Palworld: Büyük Yükselişten Büyük Düşüşe - Oyun Haberleri - eTail Blog
Palworld: Büyük Yükselişten Büyük Düşüşe

Bir zamanlar büyük bir sansasyon yaratan ve dünya çapında büyük ilgi gören Palworld, oyuncu sayısında büyük bir düşüş yaşadı. Oyunun oyuncu sayısı, 23 bin seviyelerine kadar düştü. Bu, en yüksek anlık oyuncu sayısına göre kaybın %99’a yaklaştığı anlamına geliyor.

Palworld’ün Yükselişi

Resmi olarak Ocak ayında yayınlanan Palworld, bir anda Steam’i ve oyun dünyasını kasıp kavurmaya başlamıştı. “Çakma Pokemon” iddiaları ile gündeme gelen, oyun dünyasını âdeta ikiye bölen yapım, milyonlarla ifade edilen anlık oyuncu sayılarına da ulaşmıştı. Bu rüzgârla büyük atılım yapan oyun bahar ayarlarına gelirken eski ivmesini kaybetti.

Palworld’ün Düşüşü

Bir dönem oyuncu sayısı 2,1 milyonu bulan Palworld, dün akşam 23 bin oyuncuya kadar geriledi. Bu değil AAA yapımlar, indie oyunlar arasında bile öne çıkmak için yeterli bir sayı gibi gözükmüyor. Birkaç ay önce CS’nin rekorunu kıran, PUBG’nin rekorunu kırıp kıramayacağı tartışılan yapımın oyuncularını kaybetmesi aslında şaşırtıcı değil.

Palworld’ün Geleceği

“Pal” adı verilen yaratıkları yakalayarak onları dövüşlerde ya da üretimde kullandığımız bu açık dünya çok oyunculu yapım, oyuncuların gözünde artık “bitmiş” durumda çünkü oyunun erişilebilir bir sonu bulunuyor. Bu sona ulaşmayı başaran oyuncular da hâliyle yeni yapımlara şans vermeyi tercih ediyorlar. Ulaştığı en yüksek oyuncu sayısı 2,1 milyon olarak kayıtlara geçen Palworld, SteamDB’ye göre bugün 23 binlere kadar düşen oyuncu sayısıyla tüm zamanların en düşük oyuncu sayısına gerilemiş oldu. Bu da Palworld’ün oyuncu sayısının %98,88 düştüğü anlamına geliyor.

Palworld, bir dönem büyük bir ilgi gördü ve milyonlarca oyuncusu vardı. Ancak, oyuncu sayısındaki büyük düşüş, oyunun geleceği hakkında soru işaretleri oluşturuyor. Yine de, Palworld’ün hala sadık bir oyuncu kitlesi var ve belki de gelecekteki güncellemelerle oyuncu sayısını yeniden artırabilir. Sonuçta, oyun dünyası sürekli değişiyor ve hiçbir oyunun kaderi kesin değil.

Golfie Oyun İncelemesi
Golfie, bir mini golf oyunu ile bir kart oyununun ilginç bir karışımıdır. Bu oyun, her biri farklı yeteneklere sahip çılgın kartlarla donatılmış, pros...
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales PC İncelemesi
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, genç süper kahraman Miles Morales’in hikayesini anlatan bir oyun. Oyun, orijinal Marvel’s Spider-Man oyununun hika...