Mobile Legends Başlangıç Rehberi (2023) - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Mobile Legends Başlangıç Rehberi

Mobile Legends için kapsamlı başlangıç kılavuzumuza hoş geldiniz. Bugünkü kılavuzumuzda Mobile Legends oyununun nasıl oynandığına dair temel bilgileri ele alacağız. Oyun hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak isterseniz bu yazımız tam da size göre!

Mobile Legends Nedir?

Mobile Legends: Bang Bang veya kısaca MLBB, Moonton tarafından geliştirilen ve yayımlanan bir video oyunudur. 11 Temmuz 2016'da piyasaya sürülmüştür.

Mobile Legends Oynanış

Mobile Legends Nasıl Oynanır?

Oyun tıpkı League of Legends oyununun mantığında ilerlemektedir. Bir harita üzerinde 5’er kişiden oluşan iki takım savaşmaktadır. Her iki takımın da amacı kendi üslerini koruyup karşı takımın üssünü yok etmektir. Oyunda oyuncuların her biri seçtiği kahramanla minyon ve orman yaratıklarını keserek altın biriktirir.

Bu altınlarla çeşitli ekipmanlar satın alarak kendi kahramanını güçlendirir. Böylece karşı takıma üstünlük sağlayarak avantaj elde eder. Karşı takımın üssünü yok eden veya karşı takımın teslim olmasını sağlayan takım oyunu kazanır. Böylelikle de Mobile Legends oyunu içerisinde yol kat edilebilir. 

Ayrıca Mobil Legends nasıl oynanır konusuna devam ederken, oyunun para biriminin “Elmas” olduğunu söyleyebiliriz.

Mobile Legends Modlar

Mobile Legends oyununda 2 ana mod bulunur.

Klasik

Oyunda her takım kendi kahramanına ekipman satın alarak kahramanını güçlendirir. Karşı takımın üssünü yok eden veya karşı takımı teslim olduran takım oyunu kazanır. Oyun sonunda savaş puanı ve EXP kazanılır.

Sıralı

Yanlızca 90 veya üstü kredi puanına sahip oyuncular bu modda oynayabilirler. Bu modda her takım kendi kahramanına ekipman satın alarak kahramanını güçlendirir. Karşı takımın üssünü yok eden veya karşı takımı teslim olduran takım oyunu kazanır.

Oyun sonunda savaş puanı ve EXP kazanılır. Her karşılaşma kazanıldığında 1 yıldız kazanılır, eğer oyuncu yeterince puana sahipse 2 yıldız kazanır. 5 yıldız kazanan oyuncu bir üst lige geçer. Kaybedilen her karşılaşmada ise 1 yıldız kaybedilir, eğer oyuncu yeterince koruma puanına sahipse yıldız kaybetmez. 5 yıldız kaybeden oyuncu bir alt lige düşer. Epik ve üstü liglerde her iki takım istedikleri 2 veya 3 kahramanı yasaklayabilirler. Eğer bir kahraman yasaklanmışsa her iki takım da o kahramanla oynayamaz.

Oyun başında bir takımda bir veya daha fazla AFK(Away from Keyboard), yani oyunu açık ama bilgisayar başında olmayan oyuncu varsa o takım AFK kalan oyuncuları gerekçe göstererek teslim olmayı seçebilir. Eğer bir takım AFK kalan oyuncular nedeniyle teslim olursa karşılaşma her iki takım için geçersiz sayılır. Geçersiz sayılan karşılaşmalarda her iki takım ödül veya ceza almaz ancak AFK kalan oyuncuların kredi puanları düşürülür. Oyuncunun kredi puanı 90'ın altına düşerse bu modda oynayamaz.

Mobile Legends Oynanış
 

Mobile Legends Harita

Oyunda bulunan ana harita, League of Legends oyununun ana haritası olan “Sihirdar Vadisi” haritasından esinlenerek tasarlanmıştır. Zaten oyun, oyuncular tarafından League of Legends oyununun mobil versiyonu olarak bilinir. Birbirine bu kadar benzeyen iki oyunda da haritaların birbirinden çok farklı olması zaten beklenemez.
 

Genel 

Harita üst, orta ve alt koridor olmak üzere 3 koridordan oluşur. Her koridorda altışar kule bulunur ve koridorların birleştiği yerde üs vardır. Bir koridordaki kulelerin yarısı bir takıma, yarısı diğer takıma aittir. Koridorlar haricinde haritada yer alan diğer kısımlar “Orman” olarak adlandırılır. Burada kahramanlara belirli faydalar sağlayan yaratıklar vardır. Orman, orta koridorun üstünde ve altında 2 bölgeden oluşmaktadır.

Üs

Her iki takım da koridorların bitiminde yer alan birer üsse sahiptir. Oyuncuların amacı onu korumaktır. Karşı takımın üssünü yok eden takım maçı kazanır. Ölen kahramanlar belirli bir süre sonra üste yeniden doğar. Canları azalan kahramanlar ölmeden önce üsse ışınlanıp canlarını doldurabilirler.

Kuleler

Kuleler, her koridorda yer alan savunma araçlarıdır. İki takımın da 3 koridorda 9’ar kulesi, tek koridorda 3’er kulesi vardır. Kuleler dış kule, iç kule ve taret diye adlandırılır. Koridorlarda üsse en uzak kuleler dış kule, ortadakiler iç kule, üssün yanındakiler tarettir. Kuleler, oyuncular tarafından korunmak adına da kullanılır. Rakip takımdan herhangi biri kulenin sınırlarına minyon yokken girerse kule ona hasar verir. Kuleye minyon varken girdiğinde, karşı takımdan birine hasar verirse kule yine hasar verir. Ayrıca kuleler minyonlar ve rakip kahramanlar tarafından yıkılabilir ve takımın bir kulesi yıkıldığında tüm oyunculara bu haber verilir.
 

god-of-war-figurine

Mobile Legends 221 Elmas

₺ 70,00

₺ 67,10

Çalılar

Haritanın birçok kısmında yer alan yeşil kısımlardır. Buraya giren kahraman görünmez olur ve karşı takım üyeleri onu göremez. Rakip takım aynı çalıya girerse çalıdaki oyuncuyu görebilir.

