En Çok Oynanan Nintendo Oyunları (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
En Çok Oynanan Nintendo Oyunları

Nintendo Switch, Nintendo şirketi tarafından üretilen ve 3 Mart 2017’de piyasaya sürülen bir oyun konsol sistemidir. Bu sistem iki oyuncunun aynı anda oyunları oynayabilmesini de sağlar.

Nintendo ile çevrimiçi oyun oynamak da mümkündür. Piyasaya sürülmesinden sonraki ilk ayında üç milyondan fazla kopyası satılmıştır ve bir yıl içerisinde bu sayı 14 milyonun üzerine çıkmıştır. Sizler için en çok oynanan Nintendo oyunlarını listeledik, keyifli okumalar!

  • Mario Kart 8 Deluxe
  • Super Smash Bros. Ultimate
  • Animal Crossing: New Horizons
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild

En çok ve en uygun fiyatları ile Nintendo Oyunları eTail'de! Hemen şimdi Nintendo Oyunları Satın Al!

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe oyununun yapımcı şirketinin ismi Nintendo EAD’dır. Bu oyun Mario Kart serisinin bir parçasıdır. Oyun Wii U ve Nintendo Switch platformları için geliştirilmiştir. Mario Kart 8 Deluxe tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen bir go-kart yarış oyunudur.

Wii U platformu için piyasaya sürülüş tarihi 29 Mayıs 2014 olan oyun Nintendo Switch için ise 28 Nisan 2017’de kullanıma sunulmuştur. Oyuncular, Mario karakterlerini kontrol ederek birbirleri ile yarışırlar. Yarışta avantaj elde edebilmek için ve diğer oyuncuların önüne geçebilmek için çeşitli eşyalar kullanılabilir.

Mario Kart 8 Deluxe oyununda tavanlarda veya duvarlarda yerçekimine karşı bir şekilde hareket etmek mümkündür. Oyuncular çarpışarak birbirlerini hızlandırabilir veya yoldan çıkabilir. Mario Kart 8, Metacritic’ten 100 üzerinden 92 puan almayı başarmıştır. 31 Mart 2021 tarihi itibariyle oyunun toplam satışları 35 milyonun üzerine çıkmıştır. Dünya çapında oldukça bilindik olan Mario Kart 8, Nintendo platformunda en çok oynanan oyunlardan biridir.

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate oyununun yapımcı şirketinin ismi Bandia Namco Studios Sora Ltd.’dir. Super Smash Bros. Ultimate oyunu 7 Kasım 2018 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen oyun Dövüş türüne mensuptur. Oyun yalnızca Nintendo Switch platformu için uygundur ve Super Smash Bros. serisinin beşinci bölümü olarak bilinir.

Oyuncular, karakterleri kontrol ederek rakiplerini arenanın dışarısına çıkarmak için farklı saldırılar kullanır. Tek oyunculu olarak oynanabilen oyunun aynı zamanda çok oyunculu modları da vardır. Diğer Super Smash Bros. Oyunlarındaki karakterler ile birlikte bu oyunda toplamda 89 tane savaşçı bulunur.

Piyasaya sürülmesinin ardından 2021 yılına kadar oyuna farklı savaşçılar ve indirilebilir içerikler eklenmiştir. Metacritic sitesinden 100 üzerinden 93 puan almayı başaran oyun oldukça fazla ödül de kazanmıştır. 30 Haziran 2021 tarihinden sonra açıklanan verilere göre oyunun toplam satışı 25 milyonun üzerine çıkmıştır.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons oyunu Nintendo EPD şirketi tarafından geliştirilmiştir ve Nintendo tarafından yayınlanmıştır. Bu oyun yalnızca Nintendo Switch platformu için uygundur. Animal Crossing: New Horizons’un piyasaya giriş tarihi 20 Mart 2020’dir. Tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabilen bu oyunun türü sosyal simülasyon olarak geçer.

Animal Crossing: New Horizons, Animal Crossing serisinin beşinci bölümü olarak ortaya çıkmıştır. Oyuncular bir karakteri kontrol ederek adayı istedikleri şekilde geliştirebilirler. Etraftan çeşitli eşyaları toplayabilir, adayı kendilerine göre özelleştirebilir ve çeşitli hayvanlardan oluşan bir bölge haline getirebilirler.

Metacritic’ten 100 üzerinden 90 puan almayı başaran bu oyunun, 2020 ve 2021 yıllarında kazandığı 11 farklı ödülü bulunmaktadır. Nintendo, 2021 yılındaki 2.0 güncellemesinden sonra yayınladığı bir raporda oyunun satışlarının 35 milyonu geçtiğini duyurdu. Animal Crossing: New Horizons dünya çapında tanınan ve oldukça popüler olan bir Nintendo oyunudur.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, şirketin bir alt kuruluşu olan Nintendo EPD tarafından geliştirilmiştir. 3 Mart 2017 tarihinde piyasaya sürülen oyunun türü ise aksiyon-macera olarak belirlenmiştir. Tek oyunculu bir oyun olan The Legend of Zelda: reath of the Wild, yıllardır kullanıcıların beğenisini toplayan The Legend of Zelda serisinin bir parçasıdır.

Oyun Nintendo Switch ve Wii U platformları için gelişirilmiştir. Oyun içerisinde oyunculara sınırlı sayıda talimat verilir ve böylece oyuncular dünyayı özgürce keşfedebilirler. Çeşitli eşyaların toplanması ile birlikte karakter geliştirilebilir. Görevler bulmaca çözme gibi çeşitli eylemler üzerine kurulmuştur ve ana hikaye doğrusal olmayan bir yapıda da tamamlanabilir. Oyuncular bu dünya içerisinde istediklerini yapmakta özgürdürler.

Metacritic’ten 100 üzerinden 97 puan almayı başaran ve böylece dünyaya sesini oldukça fazla duyuran bir oyundur. 2016 yılında yapılan E3 etkinliğinin ardından çeşitli yayınlardan ödüller almıştır. Game Awards 2016’da En Çok Beklenen Oyun ödülünün sahibi olmuştur. 2021 yılının aralık ayında yapılan duyuruya göre oyunun toplamda 26 milyondan fazla kopyası satılmıştır. Nintendo Switch platformunun unutulmaz oyunlarından biridir.
 

En İyi Ücretsiz Oyunlar (Free to Play oyunlar) | 2023
En iyi ücretsiz oyunlar, sayfamız içerisinde sizler için hazırladığımız en iyi ücretsiz oyunlar 2023 listesini genel olarak sizler için yazımızda payl...
En İyi Lol İsimleri Nickleri 2022
En iyi Lol Nickleri, Kendi kimliğinizi en iyi yansıtacak bir kullanıcı adı arıyorsanız öncelikle ne tarz bir kullanıcı adı istediğinizi belirlemelisin...