Diablo Immortal Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Diablo Immortal Nedir?

Diablo Immortal Nedir?

   Diablo Immortal oyununun yapımcı şirketlerinin isimleri Blizzard Enterrainment ve NetEase’dir. Oyunu yayınlayan şirket ise Blizzard Entertainment’tır. Diablo Immortal oyunu Diablo serisinin güncel olarak sondan ikinci oyunudur. Bu oyun Android, iOS ve Windows platformları için uygundur. Diablo Immortal’ın piyasaya çıkış tarihi 2 Haziran 2022’dir. Oyunun türü aksiyon rol yapma ve çevrimiçi çok oyunculu olarak bilinir. Diablo II ve Diablo II olayları arasında geçen süreçte yer almaktadır. Lanetin efendisi olarak bilinen Skarn’ı önleyebilmek için dünya taşının gizemli parçalarını toplayıp yok etmek üzere görevlendirilen bir karakter sınıfı seçilir ve daha sonra oyuncu bu karakteri kontrol eder. Oyun içerisinde altı tane karakter sınıfı vardır ve bunlar barbar, sihirbaz, keşiş, büyücü, iblis avcısı ve haçlıdır. Diablo Immortal oyununun geliştirme aşaması daha çok mobil cihazlarda oynayan oyuncular üzerine kuruluydu. 2018 yılında Blizzcon’da yapılan duyuruda, bilgisayar için tasarlanmış olan Diablo oyunu üzerinde olumsuz tepkiler ile karşılaşıldı. Oyun 2 Haziran 2022’de iOS ve Android platformlarına sürüldü ve aynı zamanda da Windows için bir Beta sürümü yayınlandı. Genellikle oyunun mobil cihazlara uyarlanması üzerine övgüyle karışık bazı tepkiler aldı.

   Diablo Immortal oyunu Metacritic’te genellikle karışık ve ortalama yorumlar aldı. Metacritic’teki iOS puanlaması 100 üzerinden 68 olarak ve PC puanlaması ise 100 üzerinden 60 olarak değerlendirildi. Oyunun piyasaya sürülmesinden sonraki ilk hafta içerisinde Diablo Immortal’ın Diablo serisindeki en büyük lansmanı yaptığı duyuruldu. On milyondan fazla indirmeye ulaşıldığı söylendi. Bazı veri izleme servislerine göre oyun 24 saat içerisinde $790,000 ve ilk bir hafta içerisinde de 14,5 milyon dolar gelir sağladığı söylendi.

Diablo Immortal

Diablo Immortal’ın Gelişim Aşaması

   Diablo Immortal, Blizzard Entertainment ve NetEase şirketlerinin ortaklaşa geliştirdiği bir oyundur. Blizzard’ın amacı, temel Diablo deneyimini telefon platformlarına getirmek ve bu deneyime uyan en iyi arayüz seçimlerini yapmaktı. Oyunun yönetmeni olarak bilinen Wyatt Cheng ve savaş tasarımcısı Julian Love, daha önce Diablo III üzerinde çalıştıkları fakat dahil edemedikleri geliştirmeleri Diablo Immortal’a uyarladılar. Oyun ilk olarak Kasım 2018’de Blizzcon’da duyuruldu. İlk sürümden sonra oyuna düzenli olarak hikâye ve karakter eklemesi yapıldı. Oyunun duyurusunun yapılmasının ardından, oyuncuların ileri zamanlardaki beta sürümünü test edebilmesi için web sitesi üzerinde ön kayıt bölümü açıldı. Şubat 2019 zamanlarında oyunun hemen hemen hazır olduğu ve 2019 yılı içerisinde piyasaya sürüleceği söylendi. Blizzard, oyunun kalite seviyesini en yüksek seviyelere çıkartmak için geliştirmelerin detaylı bir şekilde ilerlediğini duyurdu. Ağustos 2020’nin başlarında altı oynanabilir sınıfa sahip olan Immortal’ın yeni bir oyun fragmanı yayınlandı. Bu fragman, daha önceki tanıtımlara göre grafik ve karakter modellerinde iyileştirmeler olduğunu kanıtladı. Oyunun mobil sürümü 1 Haziran tarihinde bazı pazarlar için kullanıma sunuldu. Daha sonra büyük geliştirmelerin ardından Diablo Immortal oyunu 2 Haziran 2022’de piyasaya sürüldü. Piyasaya sürülmesinin ardından oldukça fazla ilgi topladı.

god-of-war-figurine

PC Oyunları

Diablo Immortal’ın Yapımcısı Kimdir?