Minyonlar

Ufak varlıklardır ve takımların üssünden doğarak koridorlara dağılırlar. Bir turda 9 minyon doğar ve koridorlara 3’er olarak dağılırlar. Minyonlar; rakip minyonlara, rakip kahramanlara ve kulelere vurabilmektedir. Onlar kuleye girmeden kuleye girilirse kule kahramana hasar vurur. Bu yüzden minyonlar beklenir. Kahramanlar rakibin minyonlarını öldürdüğünde altın kazanır. Öldürüşün son vuruşunu alırlarsa daha çok altın kazanırlar.

Minyonlar 3 çeşittir. En önden gelen minyon savaşçı minyondur ve yakından vurur. Canı düşüktür. Ortanca olan nişancı minyondur ve uzaktan hasar verir. Canı düşüktür. Sonuncusu tank minyondur ve uzaktan hasar verir. Canı yüksektir ve en çok altını verir. Lord kesildikten sonra onunla birlikte doğan minyonlar, daha güçlü ve daha büyük olurlar.

Tapınak Lordu

Ormanın ortasında yer alan bir bölümde sonradan ortaya çıkar. Altta veya üstte olma durumu değişkenlik gösterir. Dev bir yaratıktır. Hangi takım onu keserse o takımın tarafına geçip, kulelere ve rakiplere hasar verir. Karşı takım tarafından yok edilirse 2 dakika sonra yeniden doğar.

Kristal Kaplumbağa

Ormanın ortasında yer alan bir bölümde sonradan ortaya çıkar. Altta veya üstte olma durumu değişkenlik gösterir. Mavi bir kaplumbağadır. Kesen kişi özel kaplumbağa güçlendirmesini elde eder ve daha güçlü bir hale gelir. Ayrıca belirli bir miktarda takım arkadaşlarına ve kaplumbağayı öldüren oyuncuya altın verir ve takım arkadaşlarına bir defalığına mahsus olmak üzere kalkan verir.

Mobile Legends Oynanış

İfrit

Red Buff veya Kırmızı olarak da bilinir. Her iki takımın da tarafında birer tane olmak üzere haritada 2 tane vardır. Üstün sonunda ve altın başında yer alır. Kesen kahramanın hasarı artar. Gerçek hasar da sağlar.

Yılan

Blue Buff veya Mavi olarak da bilinir. Her iki takımın da tarafında birer tane olmak üzere haritada 2 tane vardır. Ortanın altında ve üstünde yer alır. Kesen kahramanın manası ve mana yenilemesi artar. Bekleme süresi de düşer.

Yengeç

Sarı olarak da bilinir. Haritada toplam iki tane vardır. Üst ve alt koridorların ortasındaki bölümde yer alır. Kesen kişiye belli bir süre boyunca düzenli ekstra altın verir. Altın açısından sağladığı katkı yüzünden önemli bir yaratıktır.

Oyun başında çıkan ilk yengeç normale göre daha küçük ve güçsüzdür. Daha az altın verir. Fakat bir süre sonra büyür ve normal haline gelir.

Ligler

Mobile Legends: Bang Bang'de toplamda 7 dereceli lig bulunmaktadır. Bunları en düşük ligden en yüksek lige doğru sıralayacak olursak;

  • Savaşçı
  • Elit
  • Usta
  • Büyük Usta
  • Epik
  • Efsane
  • Mistik

Mobile Legends Elmas Nedir?

Mobile Legends Elmas veya direkt olarak Elmas, Yapımcı firma Moonton tarafından Mobile Legends için geliştirilmiş oyun içi mağazadan alışveriş yapılmasını sağlayan bir para birimidir. Mobile Legends oyuncuları bu Elmaslar ile yeni kostümler gibi kozmetik eşyaya sahip olabilmektedirler.
 

Mobile Legends Elmas Nasıl Alınır?

Mobile Legends Elmas satın almak için iki ayrı yol bulunmaktadır. Birincisi, direkt olarak Mobile Legends üzerinden Mağaza’ya erişmek, ardından Elmas Satın Al butonuna tıklamak. Bu ekranda çeşitli ödeme yöntemlerini seçerek Elmas satın alabilir ve hızlıca ödeme yapabilirsiniz.

İkincisi, Mobile Legends’ın Elmaslarını sitemiz üzerinden kod olarak satın alabilirsiniz. Bu kodu etkinleştirmek için yine Mobile Legends oyununa giriş yapmalı, önce Mağaza ve sonrasında Elmas Satın Al butonuna tıklamalısınız. Son olarak ise Reedem yazan kutuya tıklamalı ve açılacak olan kutuya satın almış olduğunuz Elmas kodunu yazarak onaylamalısınız.

Oyundaki yeni özelliklere erişmek ve oyun zevkini genişletmek için hemen şimdi eTail.com.tr üzerinden Mobile Legends Elmas Satın Al ve mobil oyun dünyasında yerini al!



 

Roblox - Onikami Kodları (2023)
Onikami (Onikami Studio tarafından geliştirilen) kodları da dahil olmak üzere tüm aktif çalışan promosyon kodlarını sizler için listeledik....
Free Fire Başlangıç Rehberi
Garena Free Fire’a dair temel bilgilere değineceğimiz bu içerikte başlangıç için gereken tüm bilgilere sahip olacaksınız. ...