The Last of Us Part 1 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Arka planda The Last of Us Part 1'den Ellie ve Joel, önde Naughty Dog logosu

The Last of Us, son dönemde dizi olmasıyla fazlasıyla gündemde olan bir oyun. Piyasaya sürüldüğü ilk andan itibaren kısa süre içerisinde oyuncuların gündemine giren The Last of Us, özellikle senaryosuyla ilgi çekmeyi başarıyor. Kaliteli bir senaryoya sahip olan oyun aynı zamanda sinematik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Toplamda 15 saatlik bir serüvene sahip olan The Last of Us Part 1, içerisinde dolu dolu hikayeler barındırıyor.

Peki The Last of Us Part 1’de yer alan farklılıklar ve hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? The Last Of Us Part 1 özellikleri nelerdir? Hangi cihazlarda oynanabilir? Tüm bu sorular ve daha fazlasının cevapları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

god-of-war-figurine

The Last of Us™ Part I

₺ 1.943,91

Hangi Stüdyo Tarafından Geliştirildi?

Naughty Dog genel merkezi içerisinden bir fotoğraf.

Naughty Dog tarafından geliştirilen The Last of Us ilk olarak PlayStation için çıkarılmıştır. Dönemin konsol modeli olan PlayStation 3 için piyasaya sürülen ve ilk günden itibaren oyuncuların ilgisini çekmeyi başaran oyun daha sonrasında Naughty Dog tarafından remake haline getriilerek birçok kez üst modeller için yayınlamıştır.

Hangi Platformlarda Oynanabilir?

The Last of Us Part 1 ilk olarak PlayStation 3 için yayınlansa da oyun daha sonrasında birçok kez remake edilmiş ve farklı platformlarda oynanabilir hale getirilmiştir. Yüksek görüntü kalitesine, etkileyici bir senaryoya ve başarılı oyun mekaniklerine sahip olan oyunu oynayabileceğiniz platformlar şu şekildedir; 

  • PlayStation 3
  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • PC (Windows)

Yayınlanma Tarihi

The Last of Us Part 1 ilk olarak 2013 yılında PlayStation 3 için yayınlanmıştı. Oyunun güncellenen son hali ise 2022 yılında PlayStation 5 için özel olarak yayınlandı. Bu remake sonrasında ise oyuncular bilgisayar için ne zaman yayınlanacağını merak eder hale geldi.  

The Last of Us Part 1 PC sürümü 28 Mart 2023 tarihinde port edilerek bilgisayarlar için satışa çıkarıldı.  

Remake Versiyonun Farklılıkları Nelerdir?

The Last of Us Part 1, remake edilerek yayınlanmış oyunlardan biridir. Oyun hem PlayStation 5 hem de PC için yeniden piyasaya sürülmüştür. Oyunda birçok özellik yenilenmiş ve diğer sürümlerine nazaran çok sayıda farklılık bulunmaktadır.

Oyunda ilk olarak karakterlerde güncelleme bulunmaktadır. Naughty Dog, oyunda karakter modellemesini yenilemiş, farklı karakter seçeneklerini oyunculara sunmayı başarmış. Oyunda meydana gelen bir diğer değişiklik ise çözünürlük kalitesi. 

Oyunun güncel hali ilk çıktığı yıllara nazaran daha yüksek çözünürlüklü bir görüntü kalitesine sahip. Bununla birlikte oyunun mekaniğinde de büyük gelişmeler var. Beton parçalama, taşların ve kum parçalarının hareketleri, mermilerin hareketi gibi çok sayıda fizik geliştirmeleri yapılmış. Ayrıca oyunun animasyonları da fazlasıyla iyileştirilmiş durumda.  

Oynanış

The Last of Us Part 1 son dönemde en çok tercih edilen üçüncü şahıs aksiyon macera oyunları arasında yer almaktadır. Oyunda Joel adında bir başrolümüz bulunuyor. Joel, salgın sonrası ABD’de Ellie'ye yol gösteriyor. Oyun aksiyon, macera, gerilim ve korku öğeleri barındırıyor. Bu sebeple uzun soluklu, aksiyon dolu bir macera sizleri bekliyor diyebiliriz.
  
Oyunda enfekte olan kişilerle mücadeleye giriyor ve hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. İsterseniz silah satın alabiliyor veya kendinize özel olarak silah üretebiliyorsunuz. Daha sonrasında ürettiğiniz veya satın aldığınız silahlar ile düşmanlara karşı savaşıyorsunuz. Oyun mekaniği ve oynanışı ise oldukça gerçekçi seviyelere çekilmiş durumda.  

Oyunun Konusu Nedir?  

The Last of Us Part 1 oyunu fazlasıyla güçlü bir senaryoya ve konuya sahip. Öyle ki oyunun dizisi bile çekilmiş ve HBO tarafından yayınlanmıştır. Oyun tüm dünyayı etkisi altına alan bir hastalıktan 20 yıl kadar sonrasını konu ediyor. 2033 yılında geçen oyunda ölümcül hastalık sebebiyle tüm dünyadaki medeniyetler yok olmuş durumda.  

Oyun ABD sınırları içerisinde geçiyor. Hayatta kalan tüm insanlar gibi siz de farklı gruplar halinde yaşıyor ve hayatta kalabilmek için mücadele ediyorsunuz. Oyun baş kahramanımız Joel’in ve hastalığa karşı dayanıklılığı olan genç kız Ellie’nin başından geçen olayları konu ediniyor. Oyunda önemli olan enfekte olanlara karşı mücadele ederek hayatta kalabilmek.  

Bitirmek Ne Kadar Sürüyor?  

The Last of Us Part 1 oyununu satın almak isteyen kullanıcıların merak ettikleri arasında oyunun süresi de yer alıyor. Her senaryolu oyun gibi The Last of Us Part 1’in de bir sonu bulunuyor. Oyunun süresi oynanışa göre değişiklik gösterse de genellikle 14 ila 16 saat arasında. 

Fiyatı Ne Kadar?

The Last of Us Part 1 birçok platformda oynayabileceğiniz oyunlar arasında yer alıyor. Bu nedenle her platform için oyunun fiyatı değişiklik gösterebiliyor. Oyunun PC sürümü geçtiğimiz günlerde Epic Games mağazasına eklendi. Oyunun eTail'de bulunan indirimsiz fiyatı 599 TL. Ancak bu durum dönemsel olarak veya kampanyalar doğrultusunda değişiklik gösteriyor.

god-of-war-figurine

The Last of Us™ Part I

₺ 1.943,91

god-of-war-figurine

The Last of Us™ Part I - Deluxe Edition

₺ 2.267,95

The Last of Us Part 1 PlayStation 5 sürümünün fiyatı ise 799 TL. Ancak kampanya ve indirim dönemlerinde PS5 sürümünü de 599₺ karşılığında satın alabilmeniz mümkün.

Nasıl Satın Alınır?

eTail üzerinden en uygun fiyatlarla The Last of Us Part 1 satın almak ve yüklemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak eTail.com.tr sayfasına bağlanın,
  • Ardından kullanıcı adı ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapın,
  • Arama sekmesine oyunun adının yazın,
  • Oyunu sepetinize ekleyin ve ödeme işlemlerini tamamlayın,
  • Satın aldığınız kodu Steam mağazası üzerinden aktifleştirin ve oyunu indirin.

The Last of Us Dizi Uyarlaması

HBO'nun The Last of Us dizisinden Ellie ve Joel birbirine sarılıyor

The Last of Us Part 1'in her zaman gündemde olması ve çok sayıda oyuncu tarafından tercih edilmesinin nedenleri arasında başarılı hikayesi yatıyor. Bu sebeple oyunun senaryosunun bir diziye çevrilmiş olmasına şaşmamak gerek. Başarılı bir senaryoya sahip olan dizi ünlü yapımcılardan biri olan HBO şirketi tarafından dizi olarak çekildi. Oyunun dizisi The Last Of Us, 2023 Ocak tarihinde yayınlandı ve o günden bu yana fazlasıyla ilgi çekmeyi başardı.

Resident Evil 4 Remake En Çok Satanlara Damga Vurdu
Geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen Resident Evil 4 Remake, çıktığı günden itibaren Steam üzerinde en çok satanlar listesine damga vurdu....
İzometrik Oyunların Dünyası: İzometrik Oyun Türünün En İyileri
En iyi izometrik oyunlardan türün kökenlerine kadar. İzometrik oyunlar hakkındaki her şeyi sizler için derledik!...