Half Life Alyx Artık VR'sız Oynanabilir - Oyun Haberleri - eTail Blog
Half Life Alyx Artık VR'sız Oynanabilir

Son iki yıldır yapım aşamasında olan NoVR isimli proje, geçtiğimiz günlerde erken erişime açıldı ve çıkmasına az kaldı. GB2 adlı küçük bir mod grubu tarafından geliştirilen projede artık sona gelindi ve artık oyun baştan sona tamamen VR’sız oynanabilir hale getirildi. Mod üzerinde ufak tefek hatalar bulunsa da oyunu kıracak kadar büyük sorunlar değiller ve modu geliştiren ekip de bu hataların, başarımların alınamamasının, getirilecek güncellemelerle giderileceğini belitti.

half-life-alyx-novr

Half Life: Alyx için tek VR’sız mod elbette bu değil ancak birçok mod arasında en kolay uygulanabilir olan ve oyun içi hataları en aza indirgenmiş olan bu mod gibi gözülküyor. Geliştirici ekip, No VR modunu etkinleştirebilmek için oyuncuların mod klasörlerini oyunun ana dizinine kopyalaması gerektiğini belirtiyor. Uygulaması bu kadar basit olan bu mod için bu kadar az hata barındırması da bir diğer sevindirici haber gibi duruyor.

Bilmeyenleriniz için kısaca Half-Life: Alyx’den bahsedecek olursak Alyx, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve yayımlanan, birinci şahıs nişancı türündeki bir bilgisayar oyunudur. Oyun, popüler "Half-Life" serisinin bir spin-off'udur ve serinin üçüncü ana oyunu olarak kabul edilir. 23 Mart 2020'de Microsoft Windows için Sanal Gerçeklik (VR) platformlarında çıkan oyunda oyuncular Half-Life serisinden tanıdık olan Alyx Vance karakterini yönetir. Olaylar, Half-Life 2 oyununun olaylarından önce geçer ve Combine adlı yaratıkların hüküm sürdüğü dystopik bir dünyada geçer. Oyunda, Alyx ve babası Eli Vance, Combine'a karşı direnişe önderlik ederler ve yaratıkların sırlarını ortaya çıkarmaya çalışırlar.

CS:GO Sistem Gereksinimleri ve Yaklaşan Counter-Strike 2 Hakkında Tüm Bilgiler
CS:GO sistem gereksinimleri ve sorunsuz oyun deneyimi için gereken depolama alanı hakkında bilgi edinin ve popüler FPS oyununa önemli geliştirmeler ge...
Steam Deck: Taşınabilir Oyun Dünyasında Devrim
PC oyunlarının gücünü taşınabilir hale getiren Steam Deck'in gücünü keşfedin....