Riot Games Neden 500 Kişiyi İşten Çıkarıyor? - Oyun Haberleri - eTail Blog
Riot Games Neden 500 Kişiyi İşten Çıkarıyor?

Riot Games, League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics ve Wild Rift gibi popüler oyunların yapımcısı olarak biliniyor. Ancak şirket, son zamanlarda bazı zorluklarla karşı karşıya kaldı. 2019 yılında League of Legends evrenini genişletmek için yeni oyunlar ve projeler geliştirmeye başlayan Riot Games, beklediği başarıyı elde edemedi. Bu nedenle, şirket 500’den fazla çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Riot Games’in CEO’su Dylan Jadeja, çalışanlara gönderdiği bir notta, yaptıkları bazı yatırımların geri dönüşünü alamadıklarını ve bu durumun şirketin finansal durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. Jadeja, işten çıkarılacak olan kişilerle 48 saat içinde görüşmelerin başlayacağını ve onlara tazminat ödeneceğini söyledi. İşten çıkarılacak olan kişiler, Riot Games’in küresel iş gücünün yüzde 11’ini oluşturuyor.

Riot Games, işten çıkarmaların yanı sıra, bazı oyun ve projelerini de iptal etme veya küçültme kararı aldı. Bunlardan biri, bağımsız geliştiricilerle ortaklık kurarak League of Legends evrenini büyütmeye çalıştığı Riot Forge adlı yayıncı markası oldu. Riot Forge, altı oyun çıkardıktan sonra 21 Şubat’ta yayınlanacak olan Bandle Tale: A League of Legends Story’nin ardından kapanacak. Bir diğer iptal edilen proje ise, 2020 yılında çıkan ve beklenen ilgiyi görmeyen dijital kart oyunu Legends of Runeterra oldu. Bu oyunun geliştirme ekibi küçültülecek ve tek oyunculu moduna odaklanacak.

Riot Games, bu kararlarla birlikte, e-spor müsabakalarına ev sahipliği yapabileceği oyunlara odaklanmayı planlıyor. Şirketin en önemli oyunları olan League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics ve Wild Rift, şirketin gelir kaynaklarını oluşturuyor. Ayrıca, Project L adlı 2 boyutlu dövüş oyunu projesi de devam ediyor. Kasım ayında da, League of Legends evreninde geçen Arcane dizisinin ikinci sezonu Netflix’te yayınlanacak.

Riot Games, oyun sektöründe yaşanan işten çıkarma dalgasına katılan son şirket oldu. Pandemi sonrası dönemde, oyun şirketleri maliyetleri azaltmak ve verimliliği artırmak için binlerce çalışanla yollarını ayırdı. Riot Games’in bu kararının, hem çalışanlar hem de oyuncular için nasıl bir etki yaratacağını zaman gösterecek.

Beat Cop: 80’lerin Polis Dizilerine Saygı Duruşu
Beat Cop, 80’lerin polis dizilerinden esinlenerek New York’ta geçen bir piksel sanatı, retro tarzı bir macera oyunudur. Oyuncular, bir cinayet için su...
SUPERHOT Oyun İncelemesi
SUPERHOT, zamanın sadece siz hareket ettiğinizde aktığı birinci şahıs nişancı oyunudur. Oynanışı ve benzersiz, stilize grafikleriyle SUPERHOT, FPS tür...