eTail'de 2022 yılında En Çok Satan Oyunlar - Oyun Haberleri - eTail Blog
eTail'de Bu Sene En Çok Satan Oyunlar

Türkiye’de oyun sektörü, özellikle son yıllarda hızla büyüyen bir alan konumunda yer alıyor. Birçok oyuncu saatlerce oyun oynuyor, birçok yayıncı saatlerce oyun yayını yapıyor ve çok sayıda kişi de bu yayınları izliyor. Bu içerikte sizler için eTail'de 2022 yılında en çok satan oyunları listeledik. Peki, bu oyunlar neler?

1. God of War

Serinin ilk oyunu, PlayStation 2 konsolunda yayınlanmak üzere 22 Mart 2005’te piyasaya sürülmüştür. Özellikle son oyunu olan Ragnarok ile birlikte popülerliğini iyice arttıran ve çok sayıda kişi tarafından oynanan bu oyun, hem ülkemizde hem de dünya genelinde büyük bir popülariteye sahip aksiyon ve macera temalı video oyunudur. ilk oyunuyla piyasaya çıkarıldığı günden itibaren, oyuncular ve oyun eleştirmenlerinin çok sayıda olumlu tepkisini almış olan God of War, Academy of Interactive Art& Sciences tarafından “Yılın Oyunu” ödülüne de layık görülmüştür. God of War serisinin oyunları;

· God of War (2005)
· God of War II  
· God of War Betrayal
· God of War: Chains of Olympus 
· God of War III
· God of War - Ghost of Sparta
· God of War – Ascension
· God of War 2018
· God of War: Ragnarök

Satış rakamlarında da oldukça fazla sayıya ulaşan bu efsane seri, God of War 2018 oyununda 23 milyonu aşan bir sayıya ulaşmıştı. Son oyunu ile de buna benzer bir başarı yakalayacağı düşünülen God of War’ın ne kadar daha ilerleyebileceğini göreceğiz.

2. Marvel's Spider-Man Remastered

Marvel’s Spider-Man Remastered oyunu Insomniac Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan macera türündeki bir video oyundur. Tek oyunculu olarak oynanabilen bu oyun, Playstation 4, Playstation 5 ve Microsoft Windows platformları için uygundur. Ayrıca oyunun Playstation 4 için piyasaya çıkış tarihi 7 Eylül 2018 ve Playstation 5 için 12 Kasım 2020’dir. Ülkemizde birçok Spider-Man hayranının severek oynadığı bu oyunu bilgisayarınıza indirmek için Steam’dan satın alabilirsiniz. Marvel’s Spider-Man Remastered konusu, uzun süreden beri devam eden çizgi roman mitolojisinden esinlenerek oluşturulmuştur. New York’un Mister Negative tarafından ele geçirilmek istenmesi ile başlayan oyunda Negative, ölümcül olan virüsü ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıyor. Bu bağlamda da Spider-Man rolündeki Peter Parker’ın kişisel sorunlarıyla uğraşırken aynı zamanda New York şehrini de koruması gerekiyor. Ağustos ayında piyasaya bilgisayarlar için piyasaya sürülen bu oyun özellikle ülkemizde oldukça beğenildi ve pek çok yayıncı tarafından da severek oynandı.

