Google Play Nedir? (2023) - Oyun Tanıtımları - eTail Blog
Google Play Nedir?

Google Play, Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda, hâli hazırda kurulu gelen ve Google tarafından geliştirilen bir hizmettir. Google Play adı verilen dijital mağazanın içerisinde milyonlarca uygulama, oyun, dergi, e-kitap, müzik, film vb. Birçok programa ve materyale ulaşabilirsiniz. Uygulamaları, oyunları, kitap ve dergileri tamamen ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz ya da satın alabileceğiniz bu dijital mağazada; film ve dizileri ise kiralayarak izleyebilme şansına sahipsiniz.

Google Play Dünyasına ve Google Play Hizmetlerinden faydalanmak istiyorsan hemen Google Play Hediye Kartı Satın Al!

 

Google Play Ne İşe Yarar?

Google Play, Android bir akıllı telefon için olmazsa olmazdır. İçerisinde barındırdığı programlarla telefonunuzu daha kullanışlı bir hâle getirebilir, yeni uygulamalar, oyunlar ve birçok şeyi indirebilirsiniz. Gününüzün daha keyifli geçmesi için bir film kiralayabilir ya da ücretsiz yüz binlerce oyun sayesinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Oyunları ya da filmleri seçmekte zorlanıyor musunuz? Google Play, hoşlandığınız etkinlik ve olaylara göre çalışan bir algoritmaya sahiptir. “Tam da bunu arıyordum!” dediğiniz anda karşınıza indirmeniz için hazır bir şekilde çıkabilir. Her yılın sonunda Google Play’in düzenlediği en çok indirilen uygulamalar, en başarılı programlar, en çok oylanan oyunlar gibi yarışmaların sonuçlarına göz atarak da karar verebilirsiniz. Google Play’in yorum ve oylama seçeneği bulunmaktadır. Kullanıcılar, programları kalitesine göre oylamakta ve yorum yazmaktadır. Puanı yüksek olan ve yorumları genellikle olumlu olan programları indirmeyi tercih edebilirsiniz. Google Play’i indirmek ve kullanmak tamamen ücretsizdir.

 

Google Play Yapımcısı Kimdir?

Google Play Store, CEO’su Sundar Pichai olan Google şirketi tarafından geliştirilmekte ve desteklenmektedir. 2008 yılında kullanıma açılan Play hizmeti, açıldığı günden günümüze kadar birçok direktör ve yönetici değiştirmiştir ancak Google Play’in CEO’su ve yapımcısı Purnima Kochikar’dır.

 

Google Play Ne Zaman Yapılmıştır?

Google tarafından, ilk olarak 28 Ağustos 2008 tarihinde açıklanan Google Play, 23 Ekim 2008 tarihinde Android Market adıyla yayınlanmıştır. Android Market, 6 Mart 2012’de Google Play ismini alarak yeniden markalaştırılmış ve hizmet alanını genişleterek büyümeye devam etmiştir.

 

Google Play'in Kaç Kullanıcısı Vardır?

Google Play, Android işletim sistemine sahip olan tüm cihazlarda kurulu olarak gelmektedir. Bu sebeple, net indirilme sayısı ya da aktif olarak kullanan kullanıcı sayısı hakkında bir bilgi paylaşılmamaktadır. Google tarafından paylaşılan verilere göre, 2020 yılında Google Play hizmetleri üzerinden 108 milyardan fazla uygulama, oyun ya da kitap indirilmiştir. Böylelikle, dünyanın en çok kullanılan dijital mağazası Google Play Store olmuştur.

 

Google Play Nasıl İndirilir?

Google Play, Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda kurulu bir şekilde gelmektedir ancak programı telefonunuzdan yanlışlıkla sildiyseniz, internetten APK olarak indirebilir ve yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken tek şey, Google’a “Google Play APK İndir” yazmak ve güvenilir olduğunu düşündüğünüz web sitesinden indirmek. Google Play’i indirdikten sonra Google hesabınızla giriş yapabilir ve tüm Play hizmetlerini sorunsuz bir şekilde yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. Sizin ve telefonunuzun güvenliği için, her zaman güncel Google Play versiyonunu indirdiğinizden emin olun. Ayrıca, indirdikten sonra mutlaka bir virüs taraması yapın.

 

Google Play Nasıl Kullanılır?

Google Play’i daha önce kullanmadıysanız, nasıl kullanıldığı konusunda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Uygulamayı kullanabilmek için, önce bir Google hesabına sahip olmak zorundasınız. Hotmail, Yandex vb. Mail adresleriyle Google hizmetlerine erişmek mümkün değildir. Google Play’e giriş yaptıktan sonra, dünyanın en zengin dijital mağazasından indirmeye nasıl başlayabilirsiniz? Oyunlar, Uygulamalar, Filmler ve Kitaplar sekmeleri arasında seçim yaparak aradığınız kategorinin sayfasına ulaşın. İndirmek istediğiniz programı, arama bölümüne yazın ve resmi yayımcının yayınladığı programı “Yükle” butonuna basarak indirin. İndirdiğiniz program hakkında detaylı bilgileri, yayımcının yayımladığı diğer programları, yapılan yorumları ve birçok şeyi uygulamanın sayfasından bulabilirsiniz. Uygulamayı beğendiyseniz ya da bir şikâyetiniz varsa, yorum yazma bölümünden yorum yazabilir ve düşüncenizi herkesle paylaşabilirsiniz.

Google Play Ödeme Nasıl İptal Edilir?

Google Play ödemelerinde 30 dakikalık süreyi geçtikten sonra artık siparişin iptali değil iadesi sağlanabilir, bu iadenin satıcı tarafından gönderilmesi için şu adımların izlenmesi gerekiyor:
 

  1. Google Payments'ta oturum açmalısınız.
  2. Geri ödeme almak istediğiniz siparişi seçmelisiniz.
  3. Makbuzun alt kısmında bulunan Bize ulaşın. butonuna basmalısınız.
  4. "Konu" alt sekmesinden Bir öğe için geri ödeme almak veya öğeyi iade etmek istiyorum seçeneğini seçmelisiniz.
  5. Gerekli ayrıntıları girdikten sonra E-posta gönder'e tıklamalısınız.

Google Play Ödeme İptali Nedir?

Google Play kullanıcılara ödemelerini ve siparişlerini iptal etmeleri için 30 dakikalık bir süre tanır. Bu sürenin sonunda artık ödeme iptali Google Play tarafından değil satın alım gerçekleştirdiğiniz satıcı tarafından karşılanacaktır, bu da uzun bekleme süreleriyle karşılaşmanız anlamına gelebilir. Bu yüzden eğer bir siparişi iptal etmek istiyorsanız 30 dakikalık süreyi aşmamaya özen göstermelisiniz.

Google Play Silinebilir Mi?

Google Play hizmetleri Android telefonlarda doğrudan silinemez, lakin kullanmadığınız hizmetleri Ayarlar > Uygulamalarım sekmesinden deaktif hale getirebilirsiniz. Deaktif etmek istediğiniz uygulamanın ayarlarına girerek hizmeti devre dışı bırakmayı seçebilir ve tüm yüklü güncellemeleri kaldırabilirsiniz. Lakin bunu tavsiye etmiyoruz.

Google Play Hizmetleri Nelerdir?

Google Play’in, kullanıcılara sağladığı birçok hizmet bulunmaktadır. Bunlar; Oyunlar, Kitaplar, Film ve Diziler ve cihaz güncellemeleridir. Google tarafından desteklenen cihazlara Google Play tarafından her ay güvenlik güncelleştirmesi yayınlanmaktadır. Bunun sonucunda, dışarıdan gelecek olan Hack saldırılarına, virüslere ve bilinmeyen kaynaklardan gelen her şeye karşı korunmuş olursunuz. Google Play’in sağladığı hizmetlerin tamamına, yani Oyunlara, Kitaplara, Film ve Dizilere doğrudan Google Play Store üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Google Play Oyunlar Nedir?

Google Play Oyunlar, ilk olarak 2013 yılında yapılan “Google I / O” konferansında duyurulmuştur.Google Play Oyunlar; oyunları buluta kaydetme, başarılar, genel liderlik tabloları gibi oyunlar hakkında detayları ve fonksiyonları içeren, aynı zamanda çevrimiçi oyunlarda profili ve arkadaşları saklama gibi özellikleri bulunan bir hizmettir. Google Play Store üzerinden indirilen tüm oyunlarla eş zamanlı olarak çalışabilme özelliğine sahiptir.

 

Google Play Oyunlarda Ne Tür Oyunlar Bulunur?

    Google Play Store Oyunlar kategorisinde, onlarca farklı kategoride yüz binlerce oyuna erişmek mümkündür. Google Play Oyunlar kategorileri şunlardır;

  • Aksiyon
  • Arcade
  • Bulmaca
  • Eğitici
  • Eğlencelik Bilgi Oyunları
  • Kâğıt
  • Kelime
  • Klasik
  • Kumarhane Oyunları
  • Macera Oyunları
  • Masa Oyunları
  • Müzik
  • Rol Oyunu
  • Simülasyon
  • Spor
  • Strateji Oyunları
  • Yarış

 

Google Play Kitaplar Nedir?

Google Play Kitaplar, bir e-kitap dağıtım hizmetidir. İçerisinde, ücretli ve ücretsiz milyonlarca kitap bulunmaktadır ve Google kullanıcıları, 1000’e kadar kendi e-kitaplarını yükleyebilir ya da satabilirler. Google Play Store üzerinden erişmek mümkündür. Google Play Kitaplar, 2017 yılı itibariyle 75 ülkede kullanıma sunulmuştur. Google Play Kitaplar hizmetinde, 4 ayrı kategoride kitap bulmak mümkündür. Bunlar; E-Kitaplar, Sesli Kitaplar, Çizgi Romanlar ve Çocuk Kitaplarıdır. Her bir kategori, kendi arasında onlarca farklı türe bölünebilmektedir.

 

Google Play Filmler Nedir?

Google Play Filmler, satın alınabilen ya da kiralanabilen film ve dizilerin bulunduğu bir hizmettir. Google Play Filmler ve TV, 2017 yılı itibariyle 110 ülkede hizmet vermektedir ancak diziler yalnızca Avustralya, Avusturya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, İsviçre, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta mevcuttur. Diğer Google Play hizmetlerinde olduğu gibi, filmler yerel para birimi üzerinden ücretlendirilmektedir. Aile, Aksiyon, Macera, Korku ve Gerilim, Drama, Dünya Sineması, Komedi, Romantik, Spor, Suç gibi kategorilerdeki filmlere ve dizilere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda, Aile kategorisini ziyaret ederek çocukları eğitici aile filmlerini de izleyebilirsiniz.

 

Google Play Haber Nedir?

Google Play Haber, ücretli ya da ücretsiz olarak haber yayınları yapan gazeteleri ve dergileri listeler, abone olunmasını sağlar. 2013 yılında başlatılan hizmet, tek bir uygulama üzerinden bütün haber yayınlarını takip edebilmenize, abone olmanıza ve anasayfanızı kişiselleştirerek istediğiniz gündemi takip edebilmenize olanak sağlar.

 

Google Play Hediye Kartı Nedir?

Google Play hediye kartı; Google Play mağazasına kart bilgilerini girmek istemeyen, kredi kartı internet kullanımına kapalı olan ya da satın alım esnasında herhangi bir sorun yaşayanlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Google Play hediye kartı satın aldıktan sonra, size sağlanan kodu Google Play Ödemeler kısmından “Kullan” butonuna tıklayarak kullanabilirsiniz. Hediye kartını aktifleştirdikten sonra, satın aldığınız bakiye, hesabınıza işlenir ve bakiyeyi dilediğiniz ücretli uygulamayı satın almak için kullanabilirsiniz.

 

Google Play Hediye Kartı Ne İşe Yarar?

Google Play hediye kartını, satın alım esnasında bir sorun yaşıyorsanız kullanabilirsiniz. Ya da sevdiklerinize hediye olarak Google Play Bakiyesi göndermek istiyorsanız da bu kartları kullanabilirsiniz. Google Play hediye kartı ne işe yarar? Google Play Store’da ücretli olarak satın alınabilen her üründe kullanabilirsiniz. İsterseniz oyun satın alabilirsiniz, film ya da dizi satın alabilirsiniz, uygulama satın alabilirsiniz, e-kitap satın alabilirsiniz. Bakiyenizi kullanmakta tamamen özgürsünüz.

 

Google Play Hediye Kartı Nerelerden Alınabilir?

Google Play hediye kartları, fiziksel mağazalardan ya da güvendiğiniz dijital kod satan internet sitelerinden satın alınabilir. Google Play hediye kartı satın alabileceğiniz bazı mağazalar şunlardır;

 

  • D&R
  • Teknosa
  • Carrefour
  • Media Markt
  • Hakmar
  • Adese
  • Bim
  • A-101

 

Google Play hediye kartını %100 güvenli ve hızlı bir şekilde eTail üzerinden satın alabilirsiniz.

god-of-war-figurine

Google Play 100 TL

₺ 100,00

Google Play Hediye Kartı Nasıl Alınır?

Google Play hediye kartı satın almak için belirli adımlar takip edilmelidir.

  • Öncelikle eTail.com.tr 'ye kayıt olun ya da giriş yapın.
  • Ardından Google Play sayfasını ziyaret edin ve Google Play Ürünlerinden birini sepete ekleyin.
  • Satın alım işlemini tamamlamak için, sepetinizi ziyaret edin ve “Alışverişi Tamamla” butonuna tıklayın.
  • Kart bilgilerinizi girerek, %100 güvenli ve hızlı bir şekilde alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Google Play hediye kodunuzu en kısa sürede alabilir ve Play bakiyenize ekleyebilirsiniz.
PUBG UC Nedir?
Pubg UC, Pubg mobile oyunu içerisinde kullanabileceğiniz bir para türüdür. Pubg UC ile satın alacağınız eşyaların görüntüleri gerçekten çok farklı ve ...
Apex Coins Nedir? (2023)
Apex Coins, Apex Legends oyununda kullanılan para birimidir. Bu para birimi sayesinde oyun içerisinde çeşitli alışverişler yapılabilmektedir....