlı bir devam video oyunu yayımlanırken, üçüncü bir video oyunu olan The Outlast Trials 2021'de yayımlandı. Outlast ile Outlast 2 arasında geçen bir çizgi roman dizisi olan "The Murkoff Account" ise yine 2017 yılının temmuz ayında çıktı.

Outlast Oyun İçi Görsel

Outlast Ücretli Midir?

Outlast, birbirinden farklı platformlarda oynanmaya uygun olan bir video oyunudur. PlayStation 4, Microsoft Windows ve XBOX One platformları için üretilen bu oyunu oynamak isteyen kişilerin belirli bir ücret karşılığında oyunu satın alması gerekmektedir. Farklı platformlarda satılmakta olan Outlast oyununun ücreti şu şekildedir:

Steam: 32 TL

PlayStation Store: 49 TL

XBOX Mağaza: 49 TL

Ayrıca oyunun PlayStation, XBOX ve PC için CD versiyonu da satılmaktadır. Yukarıdaki fiyatlar indirimsiz halidir ve fiyatlar mağazalar tarafından sunulmakta olan indirimler ve kampanyalar doğrultusunda değişiklik gösterebilir.

Outlast Hangi Yaş Üstü İçin Uygundur?

Outlast video oyunu içerisinde geçen olaylar ve konulardan dolayı yaş sınırı +18 olarak belirlenmiştir. Oyunu 18 yaş altında olan kişilerin oynaması tavsiye edilmemektedir.

Outlast Nasıl İndirilir?

Outlast, birçok farklı platformlarda bulunan ortak oyunlardan biri olduğundan her platform için farklı bir mağazadan indirilmektedir. PC’de Outlast indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. Öncelikle Steam oyun platformunu indirin,
  2. Ardından bu platformda kendinize bir hesap oluşturun,
  3. Hesap oluşturma işleminin ardından Outlast oyununu arama çubuğu üzerinde aratın,
  4. Ardından kütüphane ya da kitaplığa ekle seçeneğine tıklayın,
  5. Ardından belirli ücreti ödeyerek oyunu satın alın.
  6. Daha sonrasında tekrar kütüphaneye girerek oyunu indirin.

Kurulumu tamamladıktan sonra oyunu oynamaya başlayabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Outlast Oyun İçi Görsel

Outlast Oynamak İçin Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Bilgisayar üzerinden Outlast oynamak için bilgisayarın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir Outlast için sistem gereksinimleri şu şekildedir;

Outlast Kaç GB?

Outlast yüklemek için gereken boş alan oyunun geliştiricisi tarafından 5 GB olarak belirtilmiştir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8- 64Bit
  • İşlemci: Intel Core2 Duo E4500 @ 2.20GHz ya da AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4600
  • Ekran Kartı: GeForce 9800 GTX ya da Radeon HD 4870
  • RAM: 2 GB 
  • Depolama: 5 GB
  • DirectX: Versiyon 9

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 - 64Bit
  • İşlemci: Intel Core2 Quad Q9550 @ 2.83GHz ya da AMD Phenom II X4 955
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 460 / Radeon HD 6850
  • RAM: 3 GB
  • Depolama: 5 GB 
  • DirectX: Versiyon 9

Outlast Nasıl Oynanır?

Colorado'nun ücra dağlarında, Mount Massive Asylum'da dehşetler oyuncuları bekliyor. Akıl hastaları için uzun süredir terk edilmiş bir ev olan ve ulus ötesi Murkoff Corporation'ın “araştırma ve yardım” şubesi tarafından yakın zamanda yeniden açılan akıl hastanesi, şimdiye kadar katı bir gizlilik içinde faaliyet gösteriyordu.

Anonim bir kaynaktan gelen bir ihbar üzerine hareket eden bağımsız gazeteci, aynı zamanda yönettiğimiz karakterimiz Miles Upshur, tesise girer ve keşfettiği şey, bilim ile din, doğa ve tamamen başka bir şey arasında korkunç bir çizgide yürür. İçeri girdikten sonra, tek kaçış umudu Mount Massive'in kalbindeki korkunç gerçektir.

Outlast Oyun İçi Görsel

Outlast Oyununun Konusu Nedir?

Oyunda, Miles Upshur adındaki yönettiğimiz bir gazetecinin Lake County, Colorado dağlarının derinliklerinde bulunan "Mount Massive Asylum" isimli garip olaylar olduğu konuşulan bir akıl hastanesini haber yapmak için bir el kamerası ile tek başına girdikten sonra yaşadığı olaylar oynanmaktadır.

Outlast, en korkunç canavarların insan zihninden geldiğini göstermeyi amaçlayan gerçek bir hayatta kalma korku deneyimidir.

Outlast Oyununa Benzer Oyunlar Nelerdir?

  • Resident Evil 2
  • S.T.A.L.K.E.R. : Shadow of Chernobyl
  • Metro: Redux
  • Slender: The Arrival
  • Amnesia: The Dark Descent

 

ETS 2 Sistem Gereksinimleri 2023 Nedir?
"ETS 2 oyununun tüm sistem gereksinimleri bilgilerine detaylı rehberimizden ulaşabilir, hangi bilgisayarda nasıl oynayabileceğinizi öğrenebilirsiniz."...
Outlast 2 Nedir? (2023)
Outlast 2, Red Barrels tarafından Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için geliştirilen ve yayınlanan bir hayatta kalma-korku oy...