Jurassic World Evolution Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Jurassic World Evolution Nedir?

Jurassic World Evolution oyunu Frontier Developments tarafından geliştirilen bir yönetim ve inaşaat simülasyon oyunudur. Microsoft Winodws, Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları ile oynanabilen bu oyun Jurassic World Evolution, Jurassic Park serisinin bir parçasıdır. Oyun içerisinde 40’tan fazla dinozor türü vardır. Oyunun geliştirilmesi için 100 kişilik bir ekiple birlikte yaklaşık 8 milyon sterlinlik bir bütçe harcanmıştır. Bu oyunu geliştirmek için farklı dinozor modelleri incelenmiş, Jurassic Park filmleri izlenmiş ve romanları okunmuştur. Ekip dinozorların tasarım aşamasında Jack Horner’a danışmıştır.

Oyun ilk kez 2017 yılında gerçekleştirilen Gamescom’da duyurulmuştur ve başlangıçta genel olarak karmaşık tepkiler almıştır. Eleştirmen kişiler grafikleri ve dinozor tasarımlarını oldukça sevilse de simülasyon ve yönetim tarafı çok fazla meğenilmedi. Ayrıca oyunun öğretici mekanizmaları da oldukça eleştirilmişti. Jurassic World Evolution oyununun piyasaya çıkmasından yedi ay sonra, oyun yedi milyondan fazla satışa ulaştı. Jurassic World Evolution, Metacritic’ten 100 üzerinden 72 puan alarak ortalama bir score elde etmeyi başarmıştır.

Jurassic World Evolution dünyasında var olmak ve yok olmuş ırkı gözlemlemek istiyorsan, hemen eTail.com.tr aracılığı ile Jurassic World Evolution Satın Al!

Jurassic World Evolution Yapımcısı Kimdir?

Jurassic World Evolution oyununun yapımcısı Frontier Developments şirketidir. Bu şirket İngiltere’de bulunan Cambridge Scince Park’ta kurulmuştur. 28 Ocak 1994 yılında David Braben şirketi kurmuştur. 31 Ağustos 2021 tarihi itibarı ile şirketteki çalışan sayısı 680’den fazladır. Frontier Developments şirketinin piyasaya sürmüş olduğu diğer oyunlardan bazıları aşağıda liste halinde verilmiştir. Günümüzde de oyun geliştiricisi ve yayıncısı olarak işlevini sürdürmektedir.

Jurassic World Evolution gibi onlarca Frontier Developments oyununa ulaşmak için Frontier Developments Oyunları bölümünü ziyaret edebilirsiniz.  

  • Frontier: First Encounters
  • Darxide
  • Dog’s Life
  • RollerCoaster Tycoon 3
  • Thrillville
  • LostWinds
  • Kinectimals
  • Zoo Tycoon
  • Screamride
  • Planet Zoo
  • Elite Dangerous: Odyssey
  • Jurassic World Evolution 2

Jurassic World Evolution Oyun İci Gorsel

Jurassic World Evolution Kaç Yılında Piyasaya Çıkmıştır?

Jurassic World Evolution oyunu Microsoft Windows, Playstation 4 ve Xbox One platformları için 12 Haziran 2018 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Daha sonra 3 Kasım 2020 tarihinde Jurassic World Evolution oyununun Nintendo Switch versiyonu piyasaya sürülmüştür. 

Jurassic World Evolution Ücretli Midir?

Jurassic World Evolution oyunu Steam platformu üzerinden oynanabilen ücretli bir oyundur. Jurassic World Evolution oyununun fiyatları sürekli değişmektedir. En güncel fiyatlar için eTail.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.. 

Jurassic World Evolution Hangi Yaş Aralıkları İçin Uygundur?

Jurassic World Evolution oyunu içerisinde dinozorlar bulunduğu için bu oyuna bir yaş sınırı getirilmiştir. Jurassic World Evolution oyununu 10 yaş ve üzeri kişilerin oynaması uygundur. Küçük yaşlardaki bireyler bu oyunu oynarsa olumsuz etkilenebilirler.

Jurassic World Evolution Nasıl İndirilir?

Jurassic World Evolution oyununu indirmek oldukça basittir. Bu oyunu bilgisayara indirebilmek için öncelikle bir Steam hesabına sahip olmak gerekir. Oyunu indirmek için aşağıdaki yönergeler izlenmelidir;

- eTail.com.tr üzerinden Jurassic World Evolution oyunu satın alınır.

- Steam hesabına giriş yapılır ve kütüphane açılır.