3. Days Gone

Yine ülkemizin son dönemdeki sevilen oyunlarından Days Gone, aksiyon- macera türünde bir hayatta kalma oyunudur ve aynı zamanda bir korku oyunu olarak da bilinir. Bend Studio tarafından geliştirilen Days Gone, Sony Interactive Entertainment şirketi tarafından yayınlanmıştır. Ayrıca oyun, Unreal Engine 4 oyun motoru ile çalışır. Days Gone oyununda oyuncular açık bir dünyada üçüncü şahıs bakış açısı ile oynarlar. 
Yakın dövüş silahları ve ateşli silahlarının kullanıldığı oyunda hem düşman çeteleriyle hem de zombilerle uğraşmak zorundasınız. Holigan virüsü adındaki bir virüs sebebiyle “ucubeler” adında zombiye dönüşen insanlar, oyundaki ana konuyu belirlemektedir. Kuzeybatı Pasifik taraflarında paralı asker olarak çalışan Deacon ve Boozer adındaki iki karakter, düşmanlardan kaçarak kuzeye doğru yol almayı ve daha iyi bir yaşam bulmayı planlıyor. Bu şekilde heyecanlı bir şekilde konusu devam eden oyun satış rakamlarında da başarıyı yakalamıştı. Piyasaya çıktığı hafta Birleşik Krallık’ta fiziksel olarak en çok satan oyun olan Days Gone, 2019 yılında Golden Joystick Awards ödüllerinde yılın Playstation oyunu ve en iyi hikaye anlatımı ödüllerini de aldı.

4. Horizon Zero Dawn™ Complete Edition

Listenin son sırasındaki oyunumuz, tek kişilik bir aksiyon-rol yapma oyunu olan Horizon Zero Dawn™ Complete Edition’dır. Yapımcısının Guerrilla Games şirketi ve yayıncısının da Sony Interactive Entertainment olduğu bu heyecan dolu oyun, Playstation 4 ve Microsoft Windows platformları için uygundur. Oyunun içerisinde oyuncu, mekanik yaratıklar ve buna benzer düşmanlarla savaşmak için silah ve mızrak tarzında eşyalar kullanır. Ayrıca beceri ağacı ile birlikte oyuncu farklı yetenekler ve bonuslar kazanır. Bununla birlikte karakterin bulunduğu dünyada bir açık dünya olduğundan dolayı oyuncu bu dünyada özgürce gezerek yeni keşifler yapabilir ve farklı görevleri de alabilir. 
Oyunun konusuna geldiğimizde 31. Yüzyıldaki kıyamet sonrası Amerika Birleşik Devleti’nde geçen hikayede insanlar kıyametten sonra teknoloji sınırları olan dağınık kabileler halinde yaşıyorlar. Teknolojisi gelişmiş olan kesim ‘’Eskiler’’ olarak bilinirken ‘’Makineler’’ ismi verilen büyük yaratıklar da tüm dünyaya hükmetmektedir. İnsanlar parça elde edebilmek için makineleri avlarlar. Ve bazı makineleri avlamak da oldukça zordur. Bunun üzerinden devam eden hikaye, özellikle ülkemizde pek çok oyuncuyu kendine çekmeyi başarmış ve çeşitli ödüller de almıştır. Steam üzerinden de satın alınarak oynanabilecek bu macera dolu oyun fazla sayıda grafik içerdiği için ortalamanın üzerinde bilgisayarlarda oynanabilir.

eTail'de En Çok Satan 10 Oyun

Sizlere güzel oyunları güvenilir ve uygun bir fiyat ile sunabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu sene en çok satan oyunlarımızdan bir kaç tanesini anlattığımıza göre en çok satan 10 oyunumuzu da aşağıya listeleyerek, yazımızı bitirebiliriz. Bu sene eTail'de En Çok Satılan Oyunlar;

• God Of War
• Marvel's Spider-Man Remastered
• Days Gone
• Horizon Zero Dawn™ Complete Edition
• DEATH STRANDING DIRECTOR'S CUT
• Dead Cells: Road to the Sea Bundle
• Victoria 3
• UNCHARTED™: Legacy of Thieves Collection
• Killing Floor 2
• Crusader Kings III: Royal Edition

 

 

En İyi NBA 2K23 Takımları
Çok sayıda seveni olan ve milyonlarca oyuncu tarafından başarılı olduğu düşünülen NBA 2K 23 oyununda, sizler için en iyi takımları derledik....
Playstation'ın Engellilere Uygun Yaptığı Yeni Controller
Playstation geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberde, engellilerin kullanıma uygun bir controller tanıttı....