Xbox Game Pass’in Güncel Abone Sayısı ve Geleceği - Oyun Haberleri - eTail Blog
Xbox Game Pass’in Güncel Abone Sayısı ve Geleceği

Xbox Game Pass’in Abone Sayısı

Microsoft, Xbox Game Pass’in abone sayısını paylaştı. Şubat 2024 itibarıyla Xbox Game Pass’in 34 milyon abonesi var. Bu sayı, Xbox konsol, PC ve Ultimate abonelerine ek olarak Live Gold’un yerine geçen Game Pass Core’u da kapsıyor.

Abone Sayısındaki Büyüme

Güncel sayı, Xbox Game Pass abone sayısındaki büyümenin yavaşladığını ve işlerin pek iyi gitmediğini gösteriyor. 2022’de yapılan son açıklamada bu sayı 25 milyon olarak duyurulmuştu. Bu da iki yılda sadece 9 milyon yeni abone geldiğini ve yıllık ortalama sadece %18’lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Geçmişteki Büyüme

2017’de çıkan Game Pass, Nisan 2020’de 10 milyon aboneye ulaştı. Bundan sadece beş ay sonra abone sayısı 5 milyon yükseltti, Ocak 2021’de ise 18 milyona çıktı. Bu da yıllık oranda %90 civarında artış demek. Bu sayı 2022’de ise 7 milyon artarak 25 milyona ulaşmıştı.

Yeni Oyunlar

Şirket, Blizzard’ın çok sevilen oyunu Diablo IV’un Game Pass’e geleceğini duyurdu. Bu da şirketin Activision Blizzard ile birleşimi sonrasında aboneliğe eklenen ilk büyük oyunun Diablo IV olacağı anlamına geliyor.

Steam Next Fest: Şubat 2024 En Çok Oynanan Demolar
Steam Next Fest, oyuncuların yeni ve heyecan verici oyunları deneyimlemeleri için mükemmel bir platformdur. Şubat 2024 etkinliği sırasında en çok oyna...
Turmoil İncelemesi: Petrol Kralı Olma Deneyimi
Turmoil, oyuncuları 19. yüzyılın petrol patlamasının heyecanına götüren bir simülasyon oyunudur. Gamious tarafından geliştirilen bu strateji oyunu, oy...