- Kütüphanenin en altında bulunan "oyun ekleme" bölümüne tıklanır.

- eTail.com.tr'den satın alınan key buraya girilir.

- Oyun kütüphaneye eklenmiş olur. 

- Eklenen oyunun "Yükle" butonuna basarak oyun indirilir.

Jurassic World Evolution Oyun İci Gorsel 2

Jurassic World Evolution İçin Sistem Gereksinimleri Nedir?

Jurassic World Evolution oyununu oynamak için gerekli minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda liste halindedir. 

Minimum Sistem Gereksinimleri:

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 (SP1+) /8.1/10 64bit

İşlemci: Intel i5-2300/AMD FX-4300

Bellek: 8 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 (Legacy GPU: GeForce GTX 660) / AMD Radeon 7850 (2GB)

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 8 GB kullanılabilir alan 

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir

İşletim Sistemi: Windows 7 (SP1+) / 8.1/10 64bit

İşlemci: Intel i7-4770/AMD FX-8350

Bellek: 12 GB RAM

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 / AMD RX 480

DirectX: Sürüm 11

Depolama: 12 GB kullanılabilir alan

Jurassic World Evolution Oyun İci Gorsel 3

Jurassic World Evolution Nasıl Oynanır?

Jurassic World Evolution oyunu, oyuncuların tema parkı inşa etmesini sağlayan bir iş simülasyon oyunudur. Oyuncular dinozorların DNA materyallerini elde edebilmek için Keşif Merkezi inşa etmeleri gerekmektedir. Fosil Merkezi’nde yapılan DNA dizilimleri yeni dinozorların kilitlerini açar, yaşam süresi ve dayanıklılık gibi değişik istatistikleri günceller. Yeterli DNA içeriğine sahip olunduğu zaman dinozorların yerleştirilmesi için Hammond Yaratılış Laboratuvarı kullanılır. Oyun içerisinde ağaç dikilebilen ve su kaynakları oluşturulabilen bir arazi bulunmaktadır. Dinozorların oyun içerisindeki ana etken olmasına rağmen, mağazalarda ürün satarak veya otellerde kalan misafirlerden para alarak farklı gelirler de elde edilebilir. Oyuncular belirli bir süre sonra dinozorları istedikleri gibi isimlendirebilirler. Dinozorların temel ihtiyaçları ve yiyecekleri ile oldukça sık ilgilenilmelidir. Yapay zekâ tarafından kontrol edilen dinozorlar iyi bir şekilde barındırılmadıkları ve beslenmedikleri süreçte farklı eylemlere girişebilirler. Örnek olarak etoburlar farklı bir türün etoburlarına saldırabilirler ve otçulları avlayabilirler. Gelen müşterileri memnun etmek için çeşitli restoranlar ve mağazalar da inşa etmek gerekir. Dinozorlar ek gelir elde etmek için satılabilir. Parkın güvenliğini sağlamak için ACU merkezi ve Ranger İstasyonu kurulabilir. Kaçan dinozorlar sakinleştirilebilir ve hasta dinozorlar tedavi edilebilir. Oyuncular bu gibi eylemleri gerçekleştirmek için kamyonlar ve helikopterler gibi farklı araçları kullanabilirler.

Jurassic World Evolution Oyununun Konusu Nedir?

Jurassic World Evolution oyununun konusu dinozorları insanlara göstermeyi sağlayan bir ortam yaratmaktır. Gelen müşterileri memnun etmek ve dinozorlara iyi bir şekilde bakılmasını sağlamak tamamen oyuncunun elindedir. Genişletilen gen havuzu sayesinde farklı dinozor türleri elde edilerek daha fazla gelir kazancı sağlanabilir.  

Jurassic World Evolution Oyununa Benzer Diğer Oyunlar Nelerdir?

Jurassic World Evolution oyunu bir iş simülasyon oyunudur. Bu oyuna benzer bazı diğer oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir. 

  • Youtubers Life
  • Virtonomics
  • Two Point Hospital
  • Tropico 4
  • Transport Fever
  • Rollercoaster Tycoon
  • Rise of Industry
  • Mashinky
  • Job Simulator
  • Game Dev Story

 

LoL FPS Arttırma Yöntemleri 2023
League of Legends FPS arttırma yöntemlerine detaylı rehberimizden ulaşabilirsiniz....
Guts and Glory Nedir?
Guts and Glory, bir baba ve onun oğlunun engelleri ölüm parkurlarında bisiklet sürmesini konu eden bir video oyunudur. ...