Netflix Nedir? - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Netflix Nedir?

Netflix, ücretli olarak üyelik satın alıp, çevrimiçi veya çevrimdışı olarak dizi veya film izlemelerine olanak sağlayan bir yayın hizmetidir. Abonelik satın alan kullanıcılar Netflix şirketinin yapımcısı olduğu ya da teliflerine sahip olduğu sadece abonelere olarak sunulan içerikleri diledikleri gibi izleyebilir. Ayrıca Netflix, çok tabanlı ve uyumlu bir yayın uygulamasıdır. Netflix’in tarayıcı, ANDROID, IOS ve diğer masaüstü uygulamaları üzerinden yüksek performanslı bir şekilde çalışabilir

Netflix Ne İşe Yarar?

İçerisinde binlerce dizi ve film bulunan Netflix, insanların boş zamanlarını daha eğlenceli bir şekilde geçirmelerine imkan sağlar. Sürükleyici dizi ve filmlerin bulunduğu bu platform, aynı zamanda bireylerin daha kaliteli içerikler izleyebilmelerine yardımcı olur. En önemlisi de Netflix içerisinde bulunan dizi ve bölüm takip sistemleri, kullanıcılara büyük oranda kolaylık sağlar.

Netflix Kim Tarafından Kurulmuştur?

Netflix 1997 yılında Reed Hastings ve Marc Randolp tarafından Koliforniya’da kurulmuştur. Bir video akış hizmeti olan Netflix’in günümüzdeki CEO’su da Reed Hastings’dir. Amerika’da kurulan bu şirket, başlangıçta bir DVD satışı ve kiralama firması olarak hizmet vermiştir. Sonrasında ise uygulamalar ve internet aracılığıyla online dizi yayınlama platformları arasında yer almış daha sonrasında dünyaya yayılmayı başarmıştır.

Netflix Hizmetleri Nelerdir?

Netflix hizmetleri, abonelik üzerinde dizi ve film hizmetidir. Netflix abonesi olan kullanıcılar, online veya çevrimdışı olarak dizi ve film izleyebilir. Ayrıca Netflix, farklı hizmet (abonelik) seçenekleriyle kullanıcılara hizmet verir. Bu noktada hizmet farklılıkları ve çeşitleri şu şekildedir;

  • Televizyon, bilgisayar, tarayıcı, cep telefonu ve tablet içerik hizmetleri
  • Aylık ücretli içerikler
  • Temel abonelik paketi
  • Standart abonelik paketi
  • Özel abonelik paketi

Yukarıdaki hizmet çeşitleri ve seçenekleri doğrultusunda kullanıcılar Netflix abonesi olarak tüm imkanlardan faydalanabilir. Ayrıca Netflix hizmetleri sözleşmesiz, kolay iptal edilebilen bir üyelik yapısına sahip, bu nedenle sınırsız dizi ve film izlemeye olanak sağlar.

Netflix Teknik Özellikleri Nelerdir?

Netflix abonelik paketleri doğrultusunda farklı kalitelerde hizmet verir. Abonelik aşamasında kullanıcılara HD, FULL HD ve 4K seçenekleri sunulur. Bu seçeneklerden birini tercih ederek abone olan kullanıcılar, seçtikleri görüntü kalitesi doğrultusunda dizi ve film izleyebilir. Netflix’in en önemli teknik özelliklerinden bir diğeri ise televizyon, tarayıcı, bilgisayar ve cep telefonu gibi tüm cihazlarda kolaylıkla çalışabilmesidir. Bu cihazlara uyumlu olarak çalışan Netflix uygulaması sayesinde aboneler, istedikleri her yerde dizi izleme imkanına sahip olurlar. Netflix platformunun ön plana çıkan özellikleri arasında bölüm hafızası ve intro atlama özellikleri yer alır. İntroyu atla özelliği sayesinde aboneler, dizi ve film introlarını izlemeden direkt olarak senaryoya geçiş yapabilirler. Ayrıca platformda hiçbir şekilde reklam bulunmaz.

Netflix Fiyatları Ne Kadardır?

Netflix hem dünya çapında hem de Türkiye’de hizmet veren bir içerik platformudur. Bu platformun ücretleri döviz kuruna ve şirket politikasına göre değişmektedir.

Netflix Hediye Kodu satın alarak da Netflix platformunu kullanabilirsiniz. 

Black Desert Online - Acoin Nedir? (2023)
Black Desert Online Acoin oyun içerisindeki markette kullanılan para birimidir. ...
Netflix Hediye Kartı Nedir?
Netflix hediye kartı, çevreniz için özel günlerde ve özel sebeplerle alabileceğiniz ve üyelik hediye edebileceğiniz bir sanal koddur....