Minecraft Server Kurma Rehberi - 2023 - Oyun Ek Bilgi - eTail Blog
Minecraft Server Kurulumu Nasıl Yapılır?

Minecraft günümüzde en çok tercih edilen çevrimiçi oyunlardan biridir. Her çevrimiçi oyunda olduğu gibi bu oyunda da oyuncuların arkadaşlarıyla özel bir şekilde oynamak istemeleri mümkündür. Bu deneyim için de Minecraft server kurulması gerekmektedir. Aksi takdirde çok oyunculu bir Minecraft deneyimi yaşayabilmek mümkün değildir.

Minecraft server kurmak, online bir şekilde oyunun sürekli olarak bir bilgisayarda açık olması gerektiğini ifade etmektedir. Aksi takdirde açılan online oyuna herhangi bir oyuncunun katılması mümkün değildir. Bu da hem çok oyunculu hem de tek oyunculu Minecraft deneyiminin yapılmasını engellemektedir. Bu nedenle hem tek oyunculu hem de çok oyunculu Minecraft deneyimi yaşamak isteyen oyuncuların öncelik olarak bu oyunu bilgisayarlarında açmaları ve bir server oluşturmaları gerekir.

Minecraft Server'ın hazır. Peki Minecoin'in var mı? Yok mu? Hemen Şimdi Minecraft Minecoin Satın Al!

Minecraft Server Nedir?

Minecraft, yayınlanma tarihinin üzerinden epey bir zaman geçmiş olsa da günümüzde hala ülkemizde en çok tercih edilen oyunlar içerisinde yer almaktadır. Bunun sebebi oyunun oyuncuları farklı bir dünyaya ve farklı bir maceraya itmesidir. Bu sayede oyuncular Minecraft’ta eğlenceli vakit geçirebilmektedir. Bu da oyunun hala günümüzde sıklıkla tercih edilmesini açıklamaktadır.

Minecraft server ise oyunu oynamak için kurulan sunucuları ifade eder. Minecraft daha çok online ve çok oyunculu bir şekilde oynanan bir oyundur. Oyunu çok oyunculu mod üzerinde oynamak için de belirli bir sunucu kurulması gerekmektedir. Bu sunucuya da yani çok oyunculu paketi kuran bilgisayara da server adı verilir. Bir oyuncunun bilgisayarından kurulan servera daha sonrasında farklı oyuncular online olarak katılabilir. Bu da oyunun çok oyunculu modda oynanmasına olanak sağlar.

Minecraft Server Kurulumu Ücretsiz Mi?

Minecraft server kurulumu iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Bu iki yol da genel olarak ücretli veya ücretsiz bir şekilde birbirinden ayrılır. Oyuna server kurmak ücretsiz bir yolla yapılırken ücretli bir şekilde kurulacak olan serverlar VDS satın alma işlemi gibi adımlar takip edilerek yapılmaktadır. Bu aşamada oyuncular iki farklı yöntemi de tercih ederek Minecraft sunucusu kurabilirler ve çok oyunculu bir deneyimi daha kolay bir şekilde yaşayabilirler.

Ücretsiz Minecraft server kurmanın yolu ise bir oyuncunun bilgisayarının sunucu olarak kullanılması gerekir. Bunun için de bir bilgisayarın oyun süresi boyunca server olması yani açık kalması gerekmektedir.

Minecraft Server Kurulumu Nasıl Yapılır?

Kendi bilgisayarınızı Minecraft server olarak kullanmak için yani ücretsiz bir şekilde Minecraft server kurulumu yapmak için öncelik olarak takip etmeniz gereken birçok adım bulunmaktadır. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir;

1.Bilgisayara Hamachi İndirin

Hamachi sadece Minecraft değil birbirine herhangi bir local ağ ile bağlı olmayan bilgisayarların tek bir server etrafında toplanmasına olanak sağlamaktadır. Bu nedenle bir bilgisayarı server olarak kullanmak için öncelik olarak tüm oyuncuların Hamachi uygulamasını indirmesi gerekir.

2.Hamachi Kurulumunu Gerçekleştirin

Hamachi uygulamasından server kurmak için öncelik olarak uygulamanın bilgisayara kurulması gerekmektedir. Bu adımda kurulumun doğru bir şekilde yapılması oldukça önemlidir.

3.Minecraft server kurulum dosyalarını indirmek

4.Dosya içerisinde yer alan programları çalıştırmak ‘’baslat.bat, eula.txt’’

Yukarıdaki adımlar doğrultusunda Hamachi server kurabilmek mümkündür. Server kurulum işlemlerinin ardından diğer oyuncuların da Hamachi üzerindeki ağa bağlanması gerekmektedir.

Site Üzerinden Minecraft Server Kurma

Ücretsiz Minecraft serveri kurmanın en kolay yollarından biri de web sitelerini tercih etmektir. Online ortamda ücretsiz bir şekilde Minecraft Server kurma hizmeti veren birçok web sitesi bulunmaktadır. Bu web sitelerini tercih ederek Minecraft serveri kurabilmek mümkündür.

Bunun için Google veya diğer arama motorlarına ‘’ücretsiz Minecraft sunucuları’’ yazmak ve çıkan web sitelerinden güvenilir olanları tercih etmek gerekir. Ancak bu aşamada da ücretsiz olan serverlarda donma, kasma veya aniden kapanma gibi problemler meydana gelebilmektedir.

Bununla birlikte çeşitli web sitelerinden servera bağlı olan bilgisayarlara virüs aktarım gibi işlemler yapılabilmesi de mümkündür. Bu nedenle ücretsiz online serverlara katılmadan önce iyi bir antivirüs programı kullanmakta fayda vardır.

Ücretli Minecraft Server Nasıl Kurulur? Neden Ücretli Sunucu Tercih Edilmeli?

Ücretsiz serverlar birçok problemin meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle oyuncuların çok oyunculu Minecraft deneyimleri ücretsiz serverlar sebebiyle olumsuz etkilenebilir. Özellikle bilgisayarların virüs kapması, serverların aniden donması veya kapanması gibi problemler ücretsiz serverlarda sıklıkla karşılaşılan problemler arasında yer almaktadır.

Bu tip durumlar da ister istemez oyuncuların oyundan alacağı zevki belirli düzeylerde etkilemektedir. Bu nedenle ücretli serverları tercih etmek genel olarak daha sağlıklıdır. Özellikle yüksek oyun zevki isteyen ve oyun sırasında herhangi bir problemle karşılaşmak istemeyen oyuncuların ücretli serverları tercih etmesi gerekir.

Ücretli server kurulumu diğerlerine göre oldukça basittir. Bunun için öncelik olarak bir web hosting firması tercih edilmelidir. Ardından hosting firmasının pazarlamakta olduğu VDS paketlerinden birinin satın alınması gerekir. Satın alma işleminin ardından oyuncuların bir server etrafında çok oyunculu bir şekilde Minecraft oynayabilmesi mümkündür.

 

 

 

 

Pubg New State Dengesiz Bağlantı Sorunu Çözümü
Pubg New State Dengesiz Bağlantı Sorunu Çözümü için hazırladığımız detaylı bir rehber....
Valorant Eşleşmeye Giriş Başarısız Hatası
Valorant eşleşmeye giriş başarısız hatası sorununu tamamen ortadan kaldırmak için sizlere hazırladığımız bu rehberden faydalanın!...