   Diablo Immortal oyununun yapımcı şirketinin ismi Blizzard Entertainment’tır. Bu şirket 1991 yılının şubat ayında kurulmuştur. Şirketin kurucu isimleri Allen Adham, Michael Morhaime ve Frank Pearce’dir. Blizzard Entertainment Kaliforniya’da kurulmuştur, dokuz tane stüdyo ve ofise sahiptir. 2012 yılı itibariyle şirketteki çalışan sayısı 4700’den fazla olarak hesaplanmıştır. Blizzard Entertainment şirketinin piyasaya sunmuş olduğu önemli ürünler vardır. Diablo serisi, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch, Starcraft serisi ve Warcraft serisi bu ürünlere örnektir. Bu ürünlerden bazıları isimlerini dünya çapında duyurmayı başarmıştır.

Blizzard Entertainment

Diablo Immortal Ücretli Midir?

   Diablo Immortal oyunu tamamen ücretsiz bir oyundur. Bu oyunu bilgisayar için www.blizzard.com sitesinden ücretsiz bir şekilde indirmek mümkündür. Ayrıca telefon için olan sürümleri de Google Play Store ve App Store’dan indirilebilir.

Diablo Immortal’ın Konusu

   Diablo Immortal oyunu 1270 yıllarında geçmektedir. Oyun, Diablo II ve Diablo III arasında geçen olayları ele almaktadır. Oyunun konusu Tyrael’in insanlığı yok etmesiyle birlikte insanlığa olan olayları, Tyrael’in Cennette nasıl reform oluşturduğunu, Şeytan Avcılarının nasıl ortaya çıktığı ve Westmarch’ın altın çağının nasıl olduğu üzerinedir. Oyuncular, Kutsal Alan’ın düşmanlarının Dünya Taşı’nı geri almasını ve kontrol etmeyi öğrenmesini engellemeyi amaçlayan bir kahramanı yönetirler.

Diablo Immortal Yaş Sınırı

   Diablo Immortal, oyuncuların ölümcül bir krallığı korurken kâbus alemlerini keşfettiği aksiyon rol yapma oyunudur. Oyuncular ölümsüz savaşçılar ve iblisler gibi düşmanları öldürmek için balta, çekiç ve kılıç benzeri eşyalar kullanırlar. Bu nedenle oyun içerisinde oldukça fazla vahşet ve kan bulunur. Diablo Immortal oyununu 15 yaş ve üzeri kişiler oynayabilir.

Diablo Immortal

Diablo Immortal Benzeri Oyunlar

   Diablo Immortal, devasa çevrimiçi çok oyunculu bir aksiyon rol yapma oyunudur. Bu oyuna benzer bazı oyunlar aşağıda liste halinde verilmiştir.

  • Diablo IV
  • Diablo III
  • Lost Ark
  • Pokémon Scarlet and Violet
  • World of Warcraft
  • Overwatch 2
  • V Rising
  • Elden Ring
  • Path of Exile

Diablo Immortal’ın Sistem Gereksinimleri Nelerdir?
Diablo Immortal oyununu oynayabilmek için yüksek bir donanıma sahip olmak gerekmez. Aşağıda Diablo Immortal oyununun iOS, Android ve Windows için gere...
Diablo Immortal Sınıfları
Diablo Immortal oyunu için en iyi başlangıç sınıfının ne olduğunu bilmek ve oyundan daha çok zevk alabilmek için sınıf seçimi konusunda bilgi sahibi o...