Havelsan ile Epic Games Anlaşması - Oyun Haberleri - eTail Blog
Havelsan ile Epic Games Anlaşması

Yerli savunma teknolojileri şirketi HAVELSAN, Unreal Engine oyun motorunun geliştiricisi Epic Games ile iş birliği yaptı. HAVELSAN tarafından yürütülen "Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısı Projesi" için Unreal Engine oyun motoru geliştiricisi Epic Games ile iş birliği yapıldı. Oyun teknolojileri kullanılarak Türk savunma sanayiinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerçekçi dijital envanter ve muharebe ortamı oluşturacak şekilde geliştirmeler yapılması amacıyla yola çıkıldı.

Epic Games'in web sitesinde bulunan Unreal Engine Service Partner kısmına HAVELSAN eklendi. Böylelikle HAVELSAN ile iş birliği yapmayı düşünen diğer şirketler HAVELSAN'a ulaşabilecek. Unreal Engine Service Partner sayfasında simülasyon, sinema, metaverse, mühendislik gibi farklı sektörlerden toplam 77 farklı şirket yer alıyor.

unreal-engine-5

Unreal Engine dediğimizde zihninde bir şeyler canlanmayanlar için birkaç bilgi veriyim isterseniz. Unreal Engine, oyun yapımcılarına ve geliştiricilere, 2D ve 3D dünyalar yaratmak ve gerçek zamanlı grafikler, fizik ve animasyonlar oluşturmak için araçlar ve bileşenler sağlar. Ayrıca, ses tasarımı, yapay zeka ve oyun altyapısı gibi oyun geliştirme süreçlerinin diğer önemli yönlerini de destekleyen bu motor günümüzde Unreal Engine 5 olarak bilinen en son sürüme sahiptir. Unreal Engine 5'in de 2021 yılında ön izlemesi sunulmuş ve 2022'de tam sürümü yayımlanmıştır.

unreal-engine-5

Sizlere sayacağım birkaç şaheser oyun bu muhteşem oyun motoru tarafından geliştirilmiştir. Bunlar; Black Myth: Wukong, Fortnite, UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection (Unreal Engine 4), The Last of Us (Unreal Engine 4) gibi sayabileceğimiz birçok oyunda Unreal Engine oyun motoru ile geliştirilmiştir. Bu oyun motoru sayesinde sektöre damga vuran bir çok şaheser oyun bizlere sunudu.

Denemeniz Gereken En İyi PC Özel (PC-Exclusive) Oyunlar
Konsollarda bulamayacağınız üstün grafikler, sürükleyici oyunlar ve benzersiz deneyimler sunan en iyi PC-Exclusive oyunları sizler için derledik!...
Kendi Hikayenizi Yazın: En İyi Etkileşimli Oyunlar
Etkileşimli oyunları deneyimleyin; oyuncuların hikayeye katıldığı ve sonuçları etkilediği en iyi oyunları sizler için seçtik....