Bethesda Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Bethesda Nedir?

Bethesda, Amerika menşeili bir video oyun yapım şirketidir. Şirket, ZeniMac Media şirketinin bir yan kuruluşu olarak varlık gösterir. Bethesda şirketi, esas olarak Bethesda, Maryland merkezli olarak kurulmuştur ve daha sonra Rockville, Maryland’e taşınmıştır. Bethesta Softworks içinde şirket içi geliştirme ekibi olarak göreve başlamış ve Bethesda Game Studios adını almıştır.

Şirket, Bethesda Game Studios Montreal, Bethesda Games Studios Austin ve Bethesda Game Studios Dallas bölümlerinden oluşur. Şirketin yayınladığı oyun sayısı arttıkça ve şirket hacmi büyüdükçe yeni stüdyo alanlarına ihtiyaç duyulmuştur. Video oyun endüstrisi alanında büyük bir isme sahip olan şirketin yönetici yapımcısı Todd Howard’tır. Bethesda Game Studios’un en popüler oyunlarından olan The Elder Scrolls’un geliştirilmesine de öncülük etmiş olan Howard, şirkette yönetmen ve yönetici yapımcı olarak görev yapar.

eTail.com.tr üzerinden hemen PC Oyunları Satın Al!

Bethesda Tarihi Nedir?

Bethesda, tam adıyla Bethesda Game Studios, günümüzden 20 yıl önce, 2001 yılında kurulmuştur ve o günden beri oyun yayıncılığı yapmaktadır. 2021 yılı itibariyle 420’den fazla çalışana sahip olan ve dünyanın her yerinde yayınlanmak üzere oyun yaratıcılığı yapan şirket, 21 Eylül 2020 tarihinde Microsoft tarafından satın alınmıştır. Microsoft, sadece Bethesda Game Studios’u değil, ZeniMax Media da dahil olmak üzere Bethesda Softworks adı alındaki tüm yapıları bünyesine dahil etmiş, yayınlanmış oyunların fikri mülkiyet hakkı da Microsoft’a geçmiştir.

Bethesda Oyunları

Bethesda Oyunları Nelerdir?

Bethesda, dünya genelinde büyük bir popülariteye ulaşmış ve oyun severler tarafından beğeniyle oynanan pek çok oyuncunun geliştiriciliğini ve yayıncılığını yapmıştır. Bu oyunların arasında seri olarak yayınlanmış olanlar da vardır. Bu seriler, Arx Fatalis, DEATHLOOP, Doom, Dishonered, Fallout, Rage ve The Elder Scrolls gibi serilerdir. Şirketin adını duyurmasını sağlayan ve dünya çapında büyük bir beğeni kazanan oyun serisi ise The Elder Scrolls olarak belirlenebilir. Toplamda kendi sitesinde yer alan ve oyun severlerle buluşturulan 98 oyun bulunan şirketin en popüler oyunları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition
  • DOOM Eternal
  • Rage 2 Deluxe Edition
  • Fallout 4
  • Wolfenstein II: The New Colossus
  • Dishonored 2
  • Wolfenstein: Youngblood Deluxe
  • DOOM
  • Fallout New Vegas Ultimate Edition
  • The Elder Scrolls® Online
  • The Evil Within 2
  • Wolfenstein: The New Order
  • Dishonored: Death of the Outsider
  • Wolfenstein: The Old Blood

Bethesda En Bilinen Oyunu Nedir?

Bethesda Game Studios, 2001 yılından beri oyun geliştiriciliği ve yayıncılığı yapan bir şirkettir. 2020 yılında Microsoft tarafından satın alınan ve oyun haklarını Microsoft’a devreden şirket, bugüne kadar pek çok farklı ve popüler oyunun geliştiriciliğini ve yayıncılığını yapmıştır. Şirketin yayınladığı yaklaşık 100 oyun arasında tüm dünya genelinde en büyük popülariteye sahip olmuş olan oyun ise The Elder Scrolls olarak belirlenebilir. Diğer oyun serilerinin bazı oyunları, The Elder Scrolls’tan daha büyük bir başarı elde edebilmiş olsa da, genel olarak bakıldığında en büyük başarı The Elder Scrolls’a aittir.

Güncellemelerle birlikte toplam 25 oyuna sahip olan seri, 5 ana oyuna sahiptir. Bu seri, Tamriel adı verilen kurgusal bir kıtada geçer ve Elder Scroll adı, seride önemli bir yere sahip olan eski kalıntılardan gelir. Gelecek ve geçmişten haberler veren, sayıları ve yerleri tam olarak bilinmeyen bu kalıntılar, oyunun temelini oluşturur. Serinin neredeyse tamamında bu kalıntılar, karakterlerle birebir bağlantıya sahiptir. Ayrıca bu kalıntılar, teknolojik destek olmadan hiçbir şekilde okunamaz, okunması durumunda körlüğe ya da deliliğe sebep olabilir. Her dönemde kutsal kabul edilmişlerdir bu sebeple oyun için anahtar görevi görürler.

Bethesda Oyunları

Bethesda Hangi Sistemlere Oyun Yayınlamıştır?

Bethesda Game Studios, 20 senedir oyun geliştiriciliği ve yayıncılığı yapar. Yayın hayatına Bethesda ile başlamış oyunlar, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte pek çok farklı platformda kendisine yer bulur. İlk olarak PC yayıncılığı yaparak oyun yayınına başlayan şirket, zamanla pek çok farklı platform için oyun yayıncılığı yapmıştır. Bethesda Game Studios tarafından yayınlanmış oyunların platformları ise şu şekildedir:

·       The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition

PC, Xbox One and Playstation 4: 28 Ekim 2016

·       DOOM Eternal

PC, Xbox One and Playstation 4: 20 Mart 2020

·       Rage 2 Deluxe Edition

PC: 14 Mayıs 2019

·       Fallout 4

Xbox One, PlayStation4, PC: 10 Kasım 2015

·       Wolfenstein II: The New Colossus

PC: 27 Ekim 2017

·       Dishonored 2

PC: 11 Kasım 2016

·       Wolfenstein: Youngblood Deluxe

PC: 26 Temmuz 2019

·       DOOM

Xbox One, PlayStation4, PC: 13 Mayıs 2016

·       Fallout New Vegas Ultimate Edition

PC: 7 Şubat 2012

·       The Elder Scrolls Online

PC: 7 Haziran 2017

·       The Evil Within 2

PC: 13 Ekim 2017

·       Wolfenstein: The New Order

Xbox One, PlayStation4, PC: 20 Mayıs 2014

·       Dishonored: Death of the Outsider

PC: 15 Eylül 2017

·       Wolfenstein: The Old Blood

Xbox One, PlayStation4, PC: 5 Mayıs 2015

Minecraft Seed Kodları 2023
Minecraft oyununda kullanılmakta olan seed kodları ile ilgili detaylı bir rehber. Bu rehber ile farklı dünyaları keşfedebileceksiniz!...
Nintendo Nedir? (2023)
Nintendo, Japonya menşeili çok uluslu bir video oyun ve elektronik şirketidir. ...