Riot Games'e Siber Saldırı - Oyun Haberleri - eTail Blog
Riot Games'e Siber Saldırı

Milyonların oynadığı online PC oyunlarında ileri gelenlerinden olan Riot Games geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından üzücü bir bilgi yayınladı. Bu bilgide, saldırı altında olduklarını ve bu saldırılar sonrasında bazı oyunlarının kaynak kodlarının sızdırıldığını belirtti. Fakat olayın üstünde çalıştıklarını ve neyse ki kullanıcı verilerinin çalınamadığını belirtti. Bu olay üzerinde Riot Games sıkı önlemler almaya devam etmiş ve konu ile ilgili bilgi vereceklerini söylemişlerdi.

riot-games

Bütün bu yaşananlardan tam 3 gün sonra Riot Games tekrar bilgilendirme yaptı ve bu sefer yine bir saldırıya uğradıklarını belirtti. Busaldırı yapan hackerlar tarafından fidye istendiğini belirten Riot Games bu fidyeyi ne olursa olsun ödemeyeceklerini de aktardı. Bütün bu olanlara karşı şeffaflığını koruyan Riot Games saldırının boyutunu ve ne gibi sonuçlar doğurabileceğini de bizlerle paylaştı. Bu saldırıda League of Legends ve Teamfight Tactics oyunlarının kaynak kodlarının sızdırıldığını, bu kodların içerisinde henüz prototip aşamasında olan modların da yer aldığını fakat yayınlanması kesin modlar olmadığını da bizlere erkenden belirtti.

god-of-war-figurine

League of Legends 1675 Riot Points

₺ 250,00

₺ 237,53

Yapılan saldırıya karşı çalışmalara ve önemlere devam eden Riot Games, kullanıcı verilerinin güvende olduğunu söyledi. Aynı zamanda kolluk kuvvetlerine de başvurarak saldırganlar hakkında soruşturma başlatan Riot Games eş zamanlı olarak kolluk kuvvetleri ile çalıştıklarını da belirtti.
 

Ubisoft Ne Durumda?
Geçtiğimiz yılın son yarısında yaklaşık 7 oyununu iptal ettiğini duyuran Ubisoft'da durumu sizler için anlattık....
The Day Before Ertelendi
Steam üzerinde en çok istenen oyunlar arasında yer alan The Day Before ertelendi